Коментари - ”Кюриосити” ще изследва първата си проба на Марс | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” ще изследва първата си проба на Марс

След като за пръв път проби скала на Червената планета, марсоходът "Кюриосити" се готви за следващата си задача - да анализира събрания пулверизиран материал, за да определи състава му, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” ще изследва първата си проба на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дадоха 2 и пол. милиарда, за да разберат дали там е имало живот някога, вместо с тях да нахранят сума хора на земята, но то е така :парите "трябва" да отидат за безсмислени неща, гаврата трябва да е пълна, да си направим пир в чест на глада в Сомалия

Ей, не сме в Македония, оправете си писанията по снимката!

22 февруари - марсоходът премина 2 метра. Тези новини ми подавани на част по лъжичка ми приличат на оправдание за безумно висок изхарчен бюджет и отчитане на дейност по него.

Да бе, защо забавиха анализа на пробата с 2 седмици? Да се компрометира и замърси ли?

това е проба от втората дупка, първата беше проверка на дупчещият механизъм. анализа е бавен, но все пак по-бърз от на викинг. пък и за къде да бързат- апарата може да се мотае само вътре в кратера- излизането оттам не му е по колелата.

На ЧАСТ викаш... Да не би да е на ЧАС? Нали знаеш - за малките хора, големите неща са винаги непонятни.

Па вземи ТИ прати напълно автономна машина на 350 милиона километра, да видим дали ще работи сама, без проверки от Земята.