Коментари - Американци оцениха астероид на $195 млрд. | IT.dir.bg
назад

Американци оцениха астероид на $195 млрд.

Американска компания оцени ресурсите, които могат да бъдат добити от астероида 2012 DA14 , който на 15 февруари ще прелети в рекордна близост до Земята, на 195 милиарда долара, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Американци оцениха астероид на $195 млрд. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееех, да можех да се докопам до тоя астероид мам*цата му$$$

Тия не са добре. А колко трилиона ще струва усвояването?

Ако пък други 10% от масата му са едри диаманти, цената ще достигне 500 трилиона долара, без да се налага от вода да се прави ракетно гориво, а само ще се пълнят чували с лопата.

Сакън!Не казвайте на ромите че на астероидите има толкоз жилязо,че ша издигнат плакатите:"Циганите на Сатурн".

"Клондайкска треска" в нова серия "Астероидна треска" Та Американски миньори причакват астероида да приближи планетата Земя. Кацат на него и почват да копаят, копаят и докато го опразнят от към ресурси и тий ги е отнесъл в други галактики, пространства и измерения. След години същия отново минава близко до планетата Земя и отново бригада копачи се спуска на него да копае ресурси. Само, че те вече са накопани и складирани. Тогава втората група е удря на мързел, хазарт и пиянство. Започват да залагат накопаното и намерено наготово . В един момент се напиват и се изпозастрелват с оръжията си. ....Една малка интрепретация и опит за шега...

Бе оставете Македонския Астероид на мира бе , порязници.. щели да го добиват.. ха!

130 000 тона делено на 130 милиарда долара , 1 000 тона = 1 млд. долара.Нещо не ми излизат порядъците от посочените цифри.

разсаединявам вода на водородни и кислородни атоми.... например на 3 водородни и два кислородни... ще ви излезе по ефтино... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

stava li taka i za raketno gorivo..

Каква е тая вода бе пич - 3 водородни и 2 кислородни атома. Хидрокси оксониум се нарича и не знам как ще го добиват на астероида.

продавам астероид ..по голям от този американският ..само за 200 лв... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не разбрах - как от вода правят ракетно гориво?

Те от пикня правт питейна вода, ти за това се кахъриш...

Водата е съединение на 2 атома водород и 1 атом кислород.Чрез електричество произведено от слънчева енергия водата се разлага на водород и кислород и... ето имаш водород който гори и се превръща във вода.В момента ракетното гориво в течен водород плюс течен кислород.

Т'ва американските компании са битер скакалци. За печалба над 100% не се спират пред нищо. То важи за всички компании де, но тия си имат държава...

Евала! Остава парите да им кацнат чрез свободно падане насред континента! :)

Тези всички цифри в юани да се пресметнат.Сори но УСА не са на първа място по производство вече!

а спрямо глава на населението ? Я пак си помисли какви си ги написал. Иначе ако искаш си ги смятай и в монголски тугрици, руски рубли и виетнамски донги.

И на глава от населението ще е така, ако се извади доходът от транзакциите в долари по целия свят. Този доход не е заслуга на американските производствени сили, а на американските военни сили. Ясно ти е, че САЩ като загубят статута на долара като световна валута, ще започнат да се изяждат едни други.

Китай е световен търговски лидер пред САЩ вече.

Летят си някакви астероиди и бригада американски миньори ги спират на стоп като магистрални бандити, опоскват ги и пускат боклука да си продължава да лети! Дай му на американеца като отправна точка нещо което завършва с млрд.долара и ще прекопае Вселената!

Поредните глупости и фалшива реклама! В близките години като гледам компанията ще се ограничи в усвояването на астероидите на стационарна орбита около земята :)