Коментари - В очакване на новия iPhone | IT.dir.bg
назад

В очакване на новия iPhone

След седмици най-различни предположения, очакване и малко реклама, днес се очаква американският технологичен гигант Apple да представи новия си смартфон iPhone 5 на специална церемония в Сан Франциско, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - В очакване на новия iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Коментират се и се сравняват абсолютно субективни критерии и всеки си дрънка с някаква доза на втълпена омраза без да може реално да оценява нещата. Нещата са пределно ясни. Епъл са класи над останалите като дизайн и ергономия. Като интерфейс всичко е добре измислено без да е перфектно. Ама другите можели да се къстамайзват по-добре. Интерфейса им е достатъчно добър, че да не им трябва на повечето хора да къстамайзват. Други имали по-голям екран. Голям праз, аз точно това им харесвам на айфоните, достатъчно голям да си вършиш работа и достатъчно малък да не ти трябва раница за него. Като прибавим и по-добрата плътност на пикселлите и прдимството му става огромно.

jizast

Коментират се и се сравняват абсолютно субективни критерии и всеки си дрънка с някаква доза на втълпена омраза без да може реално да оценява нещата. Нещата са пределно ясни. Епъл са класи над останалите като дизайн и ергономия. Като интерфейс всичко е добре измислено без да е перфектно. Ама другите можели да се къстамайзват по-добре. Интерфейса им е достатъчно добър, че да не им трябва на повечето хора да къстамайзват. Други имали по-голям екран. Голям праз, аз точно това им харесвам на айфоните, достатъчно голям да си вършиш работа и достатъчно малък да не ти трябва раница за него. Като прибавим и по-добрата плътност на пикселлите и прдимството му става огромно.

Яйцето или кокошката или иначе казано Ябълката или Робота ? Процесори - 100% ARM (с малки разлики в марката на пудрата около ядрото всички са един дол дренки). И iOS и Android са linux/unix базирани OS. Съвсем на ниско ниво едва ли разликата им е чак толкова голяма. Всеки си е написал някаква UI имплементация над кърнъла и се опитва да си глези потребителите. Всеки има свое разбиране какво иска потребителя... Но потребителя не търпи да бъде ограничаван. И това е причината едните да бъдат джейлбрейквани, а другите руутвани. Шепа хора не могат да направят това, което общността (работеща върху отворен код) може да направи ... Всичко е въпрос на време и на патенти (за печелене на време)... Но патентите падат ... А идеите искат хора... Хардуера на Apple определено в някои отношения превъзхожда този на конкурентите, в други отношения (4G например) изостава, но това си има своята цена... В други технически параметри (например качество на звука при GSM разговор) Apple може би е безспорен победител, но на цената на например 4 пъти по-висок SAR от всичкi Galxy модели. След последното нямам какво повече да добавя. iQuestionOfTime

Ох, направо не съм спал! Голямо чакане му ударих цял живот , даже с хляб и сол го чакам! Мисля и една баница да му направя . Без него животът ми до днес беше безсмислен! :)))

Голямо разбиване ще е, като му сложат "революционно" голям екран от цели 4" , които 4" ще са ябълкив патент и всеки друг ползващ този размер ще трябва вече да си плаща. Напоследък огризката май разбива най-вече в съда и то ако е американски, но е много вероятно и това разбиване скоро да им омекнат капачките

wtf

99% от хората, които плюят Apple продуктите, никога не са ги имали...нещо ми прилича на притчата с лисицата и гроздето ;)

А, аз пък като чуя за гроздето, та чак ябълки ми се прияждат :))) Хайде, стига глупости! Били за избрани продуктите на Apple. Глупости! Абсолютна шир потреба са! Мисля, че хората, които потребяват ябълчни продукти казват приказката за гроздето, за да се чувстват "по-" от останалите. Имам техника и от нахапания плод и от Самсунг. Голям праз! Телефони, музикални плеъри и к`во? Това са просто уреди. Жал ми е за хората, които градят самочувствието си върху 1ХХ гр. пластмаса и метал и вместо джаджите да им служат, те служат на джаджите! Даже изживяват като нещо лично, коя марка к`во е извадила тоя месец... Животът е много повече от 10-ядрен процесор на n дръндрахерца и 50 петабайта РАМ!

Напротив, има много които от ябълката минават на андроид, както и обратно. Въпрос на вкус. Аз лично познавам няколко човека които си продадоха чисто новите айфони (4 и 4с) и минаха на Самсунг. Но познавам само 1-2 които захвърлиха андроида и станаха айфенове.

Днес ще бъде паметна дата - телефона ще бъде изобретен на ново - за пети път :)

Мога да сравня iPhone 4S и Motorola Defy+, е ся няма да си кривя душата ябълката е много по готина на вид, бърза или поне така изглежда еба гъзария. Обаче като опитах да направя нещо както ми е на моторолата конфигурирано и ударих на камък. Вкл и изл на мрежата само от настройките, и да искаш не можеш да си сложиш нещо по екрана което да го прави с един клик както на андроида. Откъм настройки спрямо кефа на потребителя ябълката куца иначе има безкрайно добра клавиатура спрямо тая на моторолата. Обаче пак да си настроиш нещо както на теб ти е кеф може да забравиш на ябълката :-). Направо се чудя защо го купуват хората ама явно ги кефи не знам аз не бих си зел такова чудо определено.

Alex

Ами продължавай да се чудиш нещото се казва SBS settings, правиш jailbreak и си го инсталираш безплатно от Cydia

Продавам ифон 4с мамка му много мразя да излиза нов Ифон веднага ми се иска да го взема, а са толкова много излишни пари...

Че ти докат събереш пари за 5-цата вече ще почнат да излизат слуховете за това кво ще има в 6-цата.

Начина по който Епъл се държат е като нашето правителство - всичко са измислили те и всичко започва с тях. Те това е и в основата на всяка религия. Поздрави към всички поклонници по случай предстоящите тържества !

Аз бих продавал акции на Епъл ДНЕС :) Това ще е началото на края. А още не са се намесили и Майкрософт :)

юруууууш !

Чак пък нещо нечувано едва ли ще се случи - със сигурност обаче ще бъде оригинал, създаден с много мислене, пълен с идеи и с удобства за потребителя. Интересно - защо например копията на самсунг не се чакат с такова нетърпение ? Дали защото са просто евтина имитация на оригинала ? Не се сещам за друга марка като Apple, която да се радва на такива верни почитатели и фенове - защо ли е така ? Дали защото и тя не ги радва с продуктите си ? Успех на андроидчетата със софтуера, хардуера и приложенията и да копират внимателно, ако искат да произвеждат качествени копия !

Ми да - така е, за съжаление повечето хора са като овцете.

> със сигурност обаче ще бъде оригинал, създаден с много мислене, > пълен с идеи и с удобства за потребителя. Дано само да не се налага пак да ни обясняват как да го държим, че да не се разпада връзката :)

Защо не очакваме с нетърпение другите телефони ли? Защото не сме зомбита! Защото телефонът и самочувствието ми нямат крещяща нужда от подмяна. Като гледам Apple феновете ми става хем смешно, хем жално. Имам чувството, че ако не се сдобиете навреме с последната модификация, ще започнете да имате сексуални проблеми.

Къв е проблема? Ти като си голям фен нали си чувал кво е казал Джобс за копирането и гениите?

Като почнат да сравняват Айфон или Нокиа със Самсунг и ЛГ ми става адски смешно. Все едно БМВ и КИА...

Apple отново ще отвее конкуренцията. Samsung някак си нямат финес. Например при таблетите - като сложим с колегата един до друг Самунга и Айпада - разликата е от земята до небето в екрана, в менюто, във всичко - естествено в полза на Айпада, който уви не е моя а на колегата. А айфона е много, ама много над Галаксито и над Експерията на сони - финес в изроботката, страхотна грефика всичко е на ниво, а онези до него стоят като разработки в час по трудово от ученици. Сигурен съм, че Айфон 5 първият месец в България ще бъде толкова търсен, че ще се правят резервации за покупката му. Успех Apple!

Много добро име си избрал :) Успех в търсенето на 5-цата, драги ми putio :)

Аз putio, имам и от двете устройства.. По жалко нещо от айпад-а няма (имам тройката) със страхотен екран, но всичко свършва тук. По скучно от Springboard-a на ябълките няма, подредени икони и групи от икони и ... и това е. Една доста неудобна клавиатура, имайки в предвид че повечето пароли имат цифри и знаци превключваш като обезумял, защото в този 9 и нещо инчов таблет не се намери място за клавиатура на която да има и цифри. И то само една. Андроид ти дава избор от много клавиатури, от много home launchers (нещо като спрингбоард ама доста по добро), уиджити, десеторкатно по добри notifications (на които реално може да правиш нещо, не само да ги гледаш) tethering (ако оператора ти го позволява), споделена файлова система (т.е. ако дойде снимка по gmail мога да я запиша на картат (упс.. ипада няма външна карта) и да .. правя клаквото си искам с нея от всяко приложение.. Още обаче има.. Не може да плейва 720p mkv-та защото нямаш достъп до хардуерния декодер на процесора. Налага се да го джайлбреакнеш, че да слагаш XBMC (феноменален софтуер обаче) за целта.

Айде започнаха фантазиите :), бил много над Галакси. Сложи 4S и S3 един до друг и ще си говорим. Айфона прилича на играчка от Джъмбото. Нека да се изказвате по-технически, а да не говорите махленски али-бали. Аз също харесвам продуктите на Епъл и чакам да видя айфон5 най-вече за да разбера ще отговорят ли адекватно на конкуренцията.

Приготвил съм 1600 лева за новия гъзобрък и чакам с нетърпение да бъда приятно изненадан ;)