Коментари - Wikipedia спира в знак на протест | IT.dir.bg
назад

Wikipedia спира в знак на протест

Англоезичната версия на най-голямата онлайн енциклопедия "Уикипедия" (Wikipedia) на 18 януари ще затвори сайта си за едно денонощие.

Обратно в новината

Коментари - Wikipedia спира в знак на протест | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"е в знак на протест срещу готвения в САЩ антипиратски законопроект SOPA" - стига бе, аман вече от законопроектите на САЩ, които след това, ако станат закон, са валидни за целия двят. Ми да си го приемат този закон но да е валиден само за Щатите. Омръзна ми американците да диктуват на целия свят как да живее.

... за сопа..но нЕма кой.Да пречиш на технологията в работата на едни заради печалбите на други. Това е като българския заКОН за енергетиката.

Браво ще трябва по-голям медиен шум около скапаната SOPA, която мачка потребителите и налива пари в самодоволните монополисти. Трагично е, че сащ отново потъпкват свободатьа на интернет заради комерсиалните интереси на шепа компанийки ! Защо журналистите мълчат ?

Потъпкват свободата на хората, не на Интернет. Хората могат да бъдат (или да не бъдат) свободни, неодушевените предмети не могат да имат или да нямат свобода.