Коментари - Apple патентовала гъвкав часовник още през 2011 | IT.dir.bg
назад

Apple патентовала гъвкав часовник още през 2011

Apple отдавна разглежда възможността за създаване на ръчен компютър с гъвкав дисплей. Компанията е подала заявка за патентоване на подобно устройство още през август 2011 г., но едва наскоро се заговори за компютъра-часовник "iWatch".

Обратно в новината

Коментари - Apple патентовала гъвкав часовник още през 2011 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смятам че трябва да се забрани патентоването на "идея" Не може да патентоваш идея, преди да си създал технологията Така аз мога да патентовам идеята за междузвезден космически кораб със заоблени ръбове. А през 3030 г внусците ми да осъдят фирмата,която почне да ги произвежда

Неее ти и това не можеш....

Мога доста работи, майка ти знае най-добре

Като чета коментарите, разбирам, че сериозно се затруднявате във възприемането на съдържанието на доста кратки и ясни статии. Apple не са патентовали нито гъвкав дисплей, нито концепцията за устройство с гъвкав дисплей. Подаденият патент е за конкретно устройство, комбинация от бистабилна пружина и гъвкав дисплей. Относно Самсунг - нито са откривателите, нито са първите в създаването на гъвкави дисплеи. Първи са в пускането на технологията в масово производство.

Епъл отново гледа д акрадне нещо отдаван направено от Самсунг....браво Стиви браво гений

Вие сте кретени! Какво плюете, като още не стего видели.

Ами точно това е проблема де.... Самите Apple не са го видели когато са го патентовали! И сега спират различни фирми които са готови с технологията преди тях да правят каквото и да е!!!

А, ти как разбра, че спират някого? Няма заведени дела. В съда в САЩ често патентите се инвалидират на базата на "priorart. Т.е. доказваш, че си открил/направил дадената технология/идея преди патентодържателя, и патента се инвалидира. К'во те притеснява точно?

аман от на апъл патентите!

патент година (или 100 години) храни.

тия са ми противни почти колкото станишев и овчаров.

А ще има ли този гъвкав часовник "финно изработен" алуминиев капак като на iphone 5 ? Ако няма - какво му е иновативното ? Според днешният епъл това е неземна иновация - да е гъвкаво и да показва времето ! Браво - никой досега не бе пускал подобно нещо ха ха

къде ви е дисплея бе тролове? или чакате някоi друг да го изобрети и после да го съдите.

поредният велик "патент". ама нещо не могат сами да разбработят гъвкав дисплеи, а чакат лг и самсунг. то направо да патентоват космически кораб, всичко е описано в стар трек и стар варс, мухлиовци!

а Седморката на Блейк къде забрави?

Китката на ръката или друга част на тялото :) Коя ли е другата част на тялото?

еипъл са се презатраховали от към бъдещи мутации на човешката раса, а може би мислят и за извънземните.

Като знам Bluetooth как смуче батерията ще е адски полезно и гъзарско цели .... 2 часа докато си в местното кафене всички да те видят :)