Коментари - YotaPhone - руски смартфон с два дисплея | IT.dir.bg
назад

YotaPhone - руски смартфон с два дисплея

Руската компания Yota Devices по-рано тази година предстaви на изложението за потребителска електроника IFA концепция за устройство с два екрана - LCD от едната страна и E-Ink от другата. Изглежда обаче намерението на Yota да създаде такъв продукт е сериозно, съобщи engadget.com.

Обратно в новината

Коментари - YotaPhone - руски смартфон с два дисплея | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще пуснат някакво дръвце-буквалната дума е това.Руско дърво!И колите им смотани и политиката и електрониката!

това е като Октопада - обикновен таблет (като от от DX), но с цена 4-5 пъти отгоре, "измислен" от българи (хора на науката) :))))

Ако махнеш пердето на омразата и тъпота, може и да сметнеш, колко евентуални купувачи има само в Русия...мисля че цифрата ще е ...голямка.А и по доходите те са првед нас.Така е...

руски смартфон разбрахме вече какво е - с 2 дисплея, а турска русалка разбрахте ли какво е - до кръста риба, а надолу мъж!

Дебиле, руснаците произвеждаха свои pocket pc още 2003 (а може и по-рано - аз тогава за първи път се запознах) и си бяха техни проекти и дори тяхно производство. За съжаление бяха в доста малки тиражи. Първите бяха малко грубовати, но после взеха доста приятни неща да изкарват. Комплекти за разработка се продават от производителите на чипове и въобще не са скъпи. От там на сетне е въпрос на закачане на хардуер, какъвто можеш да произведеш или доставиш в достатъчни количества, писане на драйвери и после проектиране на прототипа - как всичкото туй да се събере в едно кутийче. И тук е правено по времето на елките още и макар сега да изглежда смешно си е било същия напън ако сравним нивото на технологията. Руснаците въобще не са зле и ако се огледаш с учудване ще откриеш, че някои от най-известните софтуерни продукти са именно техни, че повече от половината хостинг в света например използва контролни панели от руски фирми, че имат уникални решения за виртуализация, за поддръжка на дата центрове и т.н. Просто техните мутри не са като нашите и макар да са мутри не се задоволяват с това да останат големи простаци за цял живот. Ако пък и мутри нямаше Русия щеше да е дръпнала много много напред. Но дай да ги броим за тъпи щото така ни отърва ... баси

и тук ли се появи да сереш бе улигуфрен!

Защо пък да се прави, бе, отфорко?

И къде точно пише, че руснаците са измислили смартфона, и защо да не се пробват в тая ниша, ясно е, че лайно като тебе ще заклейми дори без да го е виждал този продукт и дора ако е сполучлив, ама кво ли обяснявам, то си има нормални хора и полуидиоти като тебе, колкото до краденето, за тези стандартизации си се плаща патент и толкова, така правят и всички останали

Не знам кои крал кои не крал и на кое викате кражба, обаче и смартфон и компютър и таблет според мен могат да се произведат много бързо. Решаваме какво искаме да има като функционалност, намираме съответния китайски чипсет, които поддържа тази функционалност и си поръчваме платка в съответната китайска фирма. Задачата е да решим как да изглежда. Това се отнася за всякаква електроника в момента. Така че ако искате да си направите смартфон - за 1 м сте готови с хардуера. Друг е въпроса след това какво ще правите с патентите.

А свирки прави ли?

И свирки прави, и дървени лъжици, и глинени кастрончета

Има вибрация като за тебе ...

ДЕ БИЛ!

ами ето опитват се, телефона се отличава с два различни по технология екрани, има добри данни, останалото е маркетинг и реклама, пазара в бъдеще ше покаже, а такива като тебе хейтъри - вземете първо да произведете квото и да било и тогава започвайте да изсипвате кофите с лайната си

Това е същото като спортната им "Маруся" - имат шоурум точно под хотел "Феърмонт" - Монако с чаркове на Лотус и Косуърт ... ама не виждам дори и руснаците милионери да карат такива ... а по Ривиерата руски милионери дал Господ . Карат си стандартните за там "Ферари" , "Мазерати" , "Ламборжини" , "Ролс Ройс" "Бентли" най-вече ... , но за повече от две години един не съм видял с родната "Маруся" ;-)

Хибаво ми даваш минус ... ама ако видиш руснак с "Маруся" свирни пак.

Може да си я държи в гаража, от къде знаеш, плюс тва милионерите и милиардерите гонят презтиж - та ако ще тая маруся да е 200 пъти по-добра от ферарито той трябва да мине по улиците с него, хубавото е, че все повече хора отделят все по-малко внимание на престижа и се съсредоточават върху доста по- стойностни неща вече

Ама имат F1 отбор, нали... Нека да са зле... Ти нямаш ли си работа, че коментираш (с доволно количество нераязбиране) какво правят руснаците?

Руснаците нямат друг избор освен да пренасочан внимание и към продукти за масово ползване, до скоро там се отделяше почти никакво внимание и продуктите за ширпотреба им бяха относително калпави

Нямат шансове да успеят в продуктите за масово ползване - по ред обективни причини китайското ще е винаги 3 пъти по-евтино. Но пък в тежката индустрия там 5 или 10 хиляди транспортни разходи не броят. Така че всеки да прави каквото можекитайците електроника, а руснаците ракети.

След като ние превзехме пазара с родния "Октопад" сега е ред и на братушките да отхапят дял от пазара на големите :-)))

Само не разбрах къде е скрито РПГ-то?! :)

Няма скрито РПГ. Не е и необходимо. Това са отживелици. Има Speed Dial бутони. Бутон номер 1 Президента Путин, Номер 2 Медведев, 3 - Газпром, 4 Луоил, 5 Началник група Алфа, 6 Началник ОМОН, 7 Комамдващ ракетни войски, 8 Командващ ПВО 9 Комадващ флота, 0 ФСБ Няма проблем дето да не може да се реши с натискането на някой от тези бутони.

само да не избият и рибарите - както става с "руските" тегхнологии

Дали става за поставка на чаша водка?

Няма нужда. Резервоарчето е вътре. Пълниш пиеш и после пак пълниш, и пак пиеш и така, докато ти се замъгли дисплеят.

Крайно време е руснаците да направят нещо така впечатляващо, предназначено за масовото потребление, и да го хвърлят на пазара. Ще бъде по-силно от всичките им оръжия.

Вие направете първо дървен, после плювайте.

Не виждам нещо да сте направили по тоя образец дори компонентите са "зарубежние" за монтажа не се говори къде е и на пазара още го няма ,като го пуснете и като го изкупят ще си говориме за отзивите кое било дървено и къде е "сделано" кой го е "сделал" на колко водки е бил и има ли значение в кой ден от седмицата е "сделан" хайде със здраве не се обиждай нагледали сме се на "сделани " устройства.

Нека да влезе в магазините, тогава суперлативите.

Ако успеят да комбинират двете технологии в един дисплей с различни режими на работа ще се получи страхотен телефон

колкото руската лада се продава по света, толкоз и това "бижу"

Ти знаеш истинската причина ладата да не се продава извън Русия, нали ?

и каква е ? Освен че е италиански модел от преди 50 години с ултра-калпава изработка ?

Lada-та е такава, за да е евтина и масова. Не се притеснявай, руснаците произвеждат и ще произвеждат автомобили (вкл. Mitsubishi), ти какво ще правиш като нямаш работа?

Кое е произведено в Русия? Процесора, паметта, екраните? Опаковката, може би. За разработките няма да питам. Какво излиза - Русия се гордее, че се доближава до нивото на Китай, от преди 25 години. Няма емоции, само факти!

Понеже АМЕРИКАНСКИЯ айфон изобщо не се сглабя в Китай, с части произведени в Китай ?

Владо Владо патентите са американски бе друже китайците са само евтини ръчички.

Съвсем скоро ще започне да се сглобява от роботи-машини, а не от роботи-хора. Тогава ще се търси най-евтината ел. енергия. Но нали тогава няма да си мислите, че Айфон се произвежда от роботите-машини...

А кое е произведено от Аппле в САЩ? И кои ползва различни от китайски и корейски чипове? Производителите са там. Каквото и да отвориш, вътре пише меид ин Чаина или Сингапур или Таиланд. Което не променя факта че Аппле и ифон се се доближават до китаиската технология от преди 25 г.

Акъла се произвежда в САЩ.

Не мие ясно на 4" какво точно може да се чете освен евентуално смс-и и мейли

възгеч по тез въпроси - Стив Джобс....големия гений)))))

Звучи страхотно! E-Ink почти не точи батерията, за пътуване ще е супер да се четат книги. И като показатели не е зле - двуядрен на 1,5 GHz е достатъчно, RAM паметта също ме радва - 2 GB. Чакаме го! :) Не е нужно да е от USA и да е с нагризана ябълка, за да е хубав продукт.

Достатъчно е само да изкопират всичко, да не си плащат за патентните отчисления, че няма кой да ги задължи и да вкарат даже малко подобрения. Лошо няма. Не ми е мъчно за apple, които произвеждат във Foxcon, китайската компания с най-много самоубийства на работници. Чакаме дистрибутор за България :)

Хайде бре форумните плюнкари, няма ли да почвате да плюете и тази руска фирма?

ха ха известна със свойта безизвестност

Никъде не прочетох нито известност, нито безизвестност, свързано с фирмата разработчик.

Безизвестни бяха и Huawei и всички им се смееха, че звучат като "пинг-понг" и т.н. Обаче никой не им се смее вече защото мачкат наред в последно време.