Коментари - Откриха нови начини за атака на Android | IT.dir.bg
назад

Откриха нови начини за атака на Android

Експерти по хакерските атаки в сряда демонстрираха нови начини да се атакуват Android смартфони, използвайки методи, които според тях работят на почти всички такива устройства в употреба днес, въпреки скорошните усилия от страна на гиганта Google да засили защитата.

Обратно в новината

Коментари - Откриха нови начини за атака на Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

EЙЧ

Az с мойто НТС jetstream съм си много доволен и небих го заменил за три пъти по скъпото ipad. Много хора си взимат пад само за престиж, а не че е кой знае кво.

Всеки "експерт" казва за каквото му се плаща. Всеки на пазара се грижи най-вече да си напълни джобчето.

Поредното доказателство, че е по-добре да ползваш оригинала - iOS, отколкото бъгавите и копия на андроид. Колко точно написано : "iPhone и iPad не са изправени пред същия проблем", защото от Apple ги е грижа за клиентите ! Вероятно анроидните зомбита ще скочат, че отново са виновни от Apple за некадърността на разработчиците на андроид ... Чували сме го и сме го подминавали усмихнато, ползвайки оригинала на смартфоните !

От къде да знаеш, че смартфони е имало много преди Apple да "измислят" "оригиналът" на смартфоните. Простено ти е вероятно си ходил изправен под масата по това време.

спри се бе ...да си Лейм не е за хвалене..

Ти си нагледен пример за последствията от мозъчната промивка....даже и името на "оригиналната" iOS е взето под лиценз от Циско, а смартфони и персонални асистенти е имало поне 10 години преди прехвалените iPhone.

така е. явно си андроид фенка, защо тогава не ни осветлиш, перке не се казва 'линукс телефон', и защо андроид не е линукс а зверски изнасилено ГНУ?

"Експертите казват, че устройствата iPhone и iPad не са изправени пред същия проблем, тъй като Apple се грижи актуализациите на защитата да достигат до потребителите доста бързо след като са пуснати." Смях! Няма по-бавна и незаинтересована компания от Епъл по отношение на сигурността и кражбата на данни. "Експертите" са катастрофа.

за кво им е да бързат? та те не се слагат на пазара с прекалено набързо издаден код. това е едното. другото, freebsd си е freebsd, има най-малко досие от наличните ОС-и, и със сигурност по-малко от това на linux и java (откъдето е краднато за андроид), взети поотделно.

"Краднато"....ти наясно ли си с основни неща? Ядрото се използва напълно съгласно лиценза си, а Java е използвана като API, даже и съдебно решение има че използването на имена на функции в API не е кражба.

Другата особеност е че Google не пуска обновения на системата директно към телефоните на потребителите, това е задача на производителите, които трябва да компилират кода спрямо особеностите на апаратите, които произвеждат. Така дадено обновление може никога да не достигне до определена марка и модел телефон. Ябълката нямат такъв проблем, защото имат общо пет модела от 2006 до сега.