Коментари - Плащаме 50% от вноските при смяна на оператор | IT.dir.bg
назад

Плащаме 50% от вноските при смяна на оператор

При смяна на мобилен оператор, абонатите ще плащат 50% от вноските до края на договора, дължими към напуснатия оператор. Това съобщи пред TV7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Обратно в новината

Коментари - Плащаме 50% от вноските при смяна на оператор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При преподписване на договор на ГЛБЛ, в първата сметка ми сложиха 50% отабонаментната такса и 50% от новата такса на настоящия договор, за да може да изтече по-рано с един месец, ако го знаех това никога няма да преподпиша, и хикой не го спомена, според мен е подсъдно.....

Само не разбрах защо при СМЯНА . Ами ако просто искаш да се откажеш, тогава 100% ли ще се плащат? Ако се наложи да напуснеш страната за голям период от време и вече не искаш да ползваш мобилни услуги, това е отказ, а не смяна на оператор.

HaloFore

е как така ще се отказваш?! то това да не ти е бащиния?! умиране има, отказване - не! все един трябва да цоца, да пие сиромашка кръв...

И така не е корректно за клиента. Когато клиента подписва договор не го питат харесва ли му или не, т.е договора е направен едностранно, програмите в него, таксите, всичко е по интереса на оператора. А един договор трябва да бъде справедлив и за двете страни, т.е. и клиента да има думата. Затова единият от начините да има равнопоставеност е да не се плаща нищо при предсрочно прекратяване на договара. Това ще доведе и до по-коректно отношение на операторите лък клиентите и зачитане и на техния интерес. Другият вариант е да има свободно индивидуално договаряне между клиента и оператора за програмите и таксите и тогава вече може да има неустойка за предсрочно прекратяване на виновната страна.

Е как да не го питат?!? Нали подписваш? Ако не ти харесва, не подписваш съответния договор. А другото ти изискване го няма никъде по света .

Тук става въпрос само за мобилни оператори.

Е досега къде спахте бе?Сигурно и за този ход от ес са ви натиснали.Кога ще усетим че държавата защитава гражданите от произвола на монополистите?На колко хора съсипаха живота?На колко българи?,и то чрез български съд.Защитавайте ни ако искате да гласуваме за вас.

В Испания не плащаш оставащите вноски по договора, а само оставащите вноски за телефона, които си взел на по-ниска цена или безплатно. Когато подписваш договор с оператора, подписваш и фактура с реалната цена на телефона. Ако не си взел телефон, сменяш оператора без проблем.

В САЩ таксата за предсрочно прекратяване на АТ&Т беше $175, като за всеки месец в който си останал техен абонат ти приспадат $5. Тоест системата е следната: подписваш 24месечен договор. След 4 завършени месеца искаш да преминеш на Т-Mobile примерно. Трябва да платиш на АТ&Т неустойка в размер на 175-(4х5) или $155. Това е в САЩ, някой да сподели как е из Европа и други "бели" държави

, че плащането на 50% от оставащата такса е некоректно. Обикновенно обвързването със срочен договор е свързано и с някаква облага за клиента - евтин телефон, ниски такси,... Ако влезе в сила това изскване ще доведе до прелитане от оператор в опертор с цел гонене на облаги. Който подписва да чете.

По твоята логика човек има избор - но когато има картел не е така - дори 50% ми се вижда много - плащаш за нещо което няма да получиш. До 20-30% макс е разумната цена. Лошото е, че картелите са навсякъде! Като се почне от кабеларките и се свърши с интернета!