Коментари - Apple конкурира Google със собствени карти | IT.dir.bg
назад

Apple конкурира Google със собствени карти

Американският технологичен гигант Apple представи късно снощи ноутбука MacBook Pro, чийто дисплей "Ретина" е с изключително висока резолюция и поставя нови стандарти за качество на екраните, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Apple конкурира Google със собствени карти | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Попаднаха ми няколко G4-ки изостанали от един от офисите на фирмата ни. Досега не бях разглабял епълска щайга от по-новите и бях силно разочарован. Шумен, недобре проектиран... качество на нивото на Acer. Иначе красиви машини... но за един комп не това е най-важното. Сложили на процесора някакво малко вентилче, което като почне да се пъне и го чуват на горния етаж? Пълна неграмотност !

нормално е..това е маркетингова компания, която НЕ ПРОИЗВЕЖДА, а патентова и рекламира !

Споко, това е оправено в G5, там радиатора е колкото на климатика на колата ми. Има и 4-5 вентилатора, големи колкото оня в банята в къщи. Имат любопитен дизайн работните им станции, признавам. Едно тясно изглежда вътре, като го отвориш да не изглежда празно и да се чудиш за какво си дал парите си...

Драги Теро, Apple е 10 години назад от Microsoft когато се спомене security! Това се признава от всички експерти. Колкото до следене на потребителите - в това е най-напред. Сигурно сега те гледат през web-камерата какъв сандвич ядеш пред компютъра ... и ще ти предложат компютърно приложение да си го поръчаш по Интернет... Преди да ги хвалиш бе покритие помисли обаче защо акциите на Apple тръгнаха рязко надолу след обявяването на този супер-дупер Мак ноутбоук...

Смешни напъни да се направят пикселите на екрана невидими... Останалите параметри - като на останалите Windows ноутбуци от висок клас. Колкото до новата платена картографска услуга (разработка на TomTom, по някаква уговорка се споменава името на Apple) - очевидни напъни на Apple да замени безплатната Google Map навигация (за САЩ) с нова платена навигационна услуга. Защо ли да не взема пари от Apple маниаците дори и за неша, които им се дават безплатно от Google Maps app?

няколко стойностни коментара и другото е пълна пуберска боза. дрънкат като празни аруци по калдаръм. ей, това днешните келеши са голямо зло за държавата ни. прости, неграмотни, тъпи, лакоми и с вързани ръце. голямо бъдеще ни чака ...

Пълни глупости, абсолютно същата политика има и за Андроид телефоните, само където те се заменят с нови или от мобилния оператор, или от магазина в който са купени (стига да са или с план, или с допълнително закупена гаранция за peace of mind, което важи и за Апъл продуктите). Относно качеството, казано е вече многократно: да, Аpple предлагат прекрасни продукти, които обаче са надценени. Защо? Защото не по-малко качествените нови модели Андроид продукти са по-евтини и с много по-голям капацитет, което ги прави upgradable за следващите няколко версии на Андроид, докато iPhone може да се ъпгрейдва най-много до по-следващата iOS версия (с много условности дали и дотолкова), и това се прави умишлено от Аpple за да "задължават" един вид клиентите си да купуват новите версии. Докато Андроид телефоните се правят от различни компании и това гарантира не само много по-бързото подобряване на качеството, но и на параметрите на устройствата. Затова и тези устройства станаха толкова популярни из целия свят (не е заради цената, иначе хората щяха да си останат с Нокиите или да купуват смартфони на Windows Phone)

Ал

Скъпи theroxy, Май и ти коментираш тема, с която не си съвсем запознат... Като сравняваш цените на операционните системи не си коректен поне по 2 параграфа: 1. Сравняваш MACOS само с Windows?! Защо? Има толкова други операционни системи, много от които са БАЗПЛАТНИ. Чувал ли си за тях? Линукс? Андроид? 2. Пропускаш една дребна подробност в лиценза на MACOS: може да бъде инсталиран само на хардуер с логото на Apple! Това както можеш да се досетиш оскъпява цялостната компютърна конфигурация много над тези с Windows. И накрая да те питам: Защо на Apple викаш Апъл?

На този въпрос аз ще ти отговоря: защото произношението е по-близко до А отколкото до Е

ivan

Лично аз съм използвал и използвам продукти на Apple - около година и малко използвах един iPhone, а от около 8-9 месеца използвам iMac. Разработвам мобилни приложения. Телефоните им са наистина с добра изработка и дизайн, спор няма, но до там. iOS ми се стори като за деца - едни шарении, липса на кой знае какви настройки, нямаше (тогава) notification center, няма widgets или възможност за кой знае каква персонализация. Писането на софтуер за нея - анимации и подобни визуални глезотии са много лесни за имплементация, но други неща не ми допаднаха - например липсата на layout manager. Като цяло имах чувстово, че залагат на външният вид, на по-опростен дизайн и функционалност на ОС-а. Телефонът не е бил jailbreak-ван, но поне 1 път в месеца се случваше телефона да забие. Сега за компютрите - дизайн - няма какво да коментираме. ОС - забива веднъж на седмица-две и се рестартира (Java-та не й понася нещо =] ), но като цяло лесно се работи с нея, а и това че е Unix базирана доста улеснява нещата при компилации и т.н. Липсата на команда Cut на файлове ми се струва ... странно, а често ми се налага да я използвам. Имам обаче проблем с iMac-а, проблем който iMac-ите имат от много години - по дисплея отвътре се появява нещо като прах и не може да се махне, а всичко това след едва 6м. експлоатация по 9-10ч. на ден и изключване след това. Ще се преживее, и без това след годинка ще се сменя сигурно. А за новите лаптопи - нищо ново, нищо иновативно. Сложиха ретина дисплей, но как ще се чете стандартният текст 12px например? И защо махнаха CD-ROM-a, вярно е, че се ползва рядко, но ни се налага. Другите Macbook Pro не впечатляват с нищо ново и различно, по-скоро изостават от конкуренцията. Много производители предлагат 15" решения с Ivy Bridge и Full HD резолюция от доста време насам (не-ретина MacPro-тата са 1440-900px). OS X-а е 20$, защото Apple имат App Store, от който мнозинството си закупуват програмите за компютъра, а Apple прибира 30% от продажбите. Не съм противник на компанията, определено не може да им се отрече предимството в някои аспекти, но арогантността и начина, по който представят продуктите си, наричайки всичко "революционно, иновативно" и т.н. дразни технически грамотните хора, които знаят от кога има ретина, от кога има LTE и куп други неща.

Mitac Mio

Подкрепям, не е редно да се коментира нещо което не се познава а дори няма да имаш шанса да имаш.Знам че гроздето е зелено,но нека го опитаме и тогава -аргументирани коментари.

коку

Драги г-н Най-Най-Подготвен, много добре знаем що за компания е Епъл, а подозирам, че и ти подсъзнателно знаеш. Не ми трябва магазин, за да си сменя телефона, защото до сега просто не ми се е налагало да го сменям заради дефект. Аз лично нямам нищо против Епъл. Капиталистическа компания като всяка друга - стрижат колкото и когото могат. Имам против заблудите и напрежението, които насаждат между хората (в която си роля чичо Стиви нямаше равен). Зомбирането на хора не е добро дело... Относно пиратстването... Дълбоко се съмнявам, че не си си jailbreak-нал i-Пръчката. Аз лично съм със stock Андроид и нямам и намерение да го пипам. Кракнат софтуер на телефоните и компютрите (имам един Winddows 7 и два Linux-а) си нямам. Да, похарчил съм едни пари. Да, можеше да "мина" и без да ги харча, ама ей-на, пуста съвест... Между другото, приложенията за Андроид са по 2, 3, 5 лева. Купил съм практически повече отколкото ми трябват, на последните телефони не съм качил всичкия купен софтуер. За филмите... Ми гледам HBO и другите канали за които си плащам всеки месец. В Замунда нямам account, в Арена имам заради форума. И не е като да не съм се докосвал до Епъл. Играя си с макове и производните им още 2001-а година. Може и да съм пропуснал някой модел през годините, но това е защото не съм вманиачен на тема Епъл. Относно последните им устройства ги гледам отблизо още от първия iPhone. До сега не съм видял такъв, който да пожелая да си купя. Таблетите съм ги изключил от опциите за закупуване, независимо от производителя. И не цената ме спира, а ограниченията, които се опитват да ми налагат. Не виждам да си наясно, но повечето хора с пари (и мозък) избират доста внимателно какво да купят и на каква цена. Просто имаме времето да подбираме. Аз примерно отделих 7 месеца да си избера правилния (за мен) телефон. И за избора също си прав... Сега избирам между всички модели на htc, Samsung, Sony, Motorola, а ако искам Епъл ще избирам между 4 и 4S. Богат избор предлагат Епъл, не мислиш ли? А, мога да избера и обема на паметта при Епъл... А, и последно... На презентации не вярвам... Това е като да ближеш захар през стъкло. Предпочитам да вярвам на очите и ръцете си. Търговците могат да ти презентират точно каквото си поискат, но айде да не те просвещавам как се правят презентации и техниките за манипулация на "зрителя".

jizast

Епъл отново показват на къде трябва да вървят нещата. Колко години се молих за дисплеи с висока резолюция, ама средния потребител си, разбира от компютри колкото разбира и от микровълнова печка и не му трябва висока резолюция. Най-накрая лаптоп за истински профита, а не за хора които гледат филми на лаптопа.

jizast

Епъл отново показват на къде трябва да вървят нещата. Колко години се молих за дисплеи с висока резолюция, ама средния потребител си, разбира от компютри колкото разбира и от микровълнова печка и не му трябва висока резолюция. Най-накрая лаптоп за истински профита, а не за хора които гледат филми на лаптопа.

jizast

Епъл отново показват на къде трябва да вървят нещата. Колко години се молих за дисплеи с висока резолюция, ама средния потребител си, разбира от компютри колкото разбира и от микровълнова печка и не му трябва висока резолюция. Най-накрая лаптоп за истински профита, а не за хора които гледат филми на лаптопа.

Не се карайте всички се мъчат да изпразнят джоба ви.

Много добре си представил нещата , но едва ли средностатичстическия БГ потребител на Андроид може да осмисли какво е да ползваш легален софтуер. Едно 90% са хора и хлапетии дето някой им е дал парите - родители и прочие и имат много време за губене вместо да ползват тия неща за нещо полезно...

За всички гейове в формума, не давайте коментари, отрицателни, дори поожителни, за това което са направили Ябълките. Причините средната заплата в България е под 400 лв, за ралзлика от тази в Америка....Разберете дори и андорид да си вземете и той струва пари, не е безплатен ГЕЙОВЕ....

това си е жив убиец на очи хора. Cтава само за убиване на времето докато си чакате самолета.

Епъл са като Бойко - пият водата от чешмата... на екс :) Колко прост народ съществува по тази планета :)

Гугъл са толкова напред в този бизнес, че Епъл ще хапнат голямо дърво.

А един мармот... Не се виждали били пикселите... Да, не се виждат от 40-50см, от каквото разстояние виждам пикселите на монитора си, но се виждат от 30см, което е напълно достатъчно за да ги видя. Отделно картината не е нищо по-особено от AMOLED-ите на Samsung. Ама който има пари за глупости, да се връзва на Apple, те от такива балъци си изкарват парите...

Да бе да, те затова всички балъци, дето произвеждат филмите, които теглиш пиратски от Замунда, и порното дето гледаш на Бул-а, рекламите по телевизията, на базата на които си си купил Андроид, новините по телевизията, Планета ТВ, която си пускаш за бекграунд у вас, и куп още други работи се обработват или създават на Apple компютри... защото Apple не е индустриален стандарт в н-на-брой индустрии, драги ми Ганьо! Вземи попрочети за Unix-базираните системи, изучи как работи Mac OS X и какви предимства ти дава хардуерът закупен от Apple с после наричай другите балъци.

Ал

Мали! Ти да не си чел "новини" от '92 година? Тогава наистина маковете бяха стандарт. Но това беше...

коку

Ей, приятел... Не се впрягай, че ще теглиш... Хардуера на Епъл е правен в Тайван (както и този на htc примерно), софтуера на Епъл е базиран на Linux (както и Android-а)... Вземи прочети малко преди да се палиш... И айде да не споменаваме "сервиз" и "Епъл" в едно изречение в България, че много ще се смея...

Нека сега някои да каже че апъл не са иноваторите които дърпат технологиите напред. 2880х1800 пиксела е нещо феноменално, и да този лаптоп ще струва 4500лв, но хубавото е че след 1 година Леново примерно ще пуснат лаптоп с тази резолюция за 1500лв.

Aпъл не са иноваторите които дърпат технологиите напред. Технологията "ретина" я има поне от 10 години, Апъл щото явно не могат да измислят по-бръз процесор, решиха да фетишират поредната малко по-добра но много по-скъпа екстра.

Незнам от колко време я има технологията, но лаптопите 1080п все още не са стандарт, повечето производители пускат някакви допотопни резолюции от по 1300х800. Та те са иноваторите защото пускат масов продукт, РАБОТЕЩ продукт, използваем продукт. И другите просто следват, защото е просто нямат друг избор.

Това е основното при Apple- красиви продукти и МНОГО реклама. От лакомия, обаче, държат на затвореността на системата си, и това рязко намалява използваемостта на продуктите им - използват се основно от сноби за гъзария.

Чак пък много реклама, аз не съм виждал реклама на апъл никога. По скоро дават за маркетинг. А за това дали е за сноби не си прав, може и да важи за България, където е почти невъзможно да избиеш парите на един такъв лаптоп с работа.

"....поставя нови стандарти за качество на екраните" Качество на екрана или на картината. Има разлика все пак между двете. Защото Aple не се славят с високо "качество на изработка" на продуктите си...

:):):) На мен ми звучи смешно. И на вас ли ? Нека каже някой, с опит - поне 2-3 години с различни устройства на ЕПЪЛ.

И четенето на дребен шрифт става невъзможно :)

Колкото е по-малка точката, толкова по дребен шрифт ще е възможно да се възпроизведе и то супер контрастно. Но вече има по-добър от Ретина дисплей аре стига сте писали всеки ден за тия Апъл. Да не би да си плащат?

Човека имаше в предвид, че текст с размер 11px няма да може да се чете, което си е вярно...

Естествено, че си плащат.

тея са уникални да представят вече измислени неща за върха на технологията. Не познавам грамотен технически човек , който да се бръкне 2 бона за айфон , при положение , че може да си купи андроид ..

Сигурно, защото познаваш малко технически грамотни хора. iPhone въобще не два бона. Разликата с Андроид устройства е малка в цената . А броя приложения и удолвоствието не значително по-голямо.

Бхахаха! Тоя па, вземи се скрий с тоя Хандроид. Хахахахах! Аз пък почти на познавам работещ, печелещ добре човек, който да си губи времето и да си къса нервите с това гигълско недоразумение. Виж ако си на 16 и имаш излишно време за рестартиране и за заигравка става. :)

От около година работя с андроид и не ми се е налагало да рестартирам нито веднъж...за твое сведение.

E що да е андроид ? Не може ли windows ?