Коментари - ”Кюриосити” проби дупка в скала на Марс | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” проби дупка в скала на Марс

"Кюриосити" проби дупка в скала на Марс, като за първи път завъртя бургията на бормашината си, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” проби дупка в скала на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала! Надупчихме собствената си планета, време е да надупчим и Марс :D Да живее революционния напредък! (да се чуди човек обаче за какво ни е с това мислене...) Ето Ви сценария след 10 години: Тъй като на Земята опоскахме всичко де що може, започваме да откриваме рудници на съседните планети. Човечество, дано да се опомниш! Ама едва ли... :(

До тук добре. Дупка вече има, сега го пъхаме и чакаме земетресение! :))

Тая работа да не е като оная работа :)

Ако човечеството разчиташе на дебили,като подвизаващите се тук не би мръднало от времето на първобитното си поведение.Абе хора,защо не си задоволявате щенията на други места като новините за ,,известни,, фолк девици и пендели.Тези статии са за сериозни хора,които приемат постиженията на един проект като стъпка напред на цялото човечество.А не да си чешат макарите със слабоумните си мисловни способности.

перфектно! до тука по 1милярд на сантиметър

какви са тези плочки ? там павета има ли ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано кацането на косачката ,да не е идентично с кацането на Луната.

По-вероятно пробива дупки някъде в Невада.

дирчета що изтрихте коментара бе не съдържаше чак толкова обиден език

И никакъв коментар за Б.Б?Това е подозрително....Що за коментари!

Искам да прочета че Кюриосити е пръднала.... ебати и новината ще е....те тази машинария май ще се окаже една от най-големите издънки на хамериканските космически програми....скъпа е прескъпа машина, която се движи със скороста на мравка, има камери от преди 10 години - 2МП и още за няколко месеца на марс не пръднала.....и струва милиард ли два ли в зелено...баси и резила....

Толкова и разбираш ти. Тази машина е уникален инженерно логистичен триумф.

Ако искаш да прочетеш, че някой е пръднал отиди в секция Лайф, там потребностите ще ти бъдат задоволени, но тази секция определено не е за тебе........Както не е и за този който е превеждал тази статия на това елементарно квартално ниво.......

Ааа ти си един от ония, дет кат влязат в магазина за телефони и евтини фотоапарати и почват - ауууу този с 16 мегапиксела снима много по-добре от онзи с 12 мегапиксела. Абе, умньо. Тва е ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА мисия. Не е отишъл там с основна мисия да праща снимки от по 10 мб. Кво кат снима с 2 МП - ти виждал ли си кви снимки праща? Айде на бас, че са много по-детайлни от натруфените сапунерки излезли в последните месеци на 2012-та ? Върви на сайта на JPL, гледай и цвили как били обработени снимките, щот нямало как 2 мп да снимат така. Нали кат направят панорамата от няколко стотин снимки и може да се зуумва до някоя скаличка 5 на 10 см, на 30 метра разстояние, без пикселизация това е напълно достатъчно. Твоята сапунерка може ли го това?

човека, не знае, че всичко е до обектива! 3.2 мегапискелов фотоапарат прави многократно по-добри снимки от 12 мегапикселов смартфон.

Всъщност, официално и неофициално, към този момент Кюриосити е призната от всички (освен от разни дебили като тебе, дет не разбират нищо от астрономия и изследване на Марс), за един от най-големите успехи в изследването на други планети.

Усещам че те е яд на американците. Руснаците не са в състояние да постигнат такова нещо, последните им Марс96 и Фобос паднаха в океана. Да не говорим че трябва да кацнат там просто абсурд на този етап. Кюриозити е близо един тон тежък, айде да ги видим твоите любими руснаци дали са способни на това хаха.

A Фобос-Грунт сигурно сега бие сондажи нейде из океанското дъно, ама така тайно, след акто "уж" се повреди в орбита и изгоря в атмосферата.

Mда, както и Mars Polar Lander, Deep Space 2, Mars Observer 2 ....

само дето тези за които писа са от преди 12-15 години, а при руснаците провала е в наши дни :)))) Да не говорим, че това не е единствения марсоход на Марс (действащ в момента), а другите и не бих казал, че са руски :)) Но това е друга тема ...

Не се казва "депозити", а "отложения" (ако въобще става дума за седиментни скали). Правилният термин е не "проба", а "образец". "Обветряне" вероятно се отнася за капацитета на преводача; геоложкият термин е "изветряне".

Дупка има преводача/автора (даже на носа са 2) на статията и евентуално "бургия" ако е от мъжки пол. Марсохода има свредло и пробива отвори ...

Ще бъде отвор, ако е пробит в твърд материал като дърво, пластмаса, стомана, бетон и т.н. Щом е пробито (издълбано) в земята, която има свойството да се рони, значи е дупка. Ти какво, "Магурата" и "Леденика" отвори ли ще ги изкараш?

Мисля, че "Магурата" и "Леденика" са пещери. Или може би са дупки... :)

Съжалявам. Не знаех че всичко на Марс е от дунапрен и захарен памук. Другия момент е че дупката няма правилна форма за разлика от отвора, който в нашия случай е направен със свредло. По спомен от ранните ми ученически години това е разликата - формата.

пробивам дупки всякакви

После да сложат дюбел :)

Сега, ако открият нефт, ще пратят на Марс веднага малко демокрация

Вероятно визираш Саудитска Арабия и Кувейт. Или пък Япония, Южна Корея и Германия в по-стари времена

ми..едва ли визира Северна Корея, Куба и ГДР. Ама вече процесите са му само в главата, тук едва ли ще излезе нещо наяве. Като каже човек глупост, после е нормално да го е срам от всички, дори от себе си

дотук добре- сега да видим дали работят уредите вътре.