Коментари - Какво се случва с Facebook акаунтите на покойниците | IT.dir.bg
назад

Какво се случва с Facebook акаунтите на покойниците

Съдбата на профилите в социалните мрежи, чиито собственици не са измежду нас, е една от все по-горещите теми в САЩ. По тази причина властите в определени части на страната обмислят да прокарат закони, които да предоставят страниците в ръцете на юридически представители, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Какво се случва с Facebook акаунтите на покойниците | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз мисля, че трябва да се наследяват.

Стига глупости. 800млн активни на кукуво лято ... На хора починали е редно да не се дават на никой акаунтите, а от фейсбук да ги изтриват перманентно от сървърите си.. Ще ви е хубаво ли да се злоупотребява с личните данни на ваш починал роднина ? Защото точно това ще започне да се случва..

А как Фейкбук ще разбира кой е починал за да ликвидира акаунта му? Нередно е да остават валидни, на мен ми се случи да изпратя честитка на позната, която беше починала преди месец, но аз не бях разбрала и се наложи да изтривам веселяшкото пожелание. Но не виждам как ще стане, освен да въведат правило, 1-2 г. като не е активен-служебно премахване.

Като умре човек какво става с къщата му, писмата в чекмеджетата, снимките? Получават ги наследниците нали - и могат да четат и гледат каквото им е оставено.

Отиват в Ада!

Логично е да се наследяват като всичко останало.