Коментари - Huawei: Ние правим най-добрите смартфони | IT.dir.bg
назад

Huawei: Ние правим най-добрите смартфони

Висш мениджър на китайския гигант Huawei скандализира аудиторията на международното изложение за потребителска електроника CES 2013 в Лас Вегас с изявление срещу конкурентите Apple и Samsung – двете водещи компании в мобилната индустрия.

Обратно в новината

Коментари - Huawei: Ние правим най-добрите смартфони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко от теорията. Телекомуникациите по света, в това число и смартфоните, са във фаза 'комодитизация', т.е., работи се в големи количества, ниски печалби и се предлага изключително уеднаквена стока. Това, което правят големите компании (Самсунг, Апл, HTC и Нокия) се нарича 'брандиране'. Популяризират си името и създават лоялност, като по този начин правят пазара на продуктите си нееластичен. Стратегическия термин за такава среда се нарича "монополистична среда в международен мащаб". Това опростено значи, че има клиенти, които дори и да им предложат по-евтини продукти със същите качества, че си купят от марката, към която са лоялни, било то и на доста по-висока цена. Апл, както и повечето Андроид системи не предлагат само апарати. Техните е-магазини са съществена част от бизнес стратегията. Хюауей, от друга страна, са един от най големите ОЕМ-и. Това, което те могат, е да правят нещата ЕВТИНО. Нямат R&D, нямат дизайнери, нямат сервис, нямат канали за дистрибуция, маркетингът им е съвсем различен. Всичко, което могат да правят са го научили от технологични компании, като Апл, Самсунг и Моторола. Абсолутно наивно е да се мисли, че могат да конкурират големите 3-4 в областта.

Te "специалистите" така говореха и за HTC и Samsung. А съшо и че Нокия и Сони си имат верни фенове... Животът е различен, появява се по-мощен производител с ниска цена и добро качество и ... сбогом верни фенове. колко компании минаха по тоя път с надежди че са излъгали милиони да им станат пожизнени клиенти Няма такъв филм, това са само телефони. Така че китайците ще мачкат все по-здраво и не се притеснявай за иновации, сервизи и т.н. Всичко е при тях

Истината е една продуктите на Самсунг не са върха, а сервиза им в България е УЖАСЕН! Имам 10 инчов таблет, който се поврежда често и вече излезе от гаранция, просто изгорях, никога вече Самсунг!

стига си лъгал ! Самсунг са железни! Имам едно Галакси С2 изтървах го няколко пъти и дори му ударих ръбчето горе, като самата му ламарина отстрани е крива но работи като пушка!

Така е пич, трябва да си пълен идиот за да си купиш телефон за 1000лв от пластмаса, който е счупен още в магазина(Галакси 3). Или пък да повториш грешката и да си купиш пак нещо жълтурско. Имал сум и LG и HTС и повече не искам да чуя за жълти телефони. На нещо, на което разчитам за свръзка само Нокиа, Апл, Блекбъри или в краен случай Соним. Другото е за децата:)

Както се спомена Huawei имат голям развоен център в Санта Клара и мита за китайския напредък отива на пух и прах- ето къде им разработват технологиите. Дъщерята на новопостъпилия китайски президент в момента е студентка 4-ти курс в Харвард. Детето на предния също е завършило Харвард ... за какво повече да говорим.

Е, и? това че имат такъв център в САЩ само потвърждава че президентът им сигурно е прав че правят най-добрите телефони

Веднъж се излъгах с тези, покрай олимпиадата, втори път - не. Няма толкова мудно нещо с изпълнение на корпус и аксесоари тип китайско менте. За сега ще разчитаме на сериозните производители, които държат служителите си заети, а не ги оставят да цъкат коментарчета по цял ден.

от коментарите разбрах че следващият ми телефон ще е китайски

Бъди сигурен, че и настоящия ти телефон е сглобен в Китай, с китайски части, от китайски работници.

но не и на телефоните, компютрите и операционните системи. Което пък прави твоят коментар напълно безполезен по темата.

Както се вижда, правят и телефони и то на световно ниво!!!

Много служители на Хуавей има тук както виждам. Такива нареждания "от горе" са типични за фирмата ;)

samsung50.2% apple26% nokia 10.2% htc 8.8% zte 8% Може би последния е хуйъуей но не съм сигурен. Данни за първото полугодие за 2012 смартфони.

Алооо, Китай не е това което беше, събудете се и приемете, че те са ТЕХНОЛОГИЧЕН ЛИДЕР(колкото и да не ви се иска)!!!!

Дрън дрън на поредния китаец. Тези забравят от време на време, че единствената причина да произвеждат (извинявам се - копират е по-правилната дума) е, че нямат еко изисквания и човешко отношение към персонала.

Децата да мълчат Всички смартове се правят в Китай Като казвам всички, имам впредвид ВСИЧКИ Който е прост - да дава 1500 лв за същото, за което умният ще даде 250. Естествен подбнор на балъци

Това е като да кажеш ,че грейтуол са най-хубавите коли на земята. Може да стане , но в по-далечно бъдеще. Засега продажбите на хуйъуей са мижави. Няма ги по повечето статистики за световния пазар.

Я погледни тази суха статистика и после говори за продажбите на китайски мобилни телефони :

Просто вносителите в България разчитат на няколко марки и това е! Хвърлете едно око на сайта на фирмата и ще видите колко модели и с какви параметри предлагат. И като имате предвид, че основната им дейност е комуникационно оборудване! Ползвам втори телефон от марката и съм доволен. Когато за за 350 лв. получиш параметри като на "марков" телефон за 700-1000 лв. няма как да не си доволен! Един от мобилните оператори ги предлага и последните два модела в момента са махнати от сайта просто защото преди нова година ги изкупиха. Сега чакат доставка!

Имам от 2 години Хуйвей Идеос и телефончето е мега добро ! Епъл и Самсунг могат да си ходят вече. HUAWEI е перлата на китайското народно телефоностроене ! Моя телефон е евтин и е перфектен. Представям си по-скъпите модели какви чудесии са. Хора китайските техники не са каквото бяха - те са или еквивалентни, или по-добри от ....хммм...другите китайски таблети брандирани с некитайски марки.

Хуй Вей пред Епъл са като Грейт Уол пред Мерцедес.

пред Галакси С3 може и да са като пред Мерцедес , обаче бих ги предпочел пред Епъл, дори да са на едни и същи пари

ОТ ДВЕ ГОДИНИ ИМАМ ХУАУЕЙ.ТОГАВА НЕ БЯХ И ЯУВАЛ ЗА ТАКАВА МАРКА,И С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАХ СЛЕДВАЩИЯТ СИ СЕЛФОН КОЙТО СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН ШИТ.СЕГА СЪМ ПАК СЪС ХУАУЕЙ-ЯТ.МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН.СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НОВИТЕ СМАРТОВЕ ЩЕ БЪДАТ ПО-ДОБРИ ПО-КАЧЕСТВЕНИ И ПО-ЕВТИНИ ОТ ВОДИЩИТЕ В МОМЕНТА .

Имам Хуауей Вижън и е уникален!!!

В края на годината китайските смартфони сумарно ще имат повече продажби от Ейпъл А след 3 години Ейпъл ще бъдат забравени както други подобни "лидери" като Ериксон, Сименс, Филипс, Нокия и т.н.

Да не си ЕВРОфоб? Моторола? Сони? Къде ги забрави. И тях в списъка на изчезващите.

WAKE UP,MATE !!!!

Не съм ги забравил. ама Моторола в Щатите още мърдат И Сони в Япония също. Ако не сменят маркетинговата стратегия и те падат в коша.

Не видях да споменаваш Самсунг ? Или викаш само те и китайците ще останата на пазара ? Много си прозрачен пич ;-)

Ами само те ще останат разбира се. Защото не те карат да плащаш 70% реклама и 30% стока Схващаш ли?

"6.1-инчовият Ascend Mate" .........това телефон или таблет е?

До всички дет са тръгнали да плюят по китайското. Абе, че те всички флагмани на Епъл, Самсунг и останалите се правят в същите фабрики, от същите роби със същите части. Разликите идват само и единствено в някои характеристики и логото на фирмата. Говорим реално, а не кво ви набиват в главите рекламите. Кво - неприятно ви е, че сте се прецакали с 1500 лв за айфон или галакси с 3, пък китайците дават същото на 2 пъти по-ниска цена ли? Или ще кажете, ма те са китайски и са дефектни. Ми да, както са китайски и има дефектни и при споменатите 2 флагмана, така и при тия има дефекти и са ... китайски .

Много си прав, ама нали българина разбира от всичко.....:) От 2 години имам китайски смартфон и нямам НИКАКВИ проблеми с него! Отделно,че е 3 пъти по-евтин и върши същата работа!

Оригинален ли е?

Има много българи, които са си купили смартфони ей така за престиж, нищо че ще изплащат лизинга лев по лев още доста месеци. Иначе една Нокиа с фенерче би им вършила същата работа. Ти от тях ли си? На тази мисъл ме навежда поста ти.

Поредния жълтур, който си пробива път с лакти и сеир.

прави са си хората:) по-добри им са нещата

Абсолютна истина.Телефоните им са перфектни ОТ месец съм с ASCEND Няма грешка-красив мощен стилен и невероятно бърз.

Г-н Ю трябва да каже от къде си взима хапчетата... явно са много добри :D

трябва да се чете малко повече приятелю.50 млн апарата за 3 месеца , 550 млн проектни продажби за 2013 г , иновационен център в Финландия, 1млрд лири в инвестиции в Великобритания -- май не е само на хапчета.

Освен това не е случайно че Щатите се опитват да ги изкарат по- черни от дявола и да ги забранят на територията на САЩ - плашат се от перспективата да изместят Епъл и Самсунг. Между другото тия от Епъл има ли нещо което да не са се опитали да патентоват ????