Коментари - Вирусът ”Flame” е създаден от САЩ и Израел | IT.dir.bg
назад

Вирусът ”Flame” е създаден от САЩ и Израел

Компютърният вирус Flame, който краде информация от иранската ядрена програма, е кибероръжие, изработено от САЩ и Израел, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Вирусът ”Flame” е създаден от САЩ и Израел | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен са работили и вътрешни хора.. прекалено е несериозно мисленето, че такъв проект ще разчита единствено на случайността някой да си пъхне флашката някъде. Колко му е да платиш или заплашиш семейството на някой служител... и да си ръгне заразената предварително флашка навсякъде където се качва критична информация.

Не знам как точно работи този вирус, но съм сигурен, че ако и финансирането да е само то САЩ и Израел, то в съзаването му изобщо не само те. Със сигурност има и иранско участие.....

Това, че Касперски е прихванал този "вирус" значи ли, че неговите антивирусни са най-добри или той просто не сътрудничи на американците?!

Не разбрах защо трябва да слагам флашка. Да си взимам надомна работа ли? Или да си инсталирам игрички? Нищо не ми пречи до секретния компютър да си имам още един (5 барела, какво му плащаш), на който да си хващам вируси, винаги когато пожелая.

прав беше Осама као не се доверяваше на интернет а си гледаше порното на старото видео :)

Абе на тия иранчани наистина ли ядрените им програми са на компютри свързани в интернет?

Всичко е долна лъжа, измама и инсинуация. Всичко е просто повод на САЩ да нападнат Иран и си търсят коалиция, защото ще видят зор. Не, няма да загубят, но определено ще дадат бая жертви.

Човек, нямаш си на представа колко са немърливи хората. Работя в сверата на енергетиката и да не ти разправям колко КОЛКО са немърливи хората и как един 12 годишен интересуващ се колко поразии може да направи, камо ли някой с цели и средства.

И на американците енергийната и прочее инфраструктура е вързана с Интернет. И кво ? Един пробив и язовирите се изпускат, АЕЦ-ите се претоварват и става мазало за огромна част от континента.

Не само са свързани, но са и с нелецензиран Уиндоус, ха ха ха

Всеки вирус е една програма. Всяка програма може да се разкодира и да се види кое и КЪДЕ го изпраща. под КЪДЕ - ВИНАГИ е IP на някакъв компютър. И то е винаги реално. Много просто може да се провери, кой стои зад някакво реално IP. (на гуглето - "where is ip" например). За статията - ами поредната журналистическа простотия - чел, недочел журналист, гледа как да "вдигне пушилка". 100% този журналист го интересува едно : ПАРИТЕ КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЗА ТАЗИ СТАТИЯ! Аман от американски я начин на разсъждение, дето ни го набиха (и продължават да ни го набиват) в главите...

Тъй... и като пуснеш IP-то през Гоогле... и ти изпише някакъв забутан арабски доставчик и при позвъняване на въпросния доставчик всички сървъри изчезват... и какво правиш след това? Да не говорим колко са достоверни тея бази данни... или пък ако си мислиш, че тайна организация, спонсорирана от държавния бюджет, вложила пари и човешки часове в зловреден софтуер неоткрит толкова дълго време.. ще си остави мастер сървърите да бъдат открити с едно търсене в гоогле... то значи много те е напекло и трябва да вземеш мерки.

Вирусчия Рядко се виждат толкова глупости написани на едно място. Поздравления за което !!

От прочетеното до тук разбрах едно, ти и хабер си нямаш от писане на код и още по-малко от TCP-IP портокол и вируси.

Еее верно ли ? :D

Е то оставаше да са Албания и Сомалия...

Вестникът се позовава на анонимни западни официални представители. ========================== Докато не видя доказателства на тия анонимни източници тип - чакай да направим сензация да ни купят вестника не вярвам. Ай сиктир и простотия

Тва го разбрахме отдавна, нещо ново ?