Коментари - Нова версия за провала на ”Фобос-Грунт” | IT.dir.bg
назад

Нова версия за провала на ”Фобос-Грунт”

Най-новата и официална версия за повредата на междупланетната станция Фобос-Грунт е въздействие на космическо излъчване, съобщи РИА Новости, цитирана от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Нова версия за провала на ”Фобос-Грунт” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно никога няма да разберат точната причина за повредата. Оправданието с космическото лъчение и локалното въздействие от тежки частици означава че си нямат грам идея какво се е случило. Във всеки случай е удобно да се оправдаеш с друг .. особено с китайски компоненти :))

С тази цена на нефта и газа скоро путиновите последователи ще трябва да се откажат и от сельодката. Ничево! Нам ничево не пугает!"Нам нужна адна победа мы за ценой не постоим!" Ще карат на гола водка - те се свикнали...

Руснаците същност искат да кажат: "Ние за направата на компютъра вместо да използваме нашите чипове създадени през 80-те години (200 нм), изпозлвахме имприалистически от 90-те (90 нм процес) и това ни погуби сондата. А всъщност може да е някое съвзем невинно камъче от 50 грама реещо се из космоса със 100 000 км/ч

има програмист-има проблем, няма програмист-няма проблем

така е като нямат технолологята... "правец"!

Смешно е по такава високотехнологична тема да има емоционални коментари тип 'Бербатов'.Еднакво погрешни са както русофилските,така и русофобските коментари въобще.А и Москва стана най-скъпият град в света,така че едва ли много от коментиращите имат автентични и актуални впечатления,тъй като пък българите коментар след коментар станаха най-ниско заплатените хора в Европа и продължават да копаят дъното както виждам

Господин KGB, що не взмеш да попрочетеш малко. Вместо да се напъваш да акаш по руснаците, прочети нещо и тогава пиши та виж някой може и да научи нещо от теб. Не се напъвай толкова че имам чуството, че ще си скъсаш анусната тръба. От личен опит го знам, че който не работи, той не греши, и ми се струва, че ти изобщо не си от тия дето работят и затова си и безпогрешен. Каральов и спътни 1, после Юри Гагарин, Герман Титов и Алексей Леонова напраскаха на американците четири шамара, дето още им държи влага. През 60-те имаха технически средства, които и днес целия свят ползва, включителни и НАСА. Вземи напиши в google НК-33 например. Да не говоря за живото-потдържащи системи и искуствена фотосинтеза, която работи безотказано 15 години на МИР. Имат и най добрите скафандри, а за разлика от американците, които приводняваха (като изключим совалките) екипажите си, руснаците ги приземяват, което е доста по сложно. Има и още неща, ама поразмърдай си мозъка малко, вместо да плюеш.

а ти що не се напънеш малко и да видиш коя е датата и кой е века? :)) ако тогава са били 4 шамара в момента положението е брус лии обаче в другата посока :)))

И в каква посока е ситуацията "брус лии" или каквото е там. Като тръгнем от ракетата Р7 до днешните версии на Союз изградени на нейна база, е нещо което целия свят ползва. над 60% от астронавтите и техниката качена в орбита са със тоя комплекс. Като дори исключим всички други ракети и мисии и вземем само тези от Союз 1 до Союз - ТМА 03М са общо 111 мисии. През 2012 продължават. А кажи ми кой дори се доближава до половината от тия истрелвания. Ако не бяха добри в космонавтиката, щяха ли да могата да постигнат това и то на най ниска цена, щяха ли да им плащат за това да им се качат на ракетите. на пръста на руснаците не могат да им се опрат ни америка ни китай, да не говорим за индия. В момента Союз ТМА серията е най модерния и оптимизиран комплекс в света.

До KGB и всички безмозъчници. Защо словоблудници не напишете нещо за Американските совалки. А какво ще кажете за "супер успешния" софтуер на Мicro$oft. Там се трудят стотици програмисти. Затова и операционната им система е като вашите коментари. Като се изказвате неподготвени, поне си го напишете. Че така непредубеден читател би взел глупотевините ви за чиста монета.

Ами честно казано сигурно е доста успешен, при положение, че почти всеки комп работи с техен софт. Дали да не обсъдим това, колко си безмозъчен ти?

^ sigh Мъка, мъкааааа....

ЗИС - 5 харошая машинка автомати нет, манивели пет. Один двер закривается другой откривается!

А какво стана с ХАРПА и злите Хамериканци, като се изхвърляха тука дебили като Wlado?

малко му е била водката на програмиста ми се струва...

Преди много години една от американските мисии до Луната, струва ми се, бра страх заради софтуерна грешка, но след една обиколка около спътника без кацане щастливо се завърна.

Колкото повече софтуер - толкова повече проблеми.

От години програмистите им са слаби. Спомнете си само военната станция Полюс - най-големият спътник извеждан някога. Поради софтуерна гршка цопна в Тихия океан. Минаха има няма 25 години и програмистите им са все така калпави.

Както много пъти съм писал, технологичната немощ на Русия е пословична и което е по-лошото - отчайваща. Ясно беше от самото начало че става дума за някакъв гаф на руснаците. Но те, по стар съветски обичай се опитаха "да пшрехвърлят топката" на американците. Демек "кой ми сра в гащите". Както много пъти съм писал, не може с полуграмотни инженери и работници-пияндури да направиш каквото и да е стойностно. Пък и с технологии от края на 80-те....И щетите са за над 150 млн долара, плюс резила от провалената мисия. Тестването на софтуера е много важна част от цялостната разработка. Но за да го тества някой, той трябва да е поне толкова подготвен, колкото и този, дето го е разработил, да не кажем повече. А всичко, което що-годе става за нещо, отдавна е емигрирало на Запад - Зап. Европа, САЩ, Израел. Милионио висококвалифицирани специалисти. А в Русия е останал "талаша". Е, какво можем да очакваме? Провал след провал.

Същия тоя "талаш" преди около месец и половина помогна на иранските "молли" да "хакнат" супер модерен и суперсекретен американки БЛА, като са го приземили безаварийно на иранско летище.

едно е да пре нещо, а съвсем друго да създадеш.... така ако ти го кажа, може и да разбереш...

Като стана дума за този нежно прехванат безпилотник, някой знае ли до каква височина може суверенно да се свалят нарушители на въздушното пространство, т. е. до къде нагоре се простира суверенитетът?

Само някой програмист да не сбърка нещо при балистичните ракети, че ... Абе общо взето едно е да правиш вируси, съвсем друго е да правиш нещо креативно...

Дали някой не е платил на тоя програмист да "сбърка" по подходящ начин? Саботаж му викат.

Нека дебилизираните американски фенове почнат да цвилят ... сега!

... е ми нали знаете как се поправя грешката. Програмиста да ходи в Сибир по къси гащи

Няма да го пращат на курорт. А със следващия полет на следващия спътник - на Марс. Да дебъгва софтуера си.