Коментари - Apple без права над марката ”iPhone” в Бразилия | IT.dir.bg
назад

Apple без права над марката ”iPhone” в Бразилия

Apple не успя да получи ексклузивни права върху търговската марка "iPhone" в Бразилия. Националният институт за индустриална интелектуална собственост е отказал искането на компанията, предаде AppleInsider, позовавайки се на бразилското издание "Folha de S.Paulo".

Обратно в новината

Коментари - Apple без права над марката ”iPhone” в Бразилия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не ме лъже паметта и Sony бяха сърбали попарата на бразилциите предимного години. Някакъв дребен бизнесмен (да не кажа зарзаватчия) дочул от някъде , че Sony ще откриват представителство в Бразилия и някак си регистрирал тази марка преди тях, а после извивал съвсем законно ръцете на японците да си я откупят от него... Сега като го пиша ми звучи като мит, но съм убеден, че го четох през 90-те във вестниците.

интересно под каква марка продават телефони в бразилия епъл

iShit

Кое ти даде раво да се пишеш abc? Вероятно глупостта ти. Не е мой извод, а написана от теб тъпня! Очевдино си селянче, ама живеещо у софия!!! :((

Това е политическо решение. Бразилия открай време удря по интересите на САЩ когато и където ги свари. Дори им наложиха визов режим и взимане на пръстови опечатъци :-) Иначе гледам бразилските телефончета доста приличат на епълския iPhone. Когато едно нещо стане хит всеки иска дял от баницата. Така например след като пуснаха iPad пазара се наводни с ерзац устройства досущ като него. Помним как изглеждаха таблетите допреди това и какъв дял имаха. Asus измисли еее пи си и безброй компании почнаха да правят нетбуци ... историята се повтаря всеки път.

Това е точно така и визата струва 160 долара. Иначе на Епъл им е предостатъчен и китайския пазар където има около 100 млн. потенциални потребители от средната класа. Другите са на Samsung , Jiayu , Бау-бау и подобни.

аве хора вие сте облъчени, мисля че това трябва повече да ви притеснява от това дали има или няма марка iPhone в Бразилия. Онзи ден по ARD доказаха, че Apple феновете не мислят за продукта като вещ, а са по скоро влюбени

Супер :) !

Ако Стив Джобс не беше починал - тази информация щеше да го убие ! Ако се бяхасетили да патентоват буквата i - сега нямаше да го имат този проблем ! Нищо, все ще намерят за какво да ги съдят, това е важното ! А епъл потребителите да плащат повече и да нямат оплаквания от продуктите на епъл, за да си запазят големите заплати и бонуси самодоволните служители !

Е какво толкова, населението на Бразилия е "само' 191 милиона. Ябълката нали била много богата.

патентоваха листото на ябълката,огризката....май семките и не са още патентовали или трябва и сорта на ябълката да патентоват:))))))))

Eх, а у нас още преди 150 години Иванчо Йотата се е борил за оставането на "i" в българската азбука.