Коментари - Иран показа ”един от най-модерните” изтребители | IT.dir.bg
назад

Иран показа ”един от най-модерните” изтребители

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад показа нов ирански боен самолет, който бе представен като един от най-модерните в света. Това стана на церемониите, бележещи 34-та годишнина от ислямската революция от 1979 г.

Обратно в новината

Коментари - Иран показа ”един от най-модерните” изтребители | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе ,нещастници келяви , на кого се дуете ? Така преди 12 години Садам плашеше с голия си г.. и страшната си гвардия . Беше пометен за отрицателно време и сега други им помпат кладенците .Много скоро , ако ппродължават така да дразнят ,ще отнесат една заря и иранчаните .

Иран иска да превземе Америка, вЕрвайте ми! А след това и целия свят, разбира се!

на село на полето пръскат с по големи, с това ли ще се борят срещу ф22, то верно радара няма как да ги засече с тоя размер, даже изглежда, че на пилота му е тясно. Са верно западния свят си изнесе компютри, дрешки това онова по разните му азиатски държави да ги правят, ама боинг и локхийд мартин едва ли имат заводи извън сащ, та да има откъде да се краде.

Очевидно е макет, дори няма заключване на купола! Но нали и Вие няма да "нащракате" и плеснете в интернет новия си самолет! Може и да не е готов за бойна служба, но показва че иранците мислят, както и показва че Иран не е Афганистан! Ако някой все още се самозаблуждава , че са страна от третия свят, се лъже! 1. Хайде някой да се досети кой духовен водач има най-голям контрол в арабския свят? 2. Кой водач може да контролира лесно Хизбула, които са навсякъде? 3. В името на коя друга държава в света, присъства религиозна принадлежност? Никой няма да пипне Иран! Хайде със здраве!

Този самолет е правен за маймуна, те нали и в космоса пратиха маймуна. ;) С толкова малки размери и кабина не мога да си представя, че човек може да прекара дълго време вътре.

И немците се подиграваха на Т-34- ките ма ква стана тя

панцерите на немците поне си приличаха на танк, а не на нескопосана играчка като плексигласа от снимките.

т34 е приличал на трактор в първите си версии.

не съм чел да са се подигравали, пък и между моделите от 1940г. и тези в края на войната има голяма разлика. а и като направиш 50 000 бр. и ги пуснеш на бойното поле качествата може и да са по- средни. един тигър може да прасне и 10 бр. при прохоровка, но единайсетия ще му види сметката, а там нямаше хиляди тигри.

абе това е безмоторен разузнавателен за еднократна употреба.

Вместо Н-ръка итребители, Аньо да купува нови "Кахер"-ки. Идеални са за завъртане на едни пари.

Тук,повечето изказали се,са все капацитети по авиационна техника.Внимавайте,обаче някой ден такава картонена играчка,да не ви пусне някоя бомба на тъпите кратуни!

това е абсурдна мисъл колега- не и това моделче.

Не ги смятайте за толкова прости иранците!Преди седмица изстреляха ракета в космоса!

Дали ние бихме могли да направим нещо подобно? И после да се присмиваме?

естествено, че можем- имаме световни и европеиски шампиони по авиомоделизъм и стендови модели.

И кои са те? Не се сещам за някой.

хахаха, макет на F22 Lighting в размер 1/2. Сигурно е направен от балса и плексиглас. Това ако го пуснат от много високо може и да полети няколко минути, преди да се размаже. Освен подопечните му чалми дали някой друг ще се върже на подобна партенка?

F22 e Raptor пич, а "Lighting" e F35 с вертикално излитане, и той е по-малък от раптора ама е годен и за военноморските сили сешаш ли съ. А и с променящ вектор на соплото ако знаеш кво е тва. Да не говорим, че разработките на хамериканците са на 20 години вече, може да си дадеш сметка какво разработват в момента. F117 се разработва от 70те. Беше разсекретен 90те.

Тия пък пръцльовци! То това ако изобщо полети, с прашка ще го сваля! Но за едно сигурно са прави-лесно се ремонтира-малко картон, лепило и хайде....

Въздухозаборниците му са твърде малки. Това означава, че двигателят е с малка мощност и кой знай какво чудо не е. Ама те не се надяват на него за да победят врага, а на всемогъщия Аллах.

Не бе, открили са нов принцип за задвижване. Тия червените капаци са на бластерите, с които ще изпаряват вразите!

смях в залата , че то това мяса от картон да е сглобено-залепено , да му драснат една кибритена клечка че да излети , хахахахаха

Каквото и да говорим,те тъпите американци направиха от една светска държава каквато беше персийската,мюсюлмански Иран и сега му берат ядовете.

Абе, точно червенотиквениците ги подбудиха да вдигат РЕВОЛЮЦИЯ срещу Шаха.

Хората тихичко си работят и усъвършенстват оръжията си, защото знаят че скоро САЩ ще ги нападнат.

абе никой няма да ги напада- само си правят самореклама и вдигат шум.

пък "отбранителен проект"..Нешо са се объркали, но не е луд който продава "баницата", а който от стара я прави "нова".

Вие се подигравате, ама иранците все още използват активно изтребители за които от дълги години не се произвеждат резервни части. И все пак успяват да ги нагодят.

имаш впредвид ф-14 томкет, но от тях боеготови са само около 4-5 бр., а това новото май няма радар- много къс и тесен нос. абе префасонирали лекия си изтребител да се покефят на снимките.

Ама аз изобщо не споря, че тва на снимката е направено за пред камерите. Просто казвам, че не са някакви малоумници, щом успяват да поддържат Ф-14 и Ф-4 толкоз дълго, без да внасят части (поне колкото има на черния пазар). Те поне поддържат квото имат, а не като славната българска армия, която доброволно си реже самолетите и ги оставя да се разпадат на стойките.

Моторница с крила - нито ще лети, нито ще плува.... На снимка 3 се вижда, че не са доизшлайфали ръбовете към носа, но не е стиропорен, по-скоро е 6мм шпертплат и летви... даже и за кино е смешен...

...може да е малък, но има две места-едно за пилота, едно за огняра.

Фалшификат.

Изглежда доста малко , като играчка /имитация . Колко ли е полезния товар който може да вдигне ?

Правилно се досети, такова е.

този проект мина през много проблеми за 10 год. това е лек изтребител с нова визия да прилича на стелтовете, но без да е като тях в действителност. а и боеготовите бройки са под 10 бр. общо взето- иранска фукня и нищо особенно като самолет.

Баси летящата к*кия! Прилича на учебна играчка, не и на нещо сериозно и боеспособно

Това прилича на стиропорен макет :-)

Znaete li kakwo e KESHE. E това е причината поради която американците не смеят да нападнат Иран!

Президентът Ахмадинеджад пък "уточни, че "Кахер 313" е "отбранителен проект"" а се казва "Кахер-313" (Завоевател 313)

М, да. Тя и ядрената ни програма е само за мирни цели, вервайте ми!