Коментари - Добиват шистов газ с космическа технология | IT.dir.bg
назад

Добиват шистов газ с космическа технология

Космическата агенция на САЩ НАСА разширява сътрудничеството си с частния бизнес на фона на съкращаване на държавното финансиране, съобщи един от директорите й Стивън Гонзалес.

Обратно в новината

Коментари - Добиват шистов газ с космическа технология | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво! справили са се чудесно link - лунния пейзаж е налице... лекари, изследвали флуиди за хидравлично разбиване при проучване и добив на шистов газ, открили, че 25% от тях могат да причинят рак, 37% могат да доведат до нарушения в ендокринната система и 40% до 50% могат да засегнат нервната, имунната и сърдечносъдовата система

не знам защо си мислите че сте някакъв фактор,и всички световни лидери са клекнали пред благоразположението ви!?!? каквото е с газа ви--такова и без него. Защо вечно търсите конспирацията под юрганите си?!? свръхнови технологии имат мн развити държави,но си ги пазат дълго време. Преди много време и тефлоновото покритие е било разработено в НАСА и ползвано в космическите технологии. докато един ден стигна до тиганите ви. скептицизма ще ви държи в блатото докато се задушите

Всеки разумен човек трябва да се отнася с известен скептицизъм към всичко, което му поднасят, било то технологични новини, поднесени от журналисти без особена технологична култура в нетехнологичен портал. Иначе ще стане като във вица "абе не беха компютри, компоти беха, и не сме ги изнесли в Япония, а ни ги върнаха".

Обърнахте ли внимание, че въпросната космическа технология "фракинг" е именно тази заради която наложиха мораториум за добиването на шистов газ в България и куп други страни. С две думи, тази статия е ала бала.

Взе ми го от устата.

Какво съвпадение само, новината идва тъкно "на време"!

Към момента американците нямат самостоятелен кораб за хора. Към момента американците нямат самостоятелна космическа станция. Как се очаква след 8 години да имат собствена космическа база на луната?

няма бе след 8г сащ ще са фалирали отвсякъде

Голям оптимист си, ако смяташ, че ще изкарат дори 3-4 години.

Ами според публикацията , американците ще разчитат все повече на частния бизнес. Има няколко частни компании , които имат договори с НАСА за създаване на евтини пилотирани кораби до 2016. За създаване на лунна база не е необходимо да има собствена космическа станция. Ако се разчита на частния бизнес е необходимо да има търсене на такива услуги: космически туризъм , бизнес дейности на Луната и т.н.т. Важното е , че до две години частния бизнес , ше има собствена тежка ракета. Без значително държавно финансиране, това вече е въпрос на частен бизнес, почиващ на икономическа изгода. Някои по малки частни компании разчитат дори на руския съюз, но Орион и Драгон са американски кораби , които ще имат възможност за такива полети. Ние по - добре да се занимаваме с проблема, как да си платим парното, ако ще разчитаме само на Газпром , защото американците с и без шистов газ се оправят с този проблем.

Dimitar Todorov

Той шистовият ни газ щял да стигне само за 8 години. Така че и с него и без него - все тая. По-добре без него, че с него след 8 години ще купуваме вода и хляб с долари.

Браво! Ще добиваме шистов газ с космическа технология и ще си докараме лунен пейзаж....

Абсолютно вярно!!!

да, така е :)