Коментари - Нов метод съхранява ”вечно” информацията | IT.dir.bg
назад

Нов метод съхранява ”вечно” информацията

Водещият японски производител на потребителска електроника Hitachi въвежда нов метод за "вечно" съхранение на информация. Вместо обичайните оптични способи, компанията предложи да се използва плоча, изработена от кварцово стъкло, съобщават японски медии.

Обратно в новината

Коментари - Нов метод съхранява ”вечно” информацията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хмм, 100 години, ако не и вечно....

Да де. За век. Египетските папируси ряпа да ядат. Носителите на информация са два типа: - с пряк достъп; - с непряк достъп. Разликата е кардинална. Докато хората имат очи информацията върху първите ще е достъпна. Вторите могат да съберат много повече информация, ама век си е дълъг период. Тогава няма да ги има устройствата, които да я четат. Записвал съм информация върху перфоленти, перфокарти (при добро съхранение, могат да я пазят вечно), половин цол магнитни ленти, онези дискове, от които правихме антени, 5.5 инча гъвкави дискети, VHS, Betamax и др.. Все още мога да намеря такива носители със запазена информация, проблем ще е как да я прочета. В момента на човечеството проблема не е как да съхрани информацията вечно, а коя точно информация си струва да се пази вечно.

джапанките краднат сериозно от ябълките изглежда... Това ще бъде патентовано през 2015 , така че да се подготвят да плащат 3-4 милиарда веднга за да не се съдим в уса-то...:-), а и наказателн ите лихви до 2015 година :-")

Това е (С) -10,000 Каменна Ера, Inc.

В УСА всичко патентовано отдавна, и това е голяма мерзост и тормоз за прогрес. Нито една нова идея не може да бъде реализована, заради това че големите фирми дават повече пари за адвокатите по процесса.

Ами, открадни и създай нещо, не само да плещиш глупости, защото и за там се иска акъл!!! Къде си расъл, къде си пасал, то бива простотия...

Чакам izombie-тата да се обадят и да кажат , че "жълтурите" не можели да измислят нищо . Но какво ли разбирам аз , това сигурно е патентовано от Apple Преди 2000 години .