Коментари - Правописните грешки осигуряват добри пароли | IT.dir.bg
назад

Правописните грешки осигуряват добри пароли

Ключът към добрата компютърна парола е много лесен - да се заложи на лош правопис и граматични грешки, съобщи "Ню сайънтист", позовавайки се на американски учени.

Обратно в новината

Коментари - Правописните грешки осигуряват добри пароли | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А паролата: dvuglavkur добра ли е?

За това ползвам за парола първите букви от циганската азбука: ШТЕБВГЗ...

В последно време пиша паролите на български език като ползвам БДС подредбата, ама езика ми е английски. Примерно "парола" е "md,f.d" :)

Мойта парола 50 години вече е неразбита. Казва се комунизъм. Ей ся ви я казах и пак не мойте я разби. Щот те и много другия ползУват.

Следващата стъпка е автоматизиране на грешките: парола - мутант /в тон със "безвредните" ГМО мизерии/: паролата мутира с всяко влизане. Гаранция, че н1к0й н1ам д ви хкне && Уле3не в а#075унт. Включително и вие самите :D Идеята е със смесен лиценз :D : безплатна за лично ползване; плащате 10% за благотворителност при търговско ползване. Аз също приемам. Хаха.

Става и оня исландски вулкан с дългото и не запомнящо се име. Гаранция, че влизането в сайта ще е само веднъж. Едва ли някой ще си спомни втори път името, за да може да влезе пак като потребител.

Че какво му е трудното на името на този вулкан. Според едни източници беше "Ейяфятлайоткутл". Според други беше друго, ама не го помня.

за "хакване"на акаунт се ползват готови речници с думи.граматиката на самия 'хакер" няма нищо общо.

Най-добрата парола от "Космически забивки" за защитния щит на Земята (няма да я издавам).

Може би имаш предвид "Космически Топки" (Spaceballs, 1987)?

Не той/тя има предвид точно Космически забивки (Space Jam, 1996)

Има разлика между правопис и граматика.....ама то и статията е написана.....граматически вярно...

Всъщност някои от правилата са: Да не е използват речникови думи или близки до тях, паролата да съдържа главни букви, малки букви, цифри и специални символи и да е поне от 8 символа. Освен това трябва да се спазват и редица други правила - да има инсталирана антивирусна програма (задължително за Windows юзерите), мрежова сигурност, да се внимава за фишинг и разни други уловки, да не се отварят файловете към съмнителни мейли, да не се споделя на ляво и на дясно в нета лична информация (използва се при социалния инженеринг) и и т.н.

бла-бла-бла-бла ако е тъп ще цъкне на 'снимка на гаджето' - след като е въвел паролата и въпреки предупреждението на антивирусната. ако зку-то е тъп, няма спасение. за глупостта бронебойни патрони няма открити, няма открити...

зку се пише с главни букви!

гриежкъ

Или уфсъ!

Или УФТСЪ . По правилото за дума от четири букви, в която могат да се направят пет грешки...

Да, трудно е да се бориш срещу повече от осем знака с различен характер... Особено ако между тях има и някой по-истеричен... Ти го бориш, а той те дере с нокти.