Коментари - Microsoft представи дългоочаквания Windows 8 | IT.dir.bg
назад

Microsoft представи дългоочаквания Windows 8

Microsoft представи официално Windows 8 и таблета Surface в световен мащаб. От днес потребителите и компаниите в цял свят ще могат да работят и да се забавляват с всички нови функции на Windows 8, за който има сертифицирани над 1000 модела компютри и таблети, съобщиха от компанията.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft представи дългоочаквания Windows 8 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За десктоп компютри е пълно мъчение да се работи с този Windows.

"променихме облика на целия компютърен сектор" Е тая самоувереност от къде я вадят не мога да разбера...

Самоувереността идва от факта, че те са създали "компютърния сектор" за обикновените хора. Преди M$ компютрите бяха (възрастта ми позволява да го твърдя уверено) само за служебни задачи. Тези, които се водеха "персонални" (Макинтошите, и IBM PC) бяха неизползваеми за обикновените хора, дори и да ги имаха, поради да го наречем "липса на функционалност и удобства". Сега просто "променят облика" на това, което са създали. Макар че не съм съгласен с тях, ама кой ме пита?

Ако т'ва чудо Surface не може да се jailbreak-не, MS да забравят някой да го купи в България (освен 10-ина баровеца, разбира се).

Взимаш си версията с процесор Intel и не джейлбрейкваш нищо

Това че е с Интел значи ли че ще може да се сложи различна ОС от Windows RT? От това което чета досега, едва ли. С други думи, пак ще иска jailbreak.

В Европа за ъпгрейда отговаря познатата с лоша слава фирма Арвато, която отговаряше за ъпгрейда към Уиндоус 7. Тогава поръчките се бавеха с 2-3 месеца. Сега става ясно, че не HP, а Майкрософт са я избрали.

Най-бъзрият, най-лекият, най-стабилният? Ето какво пише на сайта на Microsoft: Изисквания към системата 1 ГХц или по-бърз процесор с поддръжка за PAE, NX и SSE2 2 ГБ RAM памет/20 ГБ свободно място на твърдия диск Windows 2000, за който наистина съм склонен да дам тези определения, работи нормално на 256 МБ RAM. След него всичко е предимно на интерфейса, а вижте как скачат изискванията.

Тези изисквания отдавна се покриват и от най евтините конфигурации които се предлагат на пазара, така че по добре с нова система отколкото с 12 годишна отдавна забравена.

Ако се замислиш за какво отива целия този ресурс няма да си точно на това мнение... Телефона ми има всичките шарении, но в 1GB място и работи с 512МБ RAM. Не пропускай факта, че това са минимални изисквания, за да тръгне въобще... Реалните са поне умножени по 3 (3GHz процесор или четириядрен на 1GHz), RAM 3GB... Ако M$ си пишеха софтуера като хората, нямаше да има нужда от такива самолети, за да им работи "OS"-а. А снощи скапания им Windows 7 ме остави без административни права след поредния security important update, та до 2ч сутринта се опитвах да си възстановя системата в горе-долу работещо състояние... Този Win7 е върху Intel ULV 1.33GHz с 2GB RAM и мога да ти кажа, че работи със скоростта на Windows 98 инсталиран върху Intel Pentium MMX 166MHz с 32MB RAM... Само за сравнение, това което M$ правят като графика и картинки в къщи го търкалям под Linux на 600MHz ARM с 256MB РАМ и се инсталира на 2GB SD карта. Да не говорим как работи ако не се занимавам да пускам графика...

Ползвай си 2000 - никой не те спира, а 8 работи по-бързо от 7 и заема по-малко памет - работи и на стар хардуер (има си драйвери) от 2006 например - пробвано е...

Не ползвам вече 2000. И не казвам че няма да ползвам осмицата. Просто коментирам факта. Познавам Windows още от версия 2.0. Иначе си купувам компютрите с актуалната за момента на закупуването. Затова имам седмици, XP-та и една Vista за разнообразие. За най-новите ще се възползвам от възможността да ги ъпгрейдна до осмица, за по-старите няма.

Ние сме хейтъри, да живее линукс, пу пу windows.

Дрън дрън.... Най-добрия.... най-лесния..... Ужасяващо подобие на операционна система.

Те па другите са много по-добри няма що. Поне за Win има доста ноу хау и онлайн документация

Е ти па се изказа .... имало ноу-хау и документация... хал хабер си нямаш какво става във виндовската ОС ... само като се замисля, че е базирана на 7 и се отказвам дори на виртуална машина да си я сложа ... Starting Бозъ ....