Коментари - Откриха ботнет с над 550 000 Mac компютъра | IT.dir.bg
назад

Откриха ботнет с над 550 000 Mac компютъра

Ботнет от над половин милион Mac компютъра засякоха експерти от компанията за сигурност „Доктор Уеб”. Предполага се, че разпространението на зловредния софтуер е започнало през февруари т.г., като са използвани уязвимости, една от които е затворена на 3 април.

Обратно в новината

Коментари - Откриха ботнет с над 550 000 Mac компютъра | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джобс трябваше освен Flash да заклейми JavaScript-а. От него идват 98% от проблемите с вируси в днешно време.

Поредния пирон в ковчега на гнилата ябълка. Няма го великия хипнотизатор Стиви Лъжеца, който ти показва едно черно нещо, казва ти че то е бяло и ти му вярваш.

Айде спрете се малко... Mac OS, Windows, Linux, всичко е боза, ако е в ръцете на неправилния човек. Всичките са еднакво "сигурни", ако човек не обръща внимание какво отваря и от къде. Същата работа е и с браузърите. Сигурна система е тази, която няма връзка с интернет, няма портове (USB, RS, LPT и т.н.), няма Floppy, card reader-и и други подобни неща, а има само мишка и клавиатура. Сега ще питате "ама какво може да се прави с подобна система?"... Еми какво, каквото може да се прави в жилище, подсигурено срещу кражби чрез зазидване всичките му прозорци и врати... Има ли НЯКАКВА свързаност, няма абсолютно сигурна система. Както се казва: "Спасението на давещите се - дело на самите давещи се". Аз защо нямам вируси и такива боклуци в компютъра си?

А сигурен ли си, че нямаш :)

Linux-а е истината!

Ако Линукса стане толкова разпространен като Уиндоуса или Мак ОС, и на него ще му хванат цаката!

Първо виж какво е написал колегата по-горе. За разпространението на ОС-а и от там за разпространението на вирусите за нея. Второ Андроида е Линукс но понеже стана масов и при него има бум на вируси. Трето едва ли зависи от платформата. За МАК-овете тя е дериват на Free BSD. Демек много близо до Линукс.

Ама това не е възможно. За MAC няма вируси, това е най сигурната ОС на света не като Windows. Всички i-зомбита на поход срещу компанията "Доктор Уеб" !!! :D

Аз пък имам чувството, че разработването на поне 75% от гадинките за Уиндоус се... финансират от Епъл. Ако не са тези буболечки отдавна да са умрели от глад.

Това не е вирус!!!

А какво е тогава!!!Задна врата към з..дника ли.Рабира се че ще има най-много вируси за Windows.Ако искам да заразя най-много компютри с моя вирус ще го напиша за windows а не за Mac.