Коментари - Двама гледат различни филми на един телевизор | IT.dir.bg
назад

Двама гледат различни филми на един телевизор

Южнокорейската група Samsung представи на международно изложение за битова електроника CES нов телевизор, на който двама души ще могат да гледат два филма или две различни програми едновременно, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Двама гледат различни филми на един телевизор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баси за тая цена ше си купя не един а пет телевизора и всички вкъщи барабар с децата ще гледаме каквото си искаме...

Ми то и сега е така. Никой ли не гледал филм заедно с жена си ? Аз гледам едно, тя пита за друго, аз уж гледаме заедно :D

каро по сносен вариант на Картина в картина.. иди доиди.. на мойто 12 годишно Сони, с два тунера беше удобно да гледаш какво става и на друг канал докато гледаш основното.. ама да седят двама и да гледат 2 различни неща... май май.. не е ли по добре да си гледат 2 телевизора.. :)

хахахаха, единия гледа турския сериал по БТВ ,а другия гледа Планета тв :) Интересно ми е колко хора биха използвали тази ''уникална'' функция :)

деер

За 7800 евро колко хапчета могат да си купят двама, ако искат 3 филма да гледат едновременно на 1 телевизор?! Хората не осъзнават ли , че светът отива на зле и ще е необходимо или 3 световна война или всички да станем роби, за да не се изядем един друг?!...

Подобна функция вече я виждах в LG телевизор с пасивно 3D, който поразцъках преди няколко седмици. При тия очила единия чифт ползва поляризаторите за само от канала за ляво или само за дясно око приложено върху стъклата и за двете очи. Така единия човек гледа с двете си очи само четните, а другия само нечетните кадри. Ако се погледнат очилата, като тия предалагани в кино арена за по 2 лв /съвместими са с пасивните 3D телевизори/ се вижда, че поляризаторите са еднакви, а не различни за двете очи, както когато се гледа 3d картина.

ко каза,ко?

това решава боя между двама човека за дистанционното - вече ще се бия за очилата

Ако го направят така, че двама да гледат две различни 3D програми ще си купя такава глезотия.

Това няма как вече да не е измислилено и патентовало от Apple. Пак ще трябва дасъдят Самсунг.

по-точно само е патентовано,без реално да е измислено как ще стане. Нормално действие на панентните тролове

Тарикати! Трябва ще аз да се сетя!

eee това ще е супер. Сега ще можем да гледаме двамата с брат ми мача Левски - ЦСКА, защото аз съм от Левски а той от ЦСКА :)

И какво ви пречи сега да го гледате, че не разбрах?

Най-вероятно акъла...

здрасти, Сашье !

Че това го има от сумати време. Само очилата трябва да са като тези за Dual Play игри

val55

Че те в кината може да приложат този метод. В един киносалон може да се излъчват 2-3 филма в една фул кинозала. Кеф му на всеки, който филм желае да гледа. Очилата само трябва да се направят така, че да може да се превключват, на който филм желае зрителят да гледа. На TV приемника може теоретично да се излъчват стотици програми едновременно, а чрез очилата да си гледаш, която пожелаеш програма без да ползваш дистанционно. Чрез говор ще командваш превключването на очилата, на която си пожелаеш програма. Така на един телевизор може да гледат много зрители, а бе с една дума ще е голям купон. Има бъдеще! Задава се и холограмната TV след няколко години. Кой ще е пръв, Самсунг, LG или Сони/казали са 2015г?/.......???

За третия филм ще ти трябва трето око.

val55

Всеки има трето око, казва се Аджна чакра. Стига да я развиете, но без учител е доста опасно!!!!! От нея се започва задължително!!!!! преди другите 6. За да развиета усета за стереоскопично зрение купете си книгата /Да виждаме без очила/- Д-р Робърт- Майкъл Каплан. Има специални снимки и картинки, при които, ако не сте си развили зрението, по точно да обработвате зрителната информация с целият си мозък не може никога да ги видите. Това е нещо, като фигурите, и цифрите при очният лекар за получаване на шофьорска книжка, и дали нямате далтонизъм. Това вижданена за тези "специални"картинки е коренно различно отколкото при далтонизъм. При обработка на зрителната информация от цялият мозък може да видите цветово, и от колко пласта в дълбочина е съставена въпросната картинка или фигура. Много е възможно да виждате и.......Всичко добро и ЧНГ! Успех!!!

То и в живота е така - двамата уж правят едно и също нещо, а се оказва, че всеки гледа различен филм...

Това е едно абсолютно глупаво изобретение,което затормозява и двамата гледащи-непрекъснато ще се разсейват от картината на другия!

Нищо не си разбрал. Няма как да погледнеш в картината на другия въпреки, че гледате един и същ екран. Очилата няма дати позволят това.

А дали ще има функция едната картина да е обърната наопаки, та като си правят вертикално 69 всеки да може да гледа нормално?

Даже единия ще може да гледа гей, а другия лесбо. На екрана ще му е все едно както им е все едно на стерео слушалките.

Прочети статията там го пише.

Ба, ш' чИта! Чукча писател, чукча не читател! :)

тъпотии и изгъзици.

Е как да вземат парите на хората инак? Първо бяха на мода големите екрани, после - плоските, после - още по-големите, после - HD, сега - 3D, sled towa - DP (Double Picture/penetration...).

Е да то всичко различно от цигари и пиене за българина е изгъзица

И какво ми пречи да си взема 2 телевизора на тройно по-ниска цена (и двата)? Защо трябва да съм пушач и алкохолик, че да се сетя това?

Ми не е кат да е много сложно , въпроса е колко е практично. Като се направи телевизора на 400hz или повече ( опреснение на картината ) и хората имат 1-2-3-5 чифта активни очила , без проблем 2-ма души биха могли да гледат различни неща като само очилата определят кой какво гледа. Още преди години направиха подобна технология която беше за реализация в коли , докато шофьора гледа навигация пътника до него може си зяпа филм или да си гледа ТВ.

Там в колите е много по-различна технологията. Използва се различен ъгъл на излъчване / гледане за шофьора и за пътника до него и огромната разлика е, че не се носят очила :)

Така веднъж един познат продупчи едно кисело мляко. 7 дупки за да има всеки своя дупка за пиене. И като надигна се оля през съседните на неговата. Така ще го усетят и 5 различни картини на един телевизор.

А не може ли просто да си вземат 2 телевизора и всеки да си тъпее отделно?

Заедно е по-весело ;) !!!

Тогава трябва да са само по 30 инча. Иначе няма място.

Тази функция не е ПИП, а най-вероятно ще се излъчват 2 изображения както при 3Д и всеки ще вижда различна картина :)

Някой да ме светне, че не схванах. Нали и до сега имаже PIP (картина в картината), на ТВ-тата с два тунера. Даже и новото ми LED SONY вече има тази функция.

Всеки вижда различна картина на пълен екран! :)

Това не е картина в картината. Два филма се показват едновременно на екрана, но за да виждаш само това което искаш са необходими 3Д очила които филтрират и показват само единия филм. Така и с човека до теб, всеки избира кой от двата филма да гледа.

ти пак не си разбрал нищо