Коментари - Taranis е новият свръхзвуков боен самолет на UK | IT.dir.bg
назад

Taranis е новият свръхзвуков боен самолет на UK

Министерството на отбраната на Великобритания ще започне летателни изпитания на лек бомбардировач от пето поколение "Taranis", съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Taranis е новият свръхзвуков боен самолет на UK | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешни ингилизи, вие къде се врете бе, сухари прости !

Твърдението за първи летящ робот с изкуствен интелект не отговаря на истината!Първият е иф47 ,който макар ида не е приет официално на въоръжение е приключил всички видове изпитания_самостоятелно излитане и кацане на борда на самолетоносач,дозареждане във въздуха,нанасяне на удари по земни и морски цели,без намеса на оператор.Налетял е необходимите часове и няма да се учудя ако вече се произвежда!При това е стелт и е свръхзвуков.Ако има някакво ограничение за претоварване то е единствено от здравината на конструкцията ,а не 9ж както е при пилотируемите апарати!

Главен консултант е Доган.

летни или летателни? Taranis, не би ли трябвало да го преведете Гръмовежец (с главна буква), и защо превеждате имена на келтските богове? Ако бе кръстен Зевс или Юпитер пак ли щяхте да го преведете?! и накрая малко стилистика UK или Обединеното Кралство или най-добре Великобритания? Вие в дира вярно май сте с основно образование

Пий една студена вода, че ти пресъхна устата от плюнки...

Не вярвам това нещо на картинката да хфръкне. То ако ставаше така лесно.

Повярвай! Вече е направило 8 часов тестов полет...

Малиии, безпилотен боен самолет разработен в Великобротания който взима сам решения.... тежко им горко на туземците в Австалия...после иде ред на Индия...че много рязко се покачи разжаемоста там...

ще почне "летнир" изпитания??? яза па мислих щоне са зини?)))) и що кухите ви журналя преписват от руски като не знаят български ????

А руснаците направиха компютър на 500 MHz

По-интересното е какво ще управляват с този компютър на 500 MHz... :-))

как какво ще управляват? марсоход, който обаче е забравил посоката към Марс и решава да заобиколи наоколо през 3-4 галактики

Има време, само остава да се самопоправя и да се замозарежда от слънцето и сме до там! :)

SkyNet online... Awaiting input: >

Малко езотеричен, но много симпатичен коментар :)

като почне и да се самовъзпроизвежда - сме го закъсали.. :)

хаха, 200 милиона долара струвала самата разработка! Малко по-евтино от едно лятно американско филмче :)

3 тона? Писма ли ще пренася :)

Писма, едва ли, по-вероятно е една или максимум две 227кг. бомби, може би и някакви противотанкови ракети.

Е UAV (Unmanned Aerial Vehicle) съм ти какво искаш Airbus 380 или поне 747? :) Ако много държиш мога да ти днеса няколко от горните в двора :)

това е високотехнологично терористично оръжие. ще носи заряд колкото се събира в кола, максимум бус. практическите изпитания показват, че е достатъчно за подобни действия.

Не трябва да се забравя че става дума за безпилотен самолет. При конвенционалните самолети над 1/3 от масата и обема отиват за кокпита на пилота, животоподдържащи системи, управление и т.н. Така че тези три тона се равняват на поне 4,5 тона при конвенционален. Сравнено с JAS 39 Gripen (6,8 тона) или F-16 (8 тона) 4,5 хич не е малко.