Коментари - Започва работа най-големият телескоп в света | IT.dir.bg
назад

Започва работа най-големият телескоп в света

Най-големият телескоп в света официално влиза в действие в сряда, предоставяйки на астрономите възможността да се взират още по-дълбоко във Вселената, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Започва работа най-големият телескоп в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност телескопите ALMA са радиотелескопи! От тях също могат да се вадят снимки, но не на видимата светлина! Радиотелескопите са за изучаване предимно на обекти в Далечния космос, както и за мъглявини! И предпочитам нашите пари да се използват за наука и социални дейности и нито стотинка за войни! Правете любов и наука, а не войни!!!

тия с 1 милиард са направили 66 антени , а на наште умници само за пред-проектния етап нямаше да им стигнат .

Много от снимките правени от Хъбъл са изумителни. Ако тези два телескопа наистина ще предоставят по-качествени резултати, това ще е още по-изумително. С нетърпение ги очаквам.

Снимките на Хъбъл реално не са цветни. Определянето на цветовете се прави след обработката на данните на Земята. Но поне в астрономията всеки по-голям телескоп води до нови открития и винаги има нещо положително за науката.

Мноо сте прости. Хъбъл е оптичен телескоп а тези са радио телескопи!

Колега, без значение какъв е телескопа, накрая всичко се транспонира във видимия спектър, за да го види човек. А много често снимките са композитни, за да се подсилят детайлите. Относно Хъбъл - може да прави снимки не само във видимата част на спектъра, но и в ултравиолетовата, па и инфрачервената.

Ало сложния, ще ми обясниш ли къде на радио телескоп се поставя 40метрово огледало?

Как не го усетил Дянков да каже, че само пилеят пари и да му резне бюджета. Ще се правят на интересни те - хайде де. Ще харчат милиарди долари за кефа си. Ей на роженския вече е пред спиране. А тези ще зяпат звездите нахалост.

бъди сигурен, че тия от БАН, даже платформата не могат да му проектират на този телескоп. Има защо Дянков да не искаше да им дава пари на нашите паразити.