Коментари - Архитект планира да ”принтира” сгради | IT.dir.bg
назад

Архитект планира да ”принтира” сгради

Холандски архитект планира да принтира триизмерно сгради, вдъхновени от околния пейзаж, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Архитект планира да ”принтира” сгради | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега как ще ги смятат сградите?! Квадратният метър няма да върви вече... ще трябва да измислят объл или кръгъл метър... метър-дъга, метър-пресечен кръг...

Де да беше здравината единствения проблем ... в XXI век се обръща внимание на много повече фактори, освен дизайн и здравина. Архитекти, кво да ги правиш ...

От написаното си личи, че не си никакъв "инж.", а само така си се обозначил. Е, освен ако не си купил диплома - тогава може!

Абе здрав материал, здрав, ама "...все пак ще бъде подсилен с бетон." Умирам от смях!!!

Сигурен съм, че гледах някъде в тубата как един такъв "печаташе" сграда, като наливаше гъста бързовтвърдяваща бетонообразна паста на ивици и я заглаждаше едновременно от двете страни. Формата на сградата беше кръгла, а самият "принтер" приличаше на кран, който се върти в средата.

Е сега ще падне кв. метър на 200 Евро.

По скоро 20000 EUR на кв.м.

Хм, интересно бъдеще или ? :)

Може, но засега само сгради за макетчета.

1000 кв /м, това ''макетче' сигурно ще си го сложиш у вас на масата, а?

Новина ще е ако започнат да принтират действителни сгради. Главите на принтера примерно да са пълни с арматура, цимент, тухли :)

3D принтерите отдавна не са новина. Просто технологията е още много "млада".

за ключодържатели става ! Пробвай за нещо по-голямо! мост ли пък ?

Вие само заглавията ли четете? Човекът си го е казал -СГРАДА! ''Принтиране'' на цяла сграда , какво й е недействителното?