Коментари - Лоялността към iPhone намалява | IT.dir.bg
назад

Лоялността към iPhone намалява

Лоялността към марката iPhone намалява, твърди проучване на Strategy Analytics сред потребителите на смартфона. По-малко хора вече искат да си купят следващия модел на iPhone, като подобна тенденция се наблюдава за първи път от появата на устройството през 2007 г.

Обратно в новината

Коментари - Лоялността към iPhone намалява | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добро утро! :)) Здравей Нокиа! ;))))

Епъл ще бъдат пълна нула до няколко години. Те просто нямат нищо реално зад гърба си. Хардуера го правят китайци, софтуера им е добър, но не се развива, а дизайн всеки може да направи. Микромеките копират схемата Епъл и ще ги размажат до 1 година. Вече почнаха да дават репортажи на чакащи балъци пред Майкрософските магазини. Да не говорим, че Главния Тарикат (Стиви) вече го няма.

kike

Братленцеее в момента в който Saurik и компания започнат съвместна работа с Apple и всички tweаk-oве от Cydia бъдат поместени в AppStore знаеш ли какво ще стане със смешния руутнат Android и ънлокнатия УинДжам. Да, това е .. в най-смелите ми мечти и все пак един Jailbreak-нат iPhone ми предоставя много ПОВЕЧЕ и по-КАЧЕСТВЕНИ tweak-ове за i O S от която и да била друга хакната платформа. iOS не е изостанала и неразвита, тя просто е "окастрена" или както биха казали от Apple - улеснена за обикновения потребител.. а масовия потребител дори не знае какво означава ОС.

kike

Apple FTW! На мен ми харесват продуктите на Apple най-вече заради софтуера. А хардуера, дори да не е космически (като например 4 ядрен процесор за iPhone 5, 5 инчов дисплей 2 гига рам и т.н.) изглежда невероятно. Ако продължават така мен няма да ме изгубят като лоялен клиент. Ако ще да са на последно място. И още нещо (специално за хейтърите), Apple и iPhone никога няма да бъдат една обикновена "дребна" компания и некъв там посредствен смартфон. Apple направи революция в сферата на смартфоните (както и в много други сфери) и дори да се сринат те ще останат в историята. Докъто Самсунг например ще си остане с това, че копираха от Апъл и ги съдиха до спукване :) Galaxy серията (като изключим S III) в момента се помни колкото победителя от последния Music Idol, а iPhone от 2007 е емблема.

Щото айфон 1-3 и айпад 1-3 поколение още ги помнят? Айде стига глупости. Една от критиките към Епъл е точно, че за 1 година направиха 2 поколения. Което от една страна е хубаво, техниката се развива. От друга, много хора са разочаровани, че върха на технологията отпреди 6 месеца вече официално е призната за остаряла. И който се е бръкнал преди 6 месеца за най-новия айпад, в момента е с пръст в устата.

Сакън не споменавай 2007 тогава Епъл представиха плодът на 3 годишен труд започнат съвместно с Моторола през 2004,по външен вид приличаше на Асус а по име на серията компютри на Компак( компания купена от Хюлет-Пакард), и междувпрочем след толкова много години на развитие айфона още не се е отърсил от родилните си дефекти като калпаво управление на батерията и мистериозно изчезващ обхват, абе всъщност още тогава ревютата казваха че освен мултитъч дисплей купувачите му ще трябва да се примирят с липсата на много от това с което вече са свикнали да намират в смартфона си катонапример в предвидения 3.5мм жак беше цяло щастие да наместиш слушалките така че да чуеш стерео звук и то ако въобще тръгнат, ниска резолюция на екрана спрямо текущите модели смартфони в бизнескласът от онова време, да не говорим че тогава дори казваха че не е удобен на пипане дори колкото НТС Touch. Да не говорим че най-наглите твърдяха че въпреки приликата с i-Pod аксесоарите включени в комплекта на телефона са по-неудобни а и като споменах това се сетих че в интерфейса на телефона по някакъв странен начин едно и също движение(гестчър) в различните приложения правеше различни неща ако въобще беше активно. Абе Епъл наистина трябва да целуват ръце на Джобс че направи продуктите им модна икона.

моето момче, ти си толкова заблудена iОфчица, че е невъзможно да намеря думи, за да ти го опиша. Епъл никаква революция при смартфоните не са направили, имал съм смартфон още преди Стив да е знаел значението на тази дума. Разликата между смартфоните в началото и тези сега е, че тези сега са с по-мощен хардуер, по-чувствителен дисплей и по-интуитивна OS/интерфейс, това не е революция ами нормална еволюция (ако не си запознат със значението на думите - има речници, провери). Единственото революционно нещо, което създават епъл е маркетинга - кажи на простака, че ако си купи бял телефон с огризка на капака ще е престижен и той ще ти даде 2 бона за боклук, който струва 300 лева. А iОS е толкова ограничена система, че на моменти дори и вече мъртвия симбиан я удря в земята. В момента самсунг са лидери на пазара при смартфоните в световен мащаб и определено има защо - новите им модели от висок клас просто замитат конкуренцията и включват в себе си доста нови идеи, за разлика от епъл, които представят панорама-мода в iphone5 като нещо невероятно иновативно - само глупак и епъл зомби може да се излъже по тоя начин.

Ех, батко. Ти сигурно си връстник на Лили Иванова и знаеш всичко още преди да се е случило. Само дето хората купуват продуктите на ръководената до преди година фирма на "Стив", а не на твоята. Да, да - знам. Хората са зомбирани. Ама що не са зомбирани от твоите продукти?

Епъл направиха революция в продажбите, защото успяха да произведат тъч скрийн устройства на ниска цена, достъпна за всички потребители. Това е. Технологията беше на пазара от 2001 г.

Тц, технологията е от преди 30 години и я пробваха на устройства от 3 до 32 инча, само дето тогава прекалено много хора държаха на хардуерната клавиатура и съответно нямаше пазар освен устройствата за инкасатори и куриери всички останали в рамките на 2-3 години просто изчезнаха... до днешната псевдо-откривателска сиреч иновативна революция.

Ами тъй е, какво да очакваш от фирма сложила на логото си огризка.

kike

Абе айде бе.. огризката да ти е проблема. Samsung като не могат да си измислят лого, виждаме какво може да се очаква от тях - копиране на най-добрите. Чудя се как още не са изкопирали и "нагризаното лого"

Имаш нещо против копирането?

Нормално - както каза шефа на Майкрософт - 'ябълката е малък играч' - само луд би дал толкова пари за това нещо...

Напиши в YouTube - Steve Ballmer и виж за какво влечуго става въпрос, което не е с всичкия си :) Има и видео с интервю преди пускането на първият iPhone, където отново се излага жестоко. Пред Steve Ballmer Професор Вучков е НОРМАЛЕН, тих и кротък човечец :)

Владо

Нека да е луд с 15 милиарда.

Apple уверено вървят по стъпките на Nokia... към затъване. За съжаление нищо добро не ги чака ако се "развиват" само в комерсиална насока и произвеждат безсмислени и супер скъпи продукти. Дизайнът и фойерверките няма да ги спасят.

Абсолютно човече - съгласен, от личен опит го потвърждавам. Имам iphone 4 и след бъгавата ios6 повече няма да погледна apple ! След смъртта на Стив Джобс занемариха тотално качеството и поддръжката на софтуера, а иновациите тотално ги забравиха ! Аз бях фен на apple заради надеждният софтуер, качествената поддръжка и нововъведенията - за съжаление нито едно от трите го нямат вече, остана им само дебелата цена ... Сбогом нокия и apple - здравей андроид !