Коментари - Как се започва работа в Google | IT.dir.bg
назад

Как се започва работа в Google

Да работиш в отдел "Човешки ресурси" на калифорнийската компания не е лесно.

Обратно в новината

Коментари - Как се започва работа в Google | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спионското бровзерче на гоогле е много далеч от лидерстовото на ие. тече сериозна рекламна кампания на чроме по много медии но няма да се наложи заради пц модела на мицрософт. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нещо си изцвъкал, то се вижда, но не виждам да си писал нещо..

въпрос: каква е приликата между лимона и чекмеджето отговор: нито с едното можеш да се обръснеш, нито с другото. Хитро, а и бая тъпо.

No coment:)))

Хм, абе Гигъл освен в търсачките(засега) в друго не се сещам да са номер 1.

А АNDROID на кой мислиш, че е?

твой си е проблема, че им ползваш само търсачката, това че ти не се сещаш, не значи,че на някой трябва да му пука! Явно не знаеш за най-добрата поща - gmail или уникалните google maps и earth, или пък online офис пакета им - google docs, за Android- вече лидер в OS за мобилни устройства, а може и за Youtube (онова, дето "червивата ябълка" оня ден му патентова иконката) да не знаеш ..не бих се учудил, досега не съм останал с впечатление за някакъв сериозен умствен капацитет при тебе

Абе ти не беше ли тоя със "синьото Е" дето се изхвърляш под всяка статия с ламерските си изказвания, и после всички те правят да си говориш сам?! Значи Гугъл имали само търсачка а...що не млъкнеш и спреш да дрънкаш глупости ?

Абе всеки може, ама ето че не всеки може! Той това щом не е научил, какво остава за другото по-сложно!? Чалгаризация, какво да се прави???

Тия интервюта се правят в т. нар. assessment centers. Пресяват се хиляди кандидати възоснова на хиляди тъпи въпроси, и пр. тъпотии като сортирането на мейли, правенето на лего в екип и други измислици изобретени от откровени олигофрени и комплексари. Който оцелее има шанс да се яви на втори тур с истинския менажер. Та приказката ми е, понеже бачкам в голяма интернац. химическа компания и имам опит в тия работи. Всичко е един голям bullshit. Наели сме по този начин около 100 души в последните 3/4 години, от тях грубо 80% се освобождават след година, поради неспряване със служебните задължения. Мога да си представя колко качествени хора са били върнати от тези центрове.

Интересното е, че в тези случаи HR не са понесли някакви последици от това, че са наели неподходящи хора. Така излиза, че да си HR е приятна работа. Хем си от позицията на силта, хем ако сгафиш не носиш последици.

Въпрос `Каква е разликата на крокодила" Отговор "По дълъг е от колкото зелен" Извод - трябва да си с тежки ментални девиации за да се отговаряш на малоумни въпроси ...

Не, просто трябва да си живял в нормална среда.

Съгласи се, че не може човек, който е на ниво първи клас (за което свидетелства неграмотното му писане), да дава оценки за другите и да дава акъл. Нали така?

а ти как мислиш, че човек като пише бързо по клавиатурата и внимава за правописни грешки ли? това тука да не е някакъв супер важен и официален документ, че да внимаваш и дори през спел-чекъри да го пускаш. за мен хората коментиращи правописа на другите на база постове в интернет са някакви абсолютни комплексари...

"Й' и "и" са така разположени че трудно можеш да ги объркаш. А аз лично се поправям когато чукна грешен клавиш.

Това въобще не е правописна грешка! :-) А граматическа! А толерирането на каквито и да е грешки не води към добро.

През 2007г на дъщеря ми и бяха задали следните въпроси: Ако трябва да си зеленчук, какъв предпочиташ да бъдеш и защо? Отговора не трябва да съдържа праз или кромид лук помислете защо! Нейният е бил домат. Друг: Ако баба ти никога не е виждала компютър, как ще и обясниш какво е това?

Виж за втория въпрос с компютъра, не е тъп въпроса даже никак. Наистина трябва да можеш по- някакъв начин да обясниш какво е компютър. Да кажем че утре се срещнеш с марсианец, представи си колко неща не би познавал той, как би му ги обяснил?

Вероятно търсят хора, които професията им не е ограничила да следват нечии заповеди, а да изразяват смело идеите си.

черно космато на жената м/у краката???? пу...ка не на майка им пу...та

не ми пишете безполезни статии....кои го еня в бг как ги избират в гоогле...по-добре напишете статия как се става митничар....какво образование е нужно....какво се говори на интервиевто....колко се дава и т.н.....има и аще много други сладки службички за които може да се понапише нещо полезно....те тругнали за гоогле да ми пишат.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много ограничен човек трябва да си. Има българи които работят за гугъл, а също има много млади хора с цели и амбиции, за които това е в интерес.

ограничената си ти защото не разбираш от елементарен хумор *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Боли ме dir-а за Hoogle - те сами достатъчно добре се оправят, че да се нуждаят от умствените напъни от единствената мозъчна гънка, както на хулителите така и на слагачите си...

Хи хи, ще падна от смях. Такива интервюта не са ми провеждали никога, ама може би е защото не работя в отдел Човешки ресурси на Гугъл. ВИж , ако си търсят програмисти сигурно други въпроси ще задават.

Гугъл не е нищо особено. Нищо не гарантира че ще върне най-добрия резултат. Почти всяка развита държава си има собствена търсачка и си ползват нея.

Да, нищо особено - само е най-добрия !

наистина първите коментари са на рядко задръстени хорица.

Сега разбрах защо гъгъл опряха ние да им пишем софтуера. Но където мине HR, трева не никне.

А у нас сигурно ще ти поискат поетичен отговор на въпроса: Бате Бойко, ти си пич?

И тримата умници преди мен им личи, че са безидейни хейтъри. Образовайте се малко преди да си давате експертните мнения. Те защото Гугъл не са в час с човешките си ресурси, за това са номер 1.

Много е далеч Бай Ганьо от новите модели на поведение, а за креативно мислене няма смисъл въобще да говорим, Бай Ганьо разбира само от рикия, футбол и цигари. За него преси е върха на креативността, а паразитите, които го управляват не го притесняват ни най-малко. Гето е бълхария, най-бедното гето на Европа. И бедни са духовно жителите на гетото. Мъка.

Абсолютно вярно!

Абс. вярно. В момента работя за едни такива ганцовци, които леееекинко не ме понасят, защото съм различна. Без да им го натрапвам, разбира се. Различна съм от тях като начин на мислене и на говорене, като възприятия за света, дори като любим стил музика. Дори намират някакъв извратен начин да ми се подиграват.

Да, много си прав! И продължаваме да потъваме със страшна сила!

jizast

Явно политиката им е да наемат на случаен принцип пък после каквото стане и без това за работа като HR не се изисква акъл.

верно е!

PR-четата изглежда са "заразили" и Гугъл с тъпите си идей, но чакай, нали трябва да демонстрират дейност и колко са идейни за да взимат големите заплати и същевременно да не работят фактически нищо - паразитна работа, а подобно интервю е несериозно за мен.

идеи не се пише с "й" накрая!

"идеи" -да ,но " идеини " - как ти звучи ,разбира се ,че се пише "идеЙни"

Охлюв, тук не става въпрос за идея, а за идейни. Твоята забележка е като вица за компютрите и компотите. Хубаво е да демонстрираш "знания", но не си уцелил мястото. Използвай чичко Гугъл и потърси информация за идеен, както и за идея. Да се надявам, че ще схванеш разликата между компота и компютрите.

Опитай да научиш кога мн.ч. се пише с й и кога с и. Жокер: мн.ч. на идея е идеи!

Идиотските въпроси на американците за които им се смеят в цял свят, но за съжаление постепенно се възприемат и на други места където хората нямат мозък. Резултата е - много връзкари и слаби резултати. Образованието се превърна в цирк.

Мисля че се изказваш неподготвен или просто без да мислиш. Хората се опитват да намерят хора които мислят различно(разбира се трябва да са подготвени и във тяхната сфера).Хората които мислят различно правят новите открития.

ти на Гугъл резултатите ако кажеш, че са слаби..нещо не ти е наред!

Май на българите-двойкаджиите на Европа се смеят, а не на американците, номер1 в технологиите и не само!!!

всеки които казва "идиот" на някой, който е N1 в света, очевидно е ИДИОТ!