Коментари - НАСА: На Марс може да е съществувал живот | IT.dir.bg
назад

НАСА: На Марс може да е съществувал живот

Примитивни форми на живот биха могли да съществуват на планетата Марс, съобщиха от НАСА, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: На Марс може да е съществувал живот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно някъде, освен на Земята има живот. Въпросът е дали ние с нашите представи и знания можем да го открием. Може формата на живот да е по-напреднала от нас и ние да не можем хипотетично или теоретично да си представим, че съществува. Може да е форма на живот, която противоречи на всички земни физични, химични и биологични закони. Може формата на живот да не е материя. А може и да не ни се позволи да открием каквато и да е форма на живот...Кой знае :)

"Кой знае :) " Авторът на коментара преди твоя е осведомен, той няма как да не знае. Ако искаш потърси в Интернет, там всичко има :)

по принцип ми е друга работата, но щом отворя коментарите не мога да се сдържа на подобен 'градивен' и абсолютно безсмислен коментар от твоя страна.Иначе като те гледам тебе имаш си и регистриран ник, че и аватар даже :) Явно това ти е работата - форумен писач и експерт по нищоправене :)

е*ати. Как добре си се самоописал.

Вероятността за живот наМарс е 50% - или има , или няма! Аз хващам бас за една каса бира, че няма да намерят следи от микроорганизми дори! Животът на Земята е много разнообразен и го има и в най-тежки условия! Но го има само на Земятз! Животът е много повече от органична химия!!!

Е що пък освен органична химия ма марс да няма и един марсиански господ?

Защото не е доказано експериментално и противоречи на всички ... почти всички земни вярвания. Ти па... къде се навря баш на Дрона да пробутваш тия врели-некипели :D

Че то тази констатация, че на Марс може и да е имало живот я знаем още преди да пратят там сонда .... голямо откритие ....

И ТАМ НЯМА.

Има ли по принцип извънземен живот? Отговорите са три: ДА, НЕ и НЕ ЗНАЕМ. Ако се докаже живот на Марс, това води до отговор ДА. Ако се докаже липсата на живот на Марс, това означава отговор НЕ ЗНАЕМ. Затова, каквото и да стане на Марс, няма как да получим отговор НЕ на въпроса.

Отговорът е един-едничък - не знаем. И така ще бъде, докато Дронът не стане Президент на Вселената, или не се появи някое зелено човече да му забърше два шамара :)

По принцип, градивните елементи на звездите навсякъде са еднакви. В нашия Млечен Път са 100 милиарда звезди. Според НАСА, галактиките са поне 100 милиарда. Нашата галактика е от среден клас, което знчи 100 милиарда галактики с по 100 милиарда звезди (някои имат повече, други по-малко). Та, като сметнем тия цифри и се сетим, че съставките са еднакви навсякъде, става доста малоумно (меко казано), даже да допускаш липсата на живот другаде.

Сметката е проста: допускаме че при толкова голямо небе живот се е появил на много места. Все някъде ще е достигнал етапа на цивилизация или на маймуни със съзнание. Това би означавало че духът от бутилката е пуснат както се казва. Ако съдим по нашето бързо ( експоненциално) развитие то всяка цивилизация за няколко хиляди години (може и няколко милиона) би достигналa неописуемо високо ниво. А главната мярка за напредък е количес,твото енергия което цивилизацията консумира (Щатите, от където пиша сега имат 5% от земното население а консумират 25% от енергията на седемте милиарда павиани по земята и са най-напредналата част от земната цивилизация). Та тази някъде в безкрая цивилизация щеше да е имала вече достатъчно хиляди ако не и милиони години да достигне ниво на консумация на енергия от цяли съседни звезди. Те с лекота биха могли да местят и прегрупират звездичките както си иска. Това щеше да е видимо от цялата вселена. Те биха могли дори да прегрупират звездни струпвания само за естетичеслия ефект или да дадат знак на всички други цивилизации, че са там горе...А какво виждаме от земята сега: еднаква навсякъде небесна бясна пустиня пълна с огън и черна материя и черни дупки. Така че: ние сме сами и в заключение: при толкова страдание долу тук причинено от человеку на человеку нашата цивилизация е жалка пародия и кретенщина а цивилизацията по българско има само едно име: диващина. Опровегайте ме ако можете на petar.grigorov нa yahoo точка com.

Добро утро! Обаче след като Нибиру отнесе атмосферата, вече няма

Не нам дали има разумен живот, ама живот има. Съдя за това защото рекламата с бирата - "а сега чакаме" изчезна от ефир. Явно е изпита. Сигурно сега ще изпратят още и ще гледат кой ще я изпие.

на тези които изпапкват тези 2,5 милиарда долара и се облизват за още

много елементарно парче си. При тебе само 'парата' има значение май

Едни дават парата, други я вземат. Обикновено тези дето я дават искат нещо насреща, а тези на които им се дава НАГОТОВО казват на първите "много елементарно парче си. При тебе само 'парата' има значение май"

прав си ..няма нищо насреща. Само един марсоход който в момента е на Марс, копае, изследва и праща данни и снимки, и всичко това струва колкото 3 Стелт-а B2. Евала на такова "нищо"... Та като говорихме за елементарни парчета..ти сам се включи..

На кой му пука всъщност...

Ти заблудени учени още ли дирят живот в некви микроорганизми, клетки, амеби ... Не разбраха ли, че жовота е дошъл от Господ!?

това е една от групата хипотези.

Mда, и Земята е създадена преди 7000 години, а ?

по-точно, преди 7522г

Трябва им още финансиране, ама няма лошо!

като им гледам резултатите, са си заслужили всеки цент! За разлика от 'марсианските' програми на други държави

Толкова усилия, за да потвърдят нещо, което още Хърбърт Уелс е установил.

може, ама не иска.