Коментари - Нобелов лауреат вещае тъмна Вселена | IT.dir.bg
назад

Нобелов лауреат вещае тъмна Вселена

Съвременните астрономи трябва да се чувстват облагодетелствани, че съществува пространство, изобилстващо от звезди, галактики и други космически обекти, което да наблюдават. Техните бъдещи колеги обаче може и да нямат този късмет, защото Вселената в крайна сметка ще изчезне.

Обратно в новината

Коментари - Нобелов лауреат вещае тъмна Вселена | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

А още преди това извънземните ще наминат да ни поздравят и всичко ще приключи, а може и да е астероид. Но по-вероятно още в следващите 30 години да се самоизбием, просто ни е в природата. Понякога си мисля, че амебите са по-еволюирали от някои примати.

Поживьом, по видим! Е, може и да не е така, но казва ли ти някой?

Indulance

ами този човек мисли като мен ...всичко изчезва като те няма.......

100000002012година.Какво ще ядем като няма галактики???

освобождава се място за други нови галактики=съзвездия:) всичко движещо се си се отмества:) на фона на хаотичните движения като цяло на частиците и не само, то всичко си спазва разни божествени закономерности и само изглежда, че е случайно:)и хаос:) във вселената никога нищо не се губи => енергията на умиращите хора се запазва във вечността и срещат бог, който е само ЕДИН! светлината не може да се ЗАГУБИ => хората ВИНАГИ ще я виждат! сега ми дайте и на мен малко динамитска наградка хахахахаххахахахахаха ще си правя фойерверки:) 'щот' да има голям взрив:) ах, дечица!

Ако някой ден разберат 100% точно как се е зародила вселената (защото Големия взрив е само теория все още) тогава могат да ми говорят за края и. Да не говорим, че според Айнщайн пространството е изкривено заради гравитацията. Така, че много по вероятно движението да е кръгово а не отдалечаващо се. Т.е. може галактиките да се джуркат :D

Това за "джуркащата теория" е много яко :)

Между другото сам го измислих :))

Малко се притесних, че може да се случи след 100 000 000 години и нямаше да имам време да видя завършени нашите магистрали. На второ четене се оказа, че грешно съм прочел и се поуспокоих. Май ще има време.

Само че след около 5 млрд. години слънцето ще погълне земята и не трябва да се бригаме за това какво ще ядат астрономите след 100 млрд години :P.

Преди това луната ще се отдалечи до толкова от земята, че няма да може да държи стабилна орбитата й и въртенето на земята ще стане много по-разнопосочно и нестабилно, а от там климатът ще отиде на кино....

... и как пък баш Млечният път ще остане. Да не би защото ние живеем тук? Това прилича на едновремешните спорове с църквата, Земята кръгла или плоска е? Та, ще имали отново гонене на вещици? :)

Всички ще останат. Но ще са толкова далеч едни от други, че нямат могат да се виждат взаимно. Има много яки поредици по темата в тубата.

Другите няма да изчезнат - просто ще са прекалено далеч за да се наблюдават :)

Едва ли им пука че ще са безработни след 100млрд години. Май се чудят какво да измислят, че да не останат безработни сега...