Коментари - Apple плати $21 млн. за часовника в iOS 6 | IT.dir.bg
назад

Apple плати $21 млн. за часовника в iOS 6

Американският технологичен гигант Apple плати обезщетение от 21 милиона долара на националната жп компания на Швейцария, заради използването на дизайна на култовите швейцарски гарови часовници за операционната система iOS 6, заложена в мобилните устройства iPhone и iPad, предаде Лента.ру, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Apple плати $21 млн. за часовника в iOS 6 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как си раздават милиони като вестници, а с работодателя не можеш да се споразумееш за 200лв. В какъв свят живеем!

То пък един дизайн... Лошо, Ейпъл, лошо.

Къде са ония дет реваха преди месец, че дизайна бил съвсем различен ?

дизайнът е точно толкова различен, колкото дизана на ипад и конкурента. :) сега не разбирам, защо трябва двоен аршин.

Ако ще е часовник да е швейцарски :) .

Трябва да си много болен, за да неможеш да си измислиш дизайн на циферблат и да платиш 21 милиона долара за това да си оригинален. И тази болест се нарича параноя. Явно Епъл имат прекалено много пари за изхвърляне...

Че имат пари, имат. Бяха 40 млрд на камара по едно време, сега сигурно са повече. Само че хората просто си плащат - предвявява някой претенции, разбират се и плащат. Можеше да плюеш по тях, ако се инатяха и обжалваха размера на сумата - тогава да кажеш, че те искат, а не дават.

"През октомври Apple и жп компанията сключиха лицензионно споразумени..." ???? и на това казват новина.. по-скоро наблюдаваме анти-Епъл кампания, за да не се видят нааканите дупета на конкуренцията.

това с тия патенти е чист маркетингов трик мисля, че стяха да платя повече от 21 милиона да излезе във всяка ИТ медиа по света една статия, в която се споминава Apple и iPhone

Някой арт директор е проспал, за което сега платиха 20-30 милиона. Едва ли е нарочно, няма далавера, не е като да окрадеш Джава-та и да платиш половината на съдията. Пък ГНУ-то даже и толкова няма нужда.

Много малко са платили. Те осъждат другите относно спорни прилики за милиарди $. Трябваше швейцарците за настояват за не по-малко от 1 милиард $ компенсация за използването на този дизайн без разрешение.