Коментари - Световният океан има ”съзнание”, твърдят учени | IT.dir.bg
назад

Световният океан има ”съзнание”, твърдят учени

Американски учени установиха, че различните разновидности на микроскопичния планктон, наречен пикопланктон, реагират като едно цяло на промените в околната им среда, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Световният океан има ”съзнание”, твърдят учени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Логично е това тълкувание. Но сега се сещам :), че трябва да се изучи и наличието на съвместна мисловна дейност на тиганите "Тефал". А те, както твърди производителя им-"мислят за нас"! :)

Язе имам към двайесе саксии съ мушкато. коги не ги поливам те по еин странен начин на промените в околоната среда - (саксията) - вехнат пущините до ено! Сякаш са се наговорили! До тук теорията със общото съзнание минува... Ама коги полея едни , а други не полея - реагират различно мамицата им треволяци - подиграват се с теориите на учЕните.... Първом викам да пратя един хабер на учЕните, ама се разкъндардисах! С дървени философи спори ли се джанъм?

Фотосинтеза уж,въглероден двуокис се получавало.....иди,че разбери :) Съвсем ни объркахте понятията :) Или поредното не добре преведено послание от братята американци?!

Искрено и честно: Където и да прочета Ваш коментар ми става весело и ведро!

Още през 2005 по нашите земи се появи нов вид бурен - червена тиква с малки очилца , и с нещо отгоре, много приличащо на червен фес с пискюл - нанася големи вреди където се появи - добрата новина е че има ефективен хербецид срещу него , само трябва по яко пръскане....

Само да те попитам за хербицида, де, щото и у наше село тук, де, у Банкя, се появи една тиква, която мнооого избуя и взе да задушава и да граби от другите хора! Та те питам за хербицида, де, как му е заглавието - някои казваха оставка, други - съд, трети - затвор, а четвърти - разстрел! Та как му беше името?

само дето дори това което пишеш нямаше да го има ако не бяха американците. Най-много да си беше написал тъпия коментар, на пишеща машина вкъщи

Е тук си в моооооооого голяма грешка. Джон Атанасов е роден на 4 октомври 1903 г. близо до Хамилтън, Ню Йорк. Неговият баща Иван Атанасов е български емигрант, роден в село Бояджик, Ямболско, през 1876 г., когато в разгара на Априлското въстание загива баща му. През 1889 г. на 13-годишна възраст Иван Атанасов заедно с чичо си емигрира в Америка[1]. Майката на Джон Атанасов, Ива Луцена Парди, е учителка по математика. В нейните жили тече ирландска и френска кръв. Иначе американците са "червени" и нямат потенциал да направят нещо по-различно от лък и стрела.

...Океана, а цялата Земя. Учените все си блъскат главите как е възможно при това брутално замърсяване от недрата и да извира чиста и бистра вода.

Plancton ще превземе света! Sponge Bob дгд :)

Установете контакт с това съзнание!

Накрая ще се окаже, че Човека е най-неразумното същество на планетата.

Това отдавна се знае.

Аватар по земному.

> Пикопланктонът се оказал извънредно чувствителен към най-малките изменения в температурата, светлината и наличието на храна, които начаса се отразявали в неговите гени. На този пикопланктон не му трябва мутация. Само като се разчувства и мутира отсамосебе си.

Значи световният океан е въглена киселина? Браво на американците! Няма глупост, която да не са споделили и папагали, които да не я повтарят, за да не се загуби!?

Преводачът или авторът на статията явно изпитва нужда от основно образование, щото тук са изписани неща, които нямат много общо с реалността.

При комунизъма от фотосинтезата се получаваше О2. Сега при ГЕРБ има напредък, получава се СО2.

А бре, ливадо, през деня е О2, а през нощта - СО2. Затова ходи из гората през деня, а през нощта - спи на полето! А уж си хванат от гората!

Значи, не знам дали не е малко в страни от темата, но съм се убедил, че за такива думички като "Соларис" винаги се намира поне по една рок банда в Уикипедия която да носи същото име! Е, и "Соларис" не е изключение - открих че една унгарска рок група има същото име :-)

Хич не встрани от темата. Даже си е баш в центъра на темата.

има и българска група

Леле! Живеели сме на мислеща планета! Като Соларис! Защо тогава не можем да възкресяваме мъртвите?

Едно по едно... трябва време за всичко :)

Че то в Соларис си го пише (макар и за друга планета). А той е написан преди повече от 50 години.

lu4ka

Всичко ново е добре забравено старо.

Явно някой е чел Станислав Лем. Който иска може да прочете романа, много е готин и явно сега вече и актуален. ;)

Моята любима книга. Ако някой се интересува има и филм. Едната продукция е руска с Бондарчук.

Мега съзнание ги е създало, като между тях има взаимовръзка за да образуват екосистема.Просто така е направено , какво толкова са открили !

" ... една група микроорганизми, създава енергия посредством фотосинтезата. В резултат на това се получава въглероден двуокис." Въх ...

Оправете си запетайките!