Коментари - Въвеждат строг контрол в мрежата | IT.dir.bg
назад

Въвеждат строг контрол в мрежата

България се ангажира да постави под строг контрол интернет. Страната ни е една от 22-те членки на ЕС, които подписаха спорното международно търговско споразумение за опазване на авторските права ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането") в Токио.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат строг контрол в мрежата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

избирам какво да потребявам :) който "притежател на интелектуална собственост" се оплаче - повече по никакъв повод да не му се пипат продуктите. Нака си останат за негова лична употреба. Аз отивам по клубовете да слушам на живо авторска музика :) Отдавна съм казал чао на холивудската ширпотреба. притежателят на интелектуалната собственост - сигурен ли е че той именно е измислил /открил/създал тази интелектуална собственост!?. Може би просто я е откраднал и я е регистрирал на свое име?! Седемте музукални ноти - Може би музикалните компании трябва да издирят наследниците на Гуидо д'Арецо / Guido of Arezzo / Guido Aretinus / Guido Monaco / Guido d'Arezzo и да се счупят да се извиняват финансово - направо да се побъркат от плащане. И холивудците да спрат достъпа до американски сайтове от територии извън америка. Така хич няма да им пипаме нещата. Вервате ли че ще ни е зле :D и да вземат да спрат емериканците - да не излизат извън американския интернет. Така ще могат напълно да се самозадоволяват и да си въртят парите в америка... Такава вопюща тъпоте се лекува с пълно игнориране - тотален бойкот.

Нещо не разбрах, как така се оказа, че сме подписали нещо такова?! Кога успяхме?! А и вътре било вкарано: "доставчика на интернет..." хаха... нали се сещате "по дефолт" - свободен интернет - през крив макарон... баси, някои явно използват косвено и много сериозно крема против хемороиди за изглаждане бръчките на лицето... аз просто си тръгвам от "тук"... както ще направят и много други, на които им писва постепенно от безочието на някои

Както казваше моят приятел Франк Лойд Райт: Строгостта на закона се компенсира с неговото незадължително изпълнение.

Това нали беше забранено от ЕС, като нарушаващо основните човешко право. Правотото на свободен достъп.

Спокойно! Скоро ще ни изритат от Съюза, и всичко ще си доде на мястото. По-тъжното е, че тук в Европата сме 60-тия щат на Америка. Както викат там: European Union of America.

Ами явно ще се върнем на системата отпреди Интернета. Събираме се 20 души, купуваме шибания им продукт (при което личните разходи се минимизират) и след това или по FTP-тата, или на дискове се разпространяват лавинообразно. Тъкмо ще се възвърнат позабравените вече лични контакти, биропиения и др. подобни социални изяви! Тъкмо изчезнаха пиратските дискове по пл. "Славейков" и ето - сега пак им връщаме бизнеса! Не е имало никога досега по-идиотско правителство, обричащо на гибел хората си!!! А относно американските говеда, могат, ако искат, да ми пратят някоя млада активистка да ме поPIPA някъде, а сетне на изконсумира и ACTA с пълна сила!!! Подозирам, обаче, че докато там нещата може би ще се пооправят, тук нашите гъзоблизци и рушветчии ще шродължават да ни закопават. Комай времето за изкопаване на дядовите берданки ще настъпи доста по-скоро от очакваното!!!

Ти май не четеш. По ftp-та няма да стане защото ще ти сканират трафика и ако те хванат че даваш непозволена информация ще те съдят и/или глобяват

То така става- докато ни занимават със зимната обстановка и каквото там привлече вниманието....

Нито един коментар. Май българинът го боли к..а за свободата, стига да има хляб и ракия

Е , ето ти си ни повел срещу робството ... то ако ставаше онлайн всичките щяхме да сме царе...не видя никой да мрънка в коментарите - значи нещо не е наред а? :)

и какво има да се коментира? седнали хората решили да си пазят интереса. Платили тук, там и ето ти международна спогодба. като затворят 1-2 по-големи интернет доставчика и/или хората масово спрат да ползват интернет много големи фирми ще извият на умряло.. сещам се за google и facebook като начало. И в миг ACTA ще го денонсират. Това са все очевидни неща.