Коментари - Почина създателят на баркода | IT.dir.bg
назад

Почина създателят на баркода

Норман Джоузеф Удланд - изобретателят на вездесъщия баркод, който революционизира дистрибуцията, почина на 91-годишна възраст, съобщи Франс прес като цитира американски медии.

Обратно в новината

Коментари - Почина създателят на баркода | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пък един друг Чичка изобрети IBAN /аидификейшън бенкинг ъкаунт/ , който дава възможност на Централния комп в Ню Йорк да следи наличността на парите и тяхното движение по света и там където се съберат повечко да бъдат "преместени" на сигурно място. Освен това Имайки информация за наличните валутни запаси на всички страни Печатарят отпечатва същото количество пари, които не са обезпечени с нищо, върти ги в собствената си икономика и след определена икономическа кампания и подпомагане на кризата съответните банкноти по сериии се изтеглят от обръщение. Това според ЕС е незаконно, но според Печатаря не е. Вследствие на подобни гимнастики БОИНГ получава субсидия от $5млд и ЕЪРБЪС губи поръчки за 130 самолета. Сега ще съди БОИНГ за $ 5 млд. Ха-ха-ха! Пък може и да им отпечатат $5млд. Стойността на 1-на 100$ банкнота е 7цента , която се възвръща стократно.

По-умно нещо в търговията със стоки едва ли е измислено!

" и умря в приют за възрастни " Гениите умират сами. Тъжно.

Това са глупости. Възрастен човек на легло най-добе се гледа в специализирани заведения. Старчески дом е мястото, където възрестните общуват помежду си. В живота и в къщи те са много по-самотни. Познавам много, които са си в къщи и близките ми идват по веднъж на седмица-две да ги видят. Ппрез другото време са самотници и особенно когато са починали много от познатите и приятелит им. А на 91 години можеш да си сигурен, че почти няма да има никой твой приятел жив, освен роднините по нисходяща линия, които обаче са значително по-млади и с корено различни интереси.

Разбира се става дума за щрих-код, както е възприето в България от дълги години. Някой хора си мислят, че като поангли-изчанчват езика и ще изглеждат по-учени. Ама дали е така?...

общоприето е названията дадени от изобретателите да остават. ти ако искаш ни направисвой, само твой си език, със измислени от тебе думи - за да си оригинален!

Прав е човека, че на български се казва(ше) щрихкод. Само че е забележимо по-трудно за произнасяне и по-дълго за писане, така че остава като архаизъм. За съжаление има други подобни случаи, в които чуждицата се разпространява поради модност и незнание на езика от младите. Например: бонус = премия. Има дори доста идиоти, които ги изброяват като нещо различно: "дават се различни бонуси и премии...".

вечна му памет!прекланям се пред такива хора!

А ако работеше за Apple с тоя патент щеше да бъде милиардер. :-)

Комбинацията от букви Apple да не би да върви винаги с Патент? Някакъв ужасТ е настанал при употребата на епъл и патент.

Той - едва ли? Просто много хора щаха да плащат значителни суми, за да може Apple да трупа кеш. За какво им е? Ами не се знае откакто "гения" го няма