Коментари - Гватемала пусна първия си таблет | IT.dir.bg
назад

Гватемала пусна първия си таблет

Мултимедиен таблет, разработен в Гватемала и произведен в Китай, бе представен като първия таблет "Made in Guatemala" и вчера се появи на пазара в Централна Америка, обяви местната компания CyberTech, цитирана от АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Гватемала пусна първия си таблет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До всички жалещи: Абсолютно нищо нямаше да произвеждаме в Правец, поради една проста причина - компютърът Правец 82 там е направен на базата на откраднатия Макинтош на Ейпъл, с тази разлика, че в следващите години Ейпъл разработват от сумати подобрения, модификации и т.н. Конкурентите от МС разработват с пъти повече софтуер от нашите специалисти в БАН, Интерпрограма и т.н. Великият завод в Правец стигна до един велик компютър с твърд диск - Правец 16 и операционна система DOS и толкова, нищо повече. Това е като да сравняваш моделите на БМВ и Лада през 80те и 90те години - БМВ има 6 модела 5ици, Ладията има 1500S и великата 2107.

Интересно какво ли точно са разработили? Да не е рекламно лого, технически характеристики (задание за китайците) и други такива. Че по тая схема има доста "български" продукти.

Ми браво на Гватемала. Хем са тъпи индианци живеещи по дърветата, хем произвеждат таблети. Па макар и с поръчани и готови части. А ние тука ?

Ако не беше т.н. демокрация и ние щяхме да произвеждаме сега таблети, а сега и чесън внасяме от Китай и сливи от Коста Рика.Обаче имаме целогодишно банани-радостта на простаците и маймуните!

незнам да се срамувам ли или да се радвам от тази новина,очаквам ескимосите да ни изненадат с нещо

Куцо и сакато вече може да си поръча електронна джаджа по генерични параметри от произволен китайски производител на едро и да му лепне ваденка "произведено... еди си къде". Същото е и с програмното осигуряване. Добре, че има утвърдена и свободно достъпана ОС, като Андроид. Иначе "техен" таблет през крив макарон.

Изостават. Октопад вече година владее пазарите по света, а Ейпъл мислят да закриват дюкяните, притиснати от патентните такси плащани на младите български учени!

И аз чух слухове, че от Apple доста са се изплашили от "ОКТОПАД" :D Пратили са шпиони, за да копират технологията и да я патентоват преди българите ... луда работа. ОКТОПАД ruleZzz (chuckle). it.dir.bg/news.php?id=10596253

Е какво се подигравате? Типични българи, оплюват родното и се кланят на чуждото! Хубаво щеше да бъде да си имаме и ние наш таблет на пазара. Ако го имаше завода в Правец сега и таблети щяхме да правим там. Но и "учените" ме оплюха, сега да си сърбат попарата!

Хубаво щеше да го има завода в Правец, че да го изцоца някой олигарх, довчерашен комунист - нали.

Хе ... "първи таблет" - това си е чист Самсунг Галакси 7 и по дизайн и по всичко.... Освен това и цената му отговаря на тази на Самсунга. А братята китайци бълват такива (със сходни параметри и визия) за по 120-150 лева с доставка.