Коментари - Продажбите на Nokia не вървят, загубата расте | IT.dir.bg
назад

Продажбите на Nokia не вървят, загубата расте

Nokia отчете днес нетна загуба от 969 милиона евро (1,27 милиарда долара) за третото тримесечие на фона на по-ниския интерес към серията телефони Lumia, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Продажбите на Nokia не вървят, загубата расте | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SAMSUNG - THE BEST! За момента - това е истината, докато някой от другите не ги настигне и изпревари... Аре честито, на който си има! ...аз си нямам ;-(

коку

Имам Samsung и htc. htc-то се държи доста по-добре, но са доста по-скъпи от Samsung.

коку

Последната Nokia, от която бях абсолютно доволен беше 6310i. телефона и до сега работи перфектно, само кутията съм сменил, защото беше много надраскана. Оттам като се почна 6230i, Е50-1, E50-2, Е51, Е52 - все недоклатени телефони. Да, има "полъх на Nokia" в тях, но нищо общо с бизнес серията. След 6310i обозиха и Nokia Suite-а, така че да не поддържа нормално старите телефони, групите станаха с по 50 човека и какви ли не още простотии. "Любимата" и много голяма простотия беше синхронизацията на календара на Symbian Anna през Ovi... Чаках с нетърпение (за съжаление дълги години) алтернатива, в която поне контактите и календара си да мога да обслужвам като хората и Google ми я дадоха. Оттук насетне за мен Nokia не съществува.

Нормално - некачествени устройства, високи цени, трагична поддръжка и бъгав софтуер ! Като гледам след ужаснте гафове с ios6 и apple са тръгнали по техният път. Жалко ... но както на тях не им пука за потребителите - защо и нас да ни интересва тяхното финасово състояние ? Затова избираме това, което за момента е най-доброто за нас - а явно андроидите в този момент са най-добро съотношение между цена, качество и функционалност !

ами хте им паднат продажбите аз си взех лумия 710 и ми даде проблем на 2 ден ,при това не предприемат нихто по вапроса ялко за компанията излагат се много . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имам LUMIA и съм много доволен като хардуер е далеч по напред от конкурентните телефони. Проблема обаче на NOKIA е следния: Серията LUMIA няма да се обнови до новата OS т.е. WinPhone 8, а ще ни пуснат един упдейт WinPhone 7.8 който частично ще поддържа новите тенденции в WinPhone 8. Излиза, че потребителите закупили скъпи смартфони LUMIA до сега са набутани защото няма перспектива пред тях. Съответно излизането на новите Нокии с WinPhone 8 е след има няма 2-3 седмици. Нормално всеки здраво мислещ да изчака и да не си купува старата серия LUMIA която ще се превърне в "не конкуретна" след 2-3 седмици. Оправданието на NOKIA и MS за това е, че хардуерно чипсетите на LUMIA не могат да поддържат WinPhone 8. Това в условията на криза в Нокиа не е никак добре за тях и съответно резултата е на лице.

Айде стига с тия телефони вече - все едно си купуваме всеки ден нов телефон. Ми просто се изчерпа този бизнес, хората имат по няколко телофна вече - искат да ни накарат да носим една торба телефон ли? И какво ми дреме, че имали 1 милиард загуба, като имат 7 милиарда печалба? Въобще печалбата е повече от бюджета на Република България (по времето на бат`Бойко)

ПРИХОДИ и ПЕЧАЛБА са две различни понятия. Компанията регистрира ЗАГУБА - съответно ПЕЧАЛБА НЯМА.

Стига сте писали глупости. Как една нереализирана печалба ще я обявите за загуба.

Нереализираната печалба е загуба само за носителите на "авторски" права. Това си е реален бизнес с реални служители - работници, инженери и програмисти, които, заедно с цените на тока, амортизацията, лихвите, и др. генерират реален разход. Разликата м/у приходите и разходите може да е положителна или отрицателна. Във втория случай има загуба. Реална.

Nokia са като IBM при компютрите. Най-голямото име в съответната сфера което накрая се изгубва сред останалите. Колкото и да е странно, Microsoft и Apple отново са в играта, както беше с IBM.

дкми

Никой не им е виновен, че избраха да ползват недорзумението Windows 8. Това "чудо" има най-грозният интерфейс, който съм виждал някога... дори едно 3 годишно шимпанзе би измислило нещо по-красиво и по-използваемо. Няколко разхвърляни безразборно квадрата. При това - несъразмерни. Ето това е Windows 8.

Врели некипели... загубите на Нокия намаляват. Q4 2011: $1.3 billion loss. Q1 2012: $1.7 billion loss. Q2 2012: $1.01 billion loss. Q3 2012: $754 million loss

Nokia правят показно как се съсипва компания номер 1 за няколко години :) Това могат да го пишат в учебниците по мениджмънт ... какво не трябва да прави една компания ако не иска да фалира:)

коку

За начало да не назначава човек, убил няколко фирми преди това, а именно: Lotus Development Corporation, Boston Chicken, Macromedia, Juniper Networks. Отделно е троянски кон на M$ в Нокия...

Като започнат да правят телефони с андроид ще им потръгне :)

Пак няма да потръгне, защото ще правят двойно по-скъпи телефони от htc с доста по-лошо качество...