Коментари - Испания прие закон срещу интернет пиратството | IT.dir.bg
назад

Испания прие закон срещу интернет пиратството

Испанското правителство прие ново законодателство, което ще ограничи достъпа на потребителите до интернет сайтове, позволяващи споделянето на файлове със защитено съдържание, съобщиха от Българската асоциация на музикалните продуценти.

Обратно в новината

Коментари - Испания прие закон срещу интернет пиратството | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големите на деня сигурно учат децата си така: "Не става с Избориии, става с Подкупиии". Иначе казано - народът нека си избира избранниците, но те така или иначе ще правят политика за мастодонтите - престъпните фирмища, които им плащат допълнително. Казано иначе, ако си купиш куче да те пази, помни че е в природата му, колкото и да го тъпчеш, то пак ще пусне всяка свиня-вълк, която му подхвърли още един комат вмирисан хляб. Народе, кучето се дресира най-добре с пръчка, не с храна :) Ако ти не го дресираш, то дресира теб та хем го хрантутиш, хем те хапе изотзад. Харесва ли ти?!

+1! Всички реват от социализЪма, но днешния "капитализъм" е точно толкова уродлив.

John Doe

Испанците са едни мекушавци и се огънаха под натиска на САЩ. Там все още не са въвели SOPA-та, но и това ще стане. Проблема е сериозен, тъй като така може да спират всеки един сайт. Ако dir.bg пуснат клип, който няма права, правоносителя може да затвори сайта без dir.bg изобщо да разберат.

Aми съгласен съм! Ким Чен Ир

P2P ill never die!

Не се гаси туй дето не гасне ;)

цензуриране на интернет май е приложимо единствено в китай

Така, сега правата на правоносителите (или на упълномощените от тях хрантутници) са защитени. Остава да се защитят и правата на гражданите да споделят и обменят информация, и всички ще сме квит.

Ами фирмите които печелят от този софтуер, така или иначе си го купуват и използват. Леко наивен пример, но нали библиотеките също ограничават правата на интелектуалната собсвеност, понеже книгите не се купува, а се вземат от там читателите, това означава ли че трябва да закрият и библиотеките ?