Коментари - Apple пуска новия iMac | IT.dir.bg
назад

Apple пуска новия iMac

Apple днес пуска на пазара по-малката версия на новия си по-тънък настолен компютър iMac, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Apple пуска новия iMac | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

коментарите къртят ! чета ги само за да се посмея , евала ! А тоя Ай-макс защо няма антена за УКВ ?

Защото има вграден Wi-Fi и не му трябва да лови безкрайно тъпите български радиостанции. В iTunes има на разположение хиляди радиостанции от всякакъв вид. В момента слушам "All Nature Music - SKY.FM". Други подобни въпроси има ли, за да влезем в стила на присмиващия се?

еее , стига гипс, отпусни малко пара ! нещо като майтап исках да пусна , ама ти веднага клъвна яко ! той даже по безжичен път си хваша тока , ти за антена ... моля моля , Иначе и аз с Ай-макс си подпирам масата като се заклати... :)

Ама моля Ви , обърнахте го на рекламна кампания! Аз само питах за антената , за УКВ-то ! Та ако някой мастер с поялник може ли да дойде и да бодне два кабела, ще съм благодарен! Че иначе си има i-тон колонки и е срамота да не си хващам Хоризонт-а.....

Епъл не може да пуска нищо на пазара, защото отдавна е фалирала. Епъл е една табелка, зад която се крият разни мушмороци и си пускат прахосмукачките на пазарЯ.

kike

На кви наркотици си ве брат

"защото отдавна е фалирала" - не знам дали е фалирала, но е най-скъпата компания в света - половин трилион долара. С налични 40+ милиарда на сметка (може и в куфари). По-фалирали от това здраве му кажи.

Във всички конфигурации има една бавна, ужасно бавна част - човека. Ние сме толкова бавни че направо не виждам защо са тия спорове. И както е казал Стив Джобс(мир на праха му) Това е, войната между персоналните компютри приключи.Майкрософт победи много отдавна. сп. Форчън 1996г. Знам че има Майкрософт офис за Мак, не съм чул някой да търси Ейпъл офис за Уиндоус.

Само още една реплика! За да се издават такива списания като Fortune се изсичат цели гори, а после броевете биват хвърляни в боклука, замърсявайки околната среда. В същото време компании като Apple и Philips правят сериозни усилия да спасят тези дървета, които така лесно се унищожават.

Човека говори за думи на Стив Джобс цитирани във Форбс, а не за статия на главния редактор на списанието!

Е като ние сме по-бавната част, защо се налага да чакаме (всичките) компютри да си свършат работата? Хвани едно 3D рендиране, което мозъка го прави за част от секундата и го сравни с всеки компютър с помалко от 32 ядра (CPU+GPU). Изведнъж ще се окаже, че не човека е бавния в случая...

ПОДКРЕПЯМ 1086 НА 100%! АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!

Да, войната на персоналните компютри свърши, за щото живота на персоналните компютри завърши и там M$ е победител, така е. Сега започва нова война за мобилни устройства и технологии / смартфони, таблети, cloud технология и приложения и там M$ много закъсня за да се впише в бойните редици.

Всичко е добре, но липсата на двд е голяма простотия, още повече като се има предвид, че го правят само за да си пласират филмите от итунес беа да им пука за хората чиито лични архиви са основно на двд и които имат серозни колекции от филми, от които според тим кук трябва да се откават за да им пълнят гушата. ето затова следващия ми комп ще е делл.

Тъй като аудиото ми е в кръвта от дете ще кажа следното. CD, DVD, DAT и някои други формати бяха обречени още от самото начало. Дори от музикантска гледна точка може да се каже същото. Нещо повече в цивилизования свят все още се произвеждат грамофонни плочи и съответно грамофони. Има защо да бъде така. Който иска DVD или CD винаги може да си ги добави като външни устрйства, лесна работа. Дори вече са без пари, както се казва.

Когато даваш $2000 за комп искаш възможности, а не украшение. Дали е 5 или 15мм ми е все тая, когато клиентите ти искат ДВД като краен продукт, или когато правиш звуков дизайн на филм и имаш професионална шумотека от 50 диска, които не можеш да използваш заради лакомията чиновниците в Apple. Аз работя с Макове професионално от 15 години и бяха наистина 1. За съжаление след като си отиде Стив Джобс разочарованията стават все повече.

Аз не съм пъхал кръгче в PC-то от 2 години.

Има така наречените USB external drives. Имам една бира черпене брат.

Още малко за почитателите на Samsung. Тази компания, също като Nokia е изкуствено създадена и дотирана. За LG важи същото. Това не са фирми с история и с развитие. Това са фирми с наляни в тях пари за обслужване на масовия потребител. Apple, Silicon Graphics, Sanken и много други не произвеждат за масовия потребител, а за определен сегмент от пазара. Това има връзка и с антитръстовите закони и така нататък. Мислете бе хора, мислете. За всяко нещо си има пазарна ниша. Тези със Samsung надали някога биха си посветили живота да си купят Ferrari, но иначе много им се иска, нали. Ама за целта трябва много, много, много, много, труд и много, много, много, много знания и умения. А ние българите не умеем да си ценим труда затова все го караме както дойде. За сметка на това можем да плюем от сутрин до вечер. Но това е друга тема.

Аз имам Samsung и преди се целех да си купя Ferrari, ама като гледам как Ferrari и Lamborghini горят като факли се насочих към GT-R. Цената е приблизително същата, качеството и параметрите са много по-добри... Само ми трябват останалите 60% от сумата, че тази година не е много добра за бизнес, а е безумно да се тегли кредит за кола... Надявам се до 3-4 месеца да ги имам...

Най-искрено пожелавам успех в покупката.

... и MP3 свирки и телефони не са за масовия потребител?

... а за масовите потребители са кораби и хеликоптери

И към тези, които са поклонници на Гнусмас (Samsung прочетено наобратно). Стига вече с тази омраза. Като благославяте нещо толкова много то поне благославйте нещо по-добро от Apple, и нещо което познавате. И за да не говоря напразно ще ви дам пример за по-добра компания от Apple, компания в сравнение с която Samsung е инфантилно явление. Компанията се казва Silicon Graphics. Дори най-евтиния компютър е от порядъка на 10000 долара и поддържа по 3 монитора едновременно с 7 000 000 000 полигона/секунда. Така че по-спокойно с коментарите, и се разровете малко повече в internet за информация, а не повтаряйте като зациклили все едно и също.

Извинявай, но като видя някой толкова крайно заблуден като хората, писали по-долу от вътре ми идва да се опитам да им отворя очите. Твоите явно не са затворени, така че поздравления! Samsung ги вкараха в дискусията някакви Apple фенове, които хич нямат идея за какво говорят/пишат, а само точат лиги по поредната бяла пластмаса, пусната от Apple...

Трябва ли да съм поклонник на Самуснг, че да мога сам да си сглобя пц и то доста по-добро и евтино от гореописаното. Вярно няма да е гъзарско, но за сметка на това ще ми върши много по-добра работа?

По света нито Apple, нито Samsung, са някакви гъзарии. Хората си ги купуват според предпочитанията и никой на никого не завижда за нищо, няма конфликт. Конфликта винаги произлиза от рекламите и хората, които са неориентирани и се поддават на тези реклами. Всеки може да си сглоби PC. Аз си има едно за измерване на аудио сигнали. Имам си и Lеnovo и Apple, едното за едни неща, другото за други. Могат различни работи. Толкоз.

Към този който е писал статията. Това не е "компютърен монитор"!!! ТОВА Е КОМПЮТЪР!!! ЗАВЪРШЕН КОМПЮТЪР С ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ КОМПОНЕНТИ, ЧЕ И С ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА OS X, ПЛЮС ВСИЧКИЯ НЕОБХОДИМ СОФТУЕР ЗА РАБОТА. Аман от хора разбрали, недоразбрали.Преди да пишете статии първо се осведомете добре!!!

А дали има multi touch дисплей, защото много прилича на iPad със забучена стойка отзад...

АМа те и другите фирми продават ''цели компютри -монитори'' и то не от скоро , при тва с touch screen , казват им ALL IN ONE COMPUTER , извадете си главите от пясъка или още по-зле от задните си части . Чета ти по-горните постове , '' ще се възползвам от уловката'' , що бе пич , да не си вносител на APPLE и да си рекламираш стоката ?

Ни най-малко не съм вносител. Просто обичам добрата информираност подкрепена със съответните данни. Българинът живее с идеята, че всичко знае и всичко може, само дето хора като мен, които ползват изцяло лицензиран софтуер са единици. На другите не им стиска да си купуват софтуера, и следователно познанията им са ограничени, поради липса на обучение от страна на фирмите поризводители. Напълно наясно съм за "ALL INONE", но тук не говорим за отделните детайли компютър, лаптоп и прочее. Става дума за идеи, подход, начин на мислене, свобода. В един от коментарите си съм споменал Silicon Graphics, но явно никой не е прочел този коментар. Така че това със "задниците" е жалко изявление. След всичко написано и прочетено тук не намерих нито един "компетентен", който да приеме, че има и нещо друго освен неговото си мнение. В същото време аз не отхвърлям ничия позиция. Просто се оптивам да покажа, че има и нещо друго освен сляпото повтаряне на едно и също. И като последно: за да се почувства и осъзнае за какво става дума човек трябва да разполага поне с две устройства на Apple. Едва тогава му става ясно за какъв мащаб става въпрос. В миналото Apple имаше много недостатъци, но днес нещата са различни. Може би предстои период на застой, но не и период на несигурност. А когато говорим аз сигурност това е сериозна тема. И да видим: Кой е създал компютърните шрифтове? Отговор: Стив Джобс, защото е изучавал калиграфия. А какво е калиграфия? Това оставам на "компетентните" да обяснят. Те със сигурност знаят какво е това "колона" на буквата, знаят и какво е "сериф", също така знаят и какво е "греда", "цицер" и т.н. Нали "компетентните" знаят всичко! Ха да видам какво ще ни разкажат и на какво ще ни научат. Би ми било интересно. Жаден съм за знания.

купих си кожени ръкавици BOSS, много тежкарски изглеждат, имат страшна фаца, направо ме правят gentleman - James Bond type. Cтруват 80€, i имат само един единствен недостатък - когато е студено, хич не топлят.

Купих си Ферари. Много е готино, ама няма къде една торба с циимент да натовариш маа му стара... Като искаш да ти топлят ръкавиците, кажи на баба ти да ти оплете вълнени... ти сега искаш да си готин или да ти топлят?

виж как ми четеш мислите. Ако искате да сте готини и кул, купете си Мак. Ако искате да вършите някаква работа, купете си Делл. :-)

забравих да спомена, че след има-няма една зима се поизтъркаха, ама нема значение. Важното е, че надписа си личи още.

Dell, Lenovo и Samsung кога ще направят такъв компютър?

Погледни по-долу какво съм писал за Samsung. Същото е валидно и за останалите. Никой от изброените от теб няма интерес да прави модни аксесоари. Ако трябва да е модно, Apple са 1, ако трябва да свършиш работа обаче, едва ли ще избереш точно Apple с ограничените им възможности за upgrade и бавния 1TB (5400rpm) диск (който най-вероятно е Samsung между дургото, защото това са най-евтините 1TB дискове на пазара)... Dell и Lenovo правят доста сериозни неща като сървъри и работни станции с RAID масиви, много процесори и прилично количество памет, къде изобщо ги сравняваш с Dolce & Gabbana в електронната индустрия?

Че за какво да коментираме нещо от което никой не се интересува?

kike

ми мълчи си.. дори глупака изглежда умен, когато си мълчи.. пробвай..

Има новина за Apple от 2 часа и нито един коментар?

Нека подадем тон...на плюещите. Та как беше? Я да пробвам така: "Samsung могат ли такива неща???"

А Samsung правят неща, за които Apple ще трябва доста да си поизпотят задниците... С други думи, не им трябва да правят монитор, който е 5мм в края и 8см в средата, те правят целия монитор/телевизор с дебелина от 1.5см...