Коментари - Американски радар повредил Фобос-Грунт? | IT.dir.bg
назад

Американски радар повредил Фобос-Грунт?

Руската междупланетна станция "Фобос-Грунт", неуспяла през ноември да се насочи към Марс и паднала на Земята в неделя, може случайно да е пострадала от американски радар.

Обратно в новината

Коментари - Американски радар повредил Фобос-Грунт? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За информация на КГБ и другите разбирачи Русия в момента стана трета икономическа сила в света!Sorry, motherfuckers!

И това пак ли е от Комерсант,защото Русия си е на 11 място за твой ужас...

Обвинения от този род винаги са спасявали нищо неразбиращите от техника военни чинове в СССР при всякакви провали. Това очаквах и този път. И за Курск са виновни американците. Въобще американците са виновни за всяка грешка на руснаците, даже и за нискокачествената водка продавана из някои гаражи в подблоковите пространства на необятна Русия.

.... това е вече гениално. Тоя радар е в главите на оправдаващите се.

На крива ракета..... Космоса и пречи.....

нямат идея дали е падна и чакат американците да им кажат а правят разследване на причините , на боб ли гледат или на път? Малоумна работа!

първо чети , после осмисли и след това коментирай ."Специалисти от Европейскката космическа агенция заявиха, че нямат данни за падането на "Фобос-Грунт" и чакат информация от американските си колеги' ЕВРОПЕЙСКА КОСМИЧЕСКА АГЕНЦИЯ! Тези не са руснаци и обикновено стрелят едни други ракети, но напоследък и те като американците нищо не стрелят. Сега ако искаш да летиш плащав на руснаците едни милиони- факт. Само Китай правят някакви опити сами.

Абсолютно като едно време. Виновен е западният прогнил американски капитал-империализъм. Много са зле братушките и по-зле ще стават.

коментар е достоен за един грух

Връщаме се към лампите тогава. На тях не им пука много-много от импулси. Е, тежичко ще й ена ракетата, ама пък сигурно.

Може да се върнете и на релета. Или да отуидете при Флинтстоун в каменната бера. То Русия само това може. И натам се е запътила.

На крива ракета - космоса и пречи!

"комисията отказа да коментира официално версията за външно въздействие върху космическия апарат" - естествено. Версията за външно въздействие със сигурност се разглежда от друга много по-сериозна комисия ...

Руснаците, както винаги търсят виновен за собствената си мърльотия извън самите себе си. Ами че то ако беше толкова лесно да се извади от строя космически апарат със силен електромагнитен импулс, за какво им е на американците цялата сложна система за ПРО? В рамките на няколко месеца руснаците имат няколко значими провала в космическата област. И това евърхът на айсберга - колко са технологичните им провали в други области никой не казва. А при такова първобитно ниво на руските технологии това е неизбежно. Особено когато се стремят да достигнат американците.

Ооо,разбирач,хайде включвай се по-рано,защото ми се четат политически фейлетони.

Стават такива работи. И американски совалки горяха в атмосферата заедно с екипажа/за съжаление/. Даже ги спряха, вече не летят. Стигна се до там, че за своите опити НАСА ползва безотказни руски ракети. Те стават за всичко и при тях отказ няма. Хамериканците добре го знаят.

Ползват ги , защото им излиза много по-евтино. В крайна сметка ракетата е просто един вид товарно магаре.

Глупак. И ти си същото руско отроче, неспособно да види руската сган какви са идиоти! Нищо не става от тази измислена държава. Все някой и е виновен! Чисто и просто с домакинско фолио и ролки тоалетна хартия космически апарат не се прави. Е, след още няколко опита русначетата може и да се светнат, че не стават за нищо.

+1! Не мога да повярвам че апарат, проектиран за работа в йонизиращите лъчения в Космоса, може да бъде повреден от радар. Цялата новина звучи несериозно.

Като ти чета поста, се чудя четеш ли изобщо какво пише. На предни новини пак съм виждал как пишеш глупости не за друго а просто защото не четеш. Вероятно по някаква причина мразиш руснаците но това си е твой проблем и ми се струва, че си нанкаъв нещастник. Първо приятел никой не говори за сваляне на ракате а за повреждане на апаратура на спътник, което е съвсем възможно да се случи а и да не се случи, моментно въздействие от такъв радар може да доведе до неправилно и не навременно задеистване на процедура, която може да се окаже фатална. Поне малко ако мислиш, много бързо ще се сетиш, че в космическата техника не както в автомобилостроенето. Там всичко е възможно най леко, най просто и съответно, защитетено на необходимия минимум, особенно ако става въпрос за апарати в които не качват астронавти.

Грешиш, изискванията към електрониката в самолетите и в космоса са най-високи, заради йонизиращата радиация и извънредно широкия температурен диапазон, в който работят. Ако наистина радар е повредил машината - толкова по-зле за руснаците, които са я проектирали.

Аз чета, но не през червени очила, произведени в Москва. Или Сделано в СССР, както беше някога. И за да съм по-ясен ще започна отзад напред. Що се отнася до системите за управление и в автомобилострооенето и в Космическите технологии задачата е една - висока надеждност. Защото при милионите автомобили, клоито с епроизвеждат вероятността за отказ трябва да е минимална за да не се прояви и при един екземпляр. Условията на работа са различни, но изискванията трябв ада съответстват на условията. Накратко казано, този дето не може да пероизвежда свестни системи за управление на автомобили, няма как да произвежда свестни системи за управление на космически обекти. Причината за това са полуграмотните инженери ( всичко, дето става за нещо, отдавна е емигрирало), работниците-пияндури и руководители, които са от времето на милиционеро-социализма. Такава убийствена комбинация просто програмира провалите.

Единия вариант е всички дет реваха и призоваваха да се спира използването на въглища в руските ракети да се извинят. Това няма да стане. Другия вариант е, да не е била тази радарна станция, а по скоро станцията в Аляска известна като HAARP, която от своя страна е жертва на конспиративни теории за промяна на климата.