Коментари - Полет до Марс - от 6 до 8 седмици | IT.dir.bg
назад

Полет до Марс - от 6 до 8 седмици

НАСА и учени от университета на Алабама в Хънтсвил разработват съвместно термоядрен двигател за космически кораби.

Обратно в новината

Коментари - Полет до Марс - от 6 до 8 седмици | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според твоята логика слънцето отдавна да е угаснало

Почват да се сещат как се лети в космоса..Странното е какво правиха последните 40 години?Непрекъснато ползват технологий от 50-те и 60-те. Явно след това време почва състезанието по "ниско падане,прееби другарче и открадни и избягай".

Я преди да плеснем с ръце па да литнем в космоса, да преговорим наученото досега. Такава дума технологий няма. Опитай се да я произнесеш на глас. Само си придържай ченето да не падне.

Технологий на мен ми звучи като някакъв нов елемент. А може и да е открит такъв. Знае ли човек? :)

За всички скептици и "разбирачи" това не е първата такава идея и концепцията е доказана. Пуснете в търсачките - NASA's 2.3 kW NSTAR, Deep Space 1, Ion thruster. А идеята е съвсем нова от 1911 г. :) просто търсят да променят източника и типа на частиците.

А не допускаш ли и варианта проблемът да е в теб :-) Фоновата температура в космоса е от порядъка на абсолютната нула, но единствената възможност за топлообмен остава излъчването на тялото. Контактния топлообмен (с помощта на който ти се охлажда колата например липсва). А по втория въпрос - къде в статията се казва, че въпросния деутерии е в нормално състояние?!

Айде... StarTrek започна да се случва... После било имало раздел на литературата "научна фантастика"... Няма фантастика, има умове, които изпреварват времето си!

напротив стар трек или който и да било фантастичен филм не се случват, зашото сценариите за тези филми са заимствани от научните открития. По-скоро тези филми изваждат част от откритията на яве това е...

Я първо помисли малко... Как точно смяташ да отдадеш топлината във вакуум??? Единственият начин е чрез лъчение, което не е толкова лесно на практика! По отношение на лития също има много просто обяснение - поради много кроткия живот на трития (вторият водороден изотоп участващ в термоядрения синтез) се налага да се произвежда на място чрез бомбардиране на литий-6 с неутрони.

Използва се литиев деутерит. Не че има значение. А за охлаждането, тоя пич горе май само филми е гледал как замръзват космонавти без скафандър. Реално за да замръзнеш в космоса (да се охлади тялото до 0 гр. целзий) ще ти трябват няколко века.

Това форумите били много полезно нещо - дори от споровете тук, човек научава много интересна научна информация. Явно българинът не е толкова тъп, колкото се опитват да го изкарват, просто е мързелив. ------------------------------- Сори за офтопика.

няколко века? сложи си ръката в камерата на хладилника и виж за колко време ще замръзне, аре сега си представи при -273оС какво ще се случи, умни били друг път...

Добрата стара идея за ядрен двигател, а ? Истината е, че с такъв двигател може да се стигне до най-близката звезда и да се върнеш в рамките на един човешки живот (80 г).

Я си помисли пак на какво разстояние е най-близката звезда и пробвай пак...

Я си помисли, че има учени които го предлагат и тогава пробвай пак.

Възможно е построяването на двигатели, с милиони пъти по-голяма мощност от тия които са вдигали совалките допреди няколко месеца. Има планове за двигатели използващи водород и ... плазма. Гориво което е навсякъде във вселената. И не забравяй, че допреди 100 да обиколиш планетата е отнемало месеци. А сега става за часове. Така, че недей да излизаш с номера за разстоянието. И преди векове са смятали, че нищо не може да е по-бързо от кон.

Анализа на РобъртЛамб за Дискавъри. Има няколко напълно реални планове за достигане до Алфа Кентавър в рамките на под 100 години. 10-12% от скороста на светлината не са недостижима величина. Недейте да живеете в миналото. Квото е било невъзможно преди десетилетия, може пък да е напълно реално в близките години.

не си помислил добре, Иване. Я напиши у Волфрам Алфа "2 light years at 0.01g acceleration".

Реално за 80 г. може и с колело да стигнеш до нея ако караш по 10 часа на ден 365 дни в годината с 201 км/ч. Най-близката звезда е Слънцето само за уточнение.

Идея?!? Това вече е правено и работи 100%. Просто навремето (1957-1965г.) технологията е била недостатъчно безопасна и изключително скъпа. Просто прочетете малко повече за американските проекти NERVA и KIWI, за руския РД-0410, както и за "атомния самолет" - Ту-95ЛАЛ, провел 34 успешни полета през 1961-ва. Да, тези проекти са за ядрени, а не за термоядрени установки, но общите принципи са същите и нещата са много по-напред, отколкото искат да ги изкарат журналистите.