Коментари - Космическият кораб на Apple | IT.dir.bg
назад

Космическият кораб на Apple

Apple представи проекта, с който ще замени съществуващите офиси и сгради за изследователска дейност, за да създаде новата си централа - Apple Campus 2. Новият офис ще бъде разположен в Купертино, където и в момента се намира централата на Apple.

Обратно в новината

Коментари - Космическият кораб на Apple | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Apple взаимства стар китайски градоустройствен план, реализиран в древни времена - дивете се маймуни "ограмотени"!

В тази ли сграда ще произвеждат електрическите крушки?

Да живее Apple и USA!

kike

Машала! :D

интересно, защо не е в патентованата форма- правоъгълник със заоблени ъгли! сега очаквам патентоването на кръга

Поправка към Дир.бг: Според официалния сайт на Купертино новата централа на Apple ще бъде 175 Акра, а не 175 декара ... на вас оставям да си сметнете колко декара са 175 акра ... или да промените текста в новината, която е от повече от половин година.

Прав си за мерните единици :) Но новината не е от половин година - обновеният план на Apple е от този месец.

Само че 175 акра е площта не на сградата , а на парцела върху който е предвидено да се строи . Самата сграда е с обща площ (рзп) 2 800 000 квадратни фута , което е около 256 декара . Каква площ от парцела ще заема тази сграда ( все пак ще е на няколко етажа) , не е известно . Ако на някого му се играе , може да изчисли :)

Само, че е нужно да прочетеш преди да пишеш. Тук говорим за мястото .. земята... парцела..а не за сградата..

Ейпъл изневеряват на себе си. Трябва да издизайнят сградата във формата на огризка.

Веднага идеята за подобни зелени сгради и удобства да бъде патентована! Никой няма право да ползва израза "косвически кораб".

Тоя капитализъм не трябваше ли да гние нещо? К'ви са тия неща!

Не мога да си обясня как компания, която разполага с толкова много капитал, не реши да инвестира в нещо наистина полезно и практично, развитие на наука и т.н.

Аз пък не мога да си обясня мисълта ти. В какво искаш да инвестира - в БАН примерно? Да подпомогне ниските заплати на големите учени? 1. Епъл си има изследователски отдел(и), в които инвестира предостатъчно; 2. Инвестира означава да вложиш пари за да спечелиш повече - изясни си дали говориш за инвестиция или за дарение.

Вземи за пример Гугъл, та дори и Майкрософт (в по-малка степен). Инвестират в изследователски проекти извън портфолиото си от продукти, т.е. поне пряко, та дори и косвено нямат сериозна възвръщаемост като изключим ПР-а.

Хич не съм фен на зарзаватчийницата, но проектът е изцяло оправдан - доволни служители работят по-добре. Освен това е и добра реклама. На всичко отгоре, парите са си техни и каквото искат, това ще правят с тях.

споко,ако я направи след това ще я обяви за продан за да изкара някой долар повече,че от друго няма да може:))))

Факторът Стив Джобс бе най-големия капитал на "Apple", а... другото е само реклама без покритие.

iUFO ... ;))