Коментари - Дългите космически полети крият рискове | IT.dir.bg
назад

Дългите космически полети крият рискове

Дългите космически полети, като тези до Марс, могат да ускорят развитието на болестта на Алцхаймер при астронавтите заради радиациите, на които ще бъдат подложени, показаха американски лабораторни опити.

Обратно в новината

Коментари - Дългите космически полети крият рискове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кацане на Марс след 30г.Примитивна земна технология!Евентуално опит с бозайници.Или редовни полети до Луната където не сме желани.....

Известно е (руснаците и американците го признаха), че бълг. каберне совиньон има антирадиционни качества, т.е. гони радиацията. Та, още сега бълг. винари да изпратят офиц. предложение до руско- американския екипаж за Марс да натоварят на кораба и достатъчно количество от виното. П.П. Между другото, он сигурен източник има инф., че руснаците на КС Мир са приемали в дневната си дажба храна и по 200 мл. от това бълг. вино (сортът е френски, но на бълг. почва е с най-добри качества.)

пази ама на земята и на околоземна, но след орбитата на луната ще трябва да го лочат с тубите. ще са филма веселите момчета.

За сега отлагам да пътувам до Марс оставам си в България не ,че тук е по-безопасно.

Кое по-точно е новина? Всичко това е известно от 50-те години.

За тези 3 год без гарвитация тялото ще израсте на около 10-12 см. !? Костите омекват , не може да се движи и какво от това ,че е кацнало на Марс !( камо ли да се мисли за живот там !) . Така ,че тези празни приказки за кацане ,явно са само за самото кацане и отписване на хората там в името на експеримента !!

абе то изкуствена гравитация и физически упражнения на кораба може да се устроят, ама представяте ли си 6-7 астронавта в 3 годишен Биг Брадър без право на напускане. аз лично се страхувам главно за психиката им.

Затова природата е помислила - и ни е предложила разрешение на проблемите които биха могли да настъпят по време на такава мисия - КАНАБИСЪТ :)

За изкуствена гравитация си трябва бая голям по размери кораб... И следствие на въртене около надлъжната ос... А тези ще пътуват в капсула, малко по-голяма от твойта баня -:)