Коментари - Големият адронен колайдер спира за 2 години | IT.dir.bg
назад

Големият адронен колайдер спира за 2 години

Големият адронен колайдер край Женева спря работа за двегодишен ремонт, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Големият адронен колайдер спира за 2 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво е това работно време ? И аз искам да работа една-две-доцини, и да почивам една-две години.

Къв е тоя дисков съединител на снимката. Явно и колайдера ползва такива неща?

Може да поканим уважаемите учени да ползват родния ускорител на елементарни частици - тунела за Люлин! Нему не му требе ремонт , а частиците стават все по-елементарни!

Аааа, не си прав - ремонтираха го преди няколко години. Не, че му личи, де. П.П. Плаках от смях, толкова си точен!

Защо си мислите, че сега учените ще почиват? Тия които отговарят за техническата поддръжка ще работят 2 години по ... поддръжката. Тия които отговарят за анализа на данните - ще анализират. Говорим за над 20 ТЕРАбайта информация НА ДЕН. Умножете го по броя на дните/месеците в които е работел Колайдера и ще видите колко информация има за обработка. Не си мислете, че ако е било такова напразно пилеене на пари, европейците са щели да го оставят ей така. Но нали тука сте все специалисти и под всяка новина 99% са все некви умници които разбират от темата за която става дума.

Не им се връзвай на троловете. То на тях това им е работата. Чудя се само как не са намесили бойко или костов още...

Ммм дааа.....Личи си че има българско участие в Големия адронен колайдер...Работи една година, сега две ще бъде в ремонт....

Абе, че има, има, но Българската фирма,която е главен доставчик за България е почти фалирала. Сега се опитват да я съживят. Но причината за техническата грешка на колайдера не е наша! Оказа се, че швейцарците също грешат!!!

А на теб личи, че имаш много бащи, ама не се знае точно от кой си + шебека от зоопарка де.

коментар, модератор ли си, или каквото си там?

Все още не се знае дали бозонът открит с този ускорител е Хигс бозон... Откритието на Хигс бозон наистина щеше да бъде голямо, ако беше потвърдено, но не е...

не се знае как хикс бозонът ще се повлияе от човешката алчност и невежество, но най-вероятният резултат е абсолютното и окончателно спиране на тази инсталация-колайдера, защото не носи същите по големина и честота печалби сравнено с търговията с наркотици, хазарта и най-прозаичната разхосдка до луната например. Аре мнго здраве от цървулите, неразбиращи от хикс, игрек и други бозони.

mpmuk

То понеже ти си разбирач....Хигс бозон а не хикс.

Е ?!?! 5 години го подготвяха, 1 година работи и сега 2 години ремонт?!!?! Алоо?!

ми то колайдер бе, да не е на баба ти кюлотите. сложна работа. връзки, охлаждане. да не мислиш, че е като климатика у кухнята. :)))

Не знам защо, но имам усещането, че повечето хора си мислят, че Големия андронен колайдер е с устройство като тръба на Топлофикация и се управлява не от учени, а от хора като Вальо Топлото, които само гледат колко повече да откраднат. Само си измислят разни частици и искат пари. А сега и платена отпуска ми излезнали. Пу, изедници.

да така е , ако знаете че и там са същите схеми като в бг дано да ви олекне . на какво съм се нагледал там бедна ви е фантазията , аза какви суми става въпрос - пред тях вальо топлото е ангелче

ех кеф ! 2 години платена почивка

Той кога тръгна, че сега И ще спира?! Хигс-бозона го откриха, обаче Игрег-бидона стои и чака да бъде открит!!! А и ще им изветреят магнитите до 2015-а ми се чини...

страшен коментар, попе :D - "Игрег-бидона" :D ...

Моя "z" бидон бачка- киселото зеле е супер-пък те да лапат "х" чатиците

... ееей голяма работа са това учените. Една планина пари усвоиха и сега две години почивка, яко а?

Сега докато почиват, че имат повече време и ще усвоят още две планини пари. Кеф е да си умен, интелигентен и високобразован.

Rosemary

И Опенхаймер беше такъв.

тук вече тия пенсии,които още са със старите си самобръсначки си показаха капацитета....ама това не е вашия Азисчо...като не разбирате нищо(щото това в РАБ-ФАК-а) едно време не се учеше що не си местите.....някой играчки през джоба ами драскате само глупости,ако не са тези учени сега къде щяхте да си пишете глупостите или технологиите падат от.....червената планета червени тикви!!!!