Коментари - Samsung представи 8-ядрен Galaxy S4 | IT.dir.bg
назад

Samsung представи 8-ядрен Galaxy S4

Samsung представи в Ню Йорк дългоочакваното четвърто поколение на флагманския смартфон Galaxy S. След месеци на слухове, снимки и видео южнокорейският технологичен гигант най-после показа новото устройство, което разполага с целия технологичен арсенал, който очаквахме.

Обратно в новината

Коментари - Samsung представи 8-ядрен Galaxy S4 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Cyce

За каква поддръжка става дума точно? Едно е компанията да ти даде компютър и да ти ограничи правата, друго е да да си купиш личен и някакъв мухльо да ти каже "на личния ти компютър ти забранявам за правиш това и това"... Освен това има различни хора, някои обичат други да им определят личното пространство, а те да се чувстват сигурни и спокойни, че отговорността е на друг. Докато има хора, които сами си нареждат дизайна на колибката, дори да са наясно, че не е най-добрия...

Cyce

Това беше за реплика на Не е баш тъй ( нерегистриран ) 17.03.2013 17:05

Повечето от софтуерните благинки ,които са пуснали си ги има отдавна!Air Gestures е в Sony Xperia Sola!STranslator го има на Google отдавна!Копират ябълката,но рано или късно това ще им изиграе лоша шега!

Бе, поизложиха се жълтуците, няма спор. Ако ще е Андроид - НТС Уан!

язе ни знам тва унува ту май и фиешън ама дали стаа ни знам...аку праи лилави снимки и мъ забутвъ с картите си на майната си гу не рачъ и туй то..

ДРУГО СИ Е "ИЗЯЩЕН" АЛУМИНИЕВ КАПАК АМА МАЙ И БЕЗ ОГРИЗКА Я МАЧКА ОТВСЯКЪДЕ)))

Ха, ха. Какво мачка, я пак??? iPhone 5 би по продажби GS3 точно за 2 месеца след пускането си. Хората различват качеството от боклука ;)

Е НЯМА "ИЗЯЩЕН" АЛУМИНИЕВ КАПАК АМА ВИКАМ ЧЕ И ТАКА БИВА? КВО ШЪ КАЖАТ КРАДЦИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА БАЙ СТИВИ НЕ ЗНАМ

Определено съм фен на Самсунг, защото Епъл ме дразнят с 3 неща: - Искат тотален контрол върху софтуер и хардуер. За тях клиента е едно глупаво теле, което няма нужда от нищо, което не му е ПОЗВОЛЕНО. Те не могат да казват какво искам АЗ !!! - Прекалено голямо внимание и тежест в техните продукти има дизайна. Често това се прави въпреки, че прави продукта по-некачествен. - Цените им определено са изключително надути.

Някой път за да работят нещата просто трябва да има рестрикции на юзерите. Всеки един админ ще го каже. Ето за пример един маил или феисбок или друг акаунт . Логваш се и настройваш разни неща които са ти разрешени дори и да можеш повече е опасно за системата. Ако искаш отворена система взимаш друго устройство или хакваш ябълката. Аз лично като админ няма как да гарантирам безпроблемна работа на юзерите си ако не ги ограничавам да ровят волно или неволно навсякъде в системата камо ли пък да им дам паролата. Относно цената ами да платен е админския труд ама юзерите са тези дето са ме повикали и са съгласни с цената. Е имат и друг избор форматират си дисковете качват си каквото искат по устройствата и не се занимават с админи. За дизайна си почти прав инженерите се гърчат как да накарат да минават радиовълните през алуминиевия корпус. Невероятно трудно е и никоя друга фирма не го прави засега. Така че металния корпус е гаранция за иновативни решения които не се правят от другите фирми.

Има един стар лаф, че когато жертваш свобода за сигурност в крайна сметка губиш и двете. Това важи с пълна сила за продуктите на Ейпъл

Ти май доста на сериозно си се взел?!

pompai

Самсунг - удариха всички в земята.Ето малко инфо за следващия Галакси-5....Обажда ти се ядосана жената,приемаш обаждането защото не знаеш ,че ти е ядосана а тя излиза от екрана бие ти 2-а шамара и се скрива :P

Всичко хубаво, ама това вече си е таблет с 5" екран. Нито може удобно да се сложи в джоб, нито може удобно да се държи с една ръка докато говориш. Защо така развалиха телефоните незнам. Който иска такива огромни екрани си има таблети, телефона трябва да е макс 3.5"....

Въпрос на навик. Аз от доста време изпозлвам Note, с големия размер се свиква бързо и после е доста кофти като се върнеш на малък екран. А и е доста удобен големия екран, виждаш всичко което ти трябва.

същият панел...кофти сглобка, ако падне телефона и всичко се разпада и кофти пластмаса. Новите екстри ще бъдат неизползваеми и неудобни в некои случаи. А да не говорим за Андроид-а, който е върху Java script. Ubuntu е решението според мен за да не се бъгват толкова Android устройствата

В пълна грешка си , човече ! Телефона е от най-яка нано-пласт маса, нищо не може да му се опре. Още повече платформата - основа от WWKSc в комбинация с JJ-3s и паста за зъби е невероятно. В момента настройвам моя - вече го научих да разхожда кучето и да прави кюфтаци по чирпански ! Само леки проблеми с акцента има - някакво планиско наречие ползва ... уфф , но е въпрос на настройка ...

Не бъркай Java-та с JavaScript. Прочети малко в wikipedia-та преди да пишеш глупости.

"Андроид-а, който е върху Java script" :)))) Ламе ..скрий се и не се излагай повече :)) Не прави разлика между Java i Java Script...егаси ламето..

То щото конкуренцията с панели от стъкло и алуминий като падне не се разпада :)

Да ви се чуди човек на всички тука, освен тия дет се гъбаркат яко с едните и другите. За чий спорите? Нима 90% от тук пишещите си купуват винаги най-новите модели на Iphone и Galaxy ?

Всичко хубаво, само да не беше лагавия Андроид. Същия този Андроид, който и до ден днешен продължава да не е достатъчно плавен и да лагва постоянно докато работиш с него, дори и при така наречените смартфони с 4-ядрени процесори като S3, Xperia Z и HTC One. Само някой, който е ползвал някои от тези телефони (повече от "да ги разцъка за 1 мин. в Мтел-а) знае за какво говоря.

Оказва се, че не е толкова лесно да се направи плавно работещ UI. Те и MS продуктите лагват жестоко, въпреки че разполагат със супер мощни CPU и GPU ... Ама, май се оказа, че не било само до хардуера, трябвало и програмисти, които да разбират к'во правят ...

И кои са тия лагващи МС продукти? :)

Глупости, на Windows Phone 8 UIто върви много мазно.

Тези Корейци избиха рибата.В технологично отношение в много области са 1.

Че какъв го търсиш в камънаците на Анадола и то с жена и дете?

... задай следващия въпрос ...

Анадолците трябва да са причината...

Що се дърляте? Разбирам поне единия от двата телефона да е дело на български екип и поне 50% да е произведен в България... Не се хабете, а си налягайте парцалите да измислите нещо важно :)

Аз да ви кажа си взех един! Да го пробвам , парата не ми е проблемна - имам от всеки модел по 2-3 телефона да си житкам! Като начало го смлях от игри - и то само 3D - батерията не мръдна грам! Издръжлив е значи! След това два часа банкиране напред-назад местих 5 кинта, като в същото време чупех орехи и лешници за баницата. Само леко му се разместиха иконите от ударите - ма после с едно копче пак ги нареди! Умен е демек! И издръжлив пак! След това го топнах за 24ч. в чаша със солна киселина - чашата се разпадна , телефона не мръдна (през това време му бях дал да сваля AVATAR-superHD-68GB и да смята прогнозата за времето , че пропуснах да я чуя-ще вали, каза с глас като отгоре свише). Прогнозата я принтира в 8 копия и едното го ламинира. Какъв е извода - самоинициативен, актьор и разбира се ИЗДРЪЖЛИВ. Жена ми вика - земи още 3-4 - да има децата да житкат и те ! Ша зема да си зема още едно кашонче, по 10 парчета са вътре и хващам 2% остъпка ! препоръчвам го и заради приставката за точене на ножове - като Лазар ги точи ! Отивам да го извадя от миксера - от в4ера съм го пуснал на 3-та степен с подскоци и подсвирвания !

Великан си :)

Великан си

Не се бях смял така от години! Супер е

Баси якйо пич

Благодаря на всички, които се посмяха от сърце! Счупете гипса и се прегърнете - все пак това са само телефони! Доскоро!

Евала, човек - оправи ми настроението! Много рядко може да прочете нещо смислено тук. Само безмислени спорове на хора, които се джавкат, все едно са крупни акционери в Апъл или Самсунг. Бъди жив и здрав! Повече позитивно отношение ни трябва на всички.

Така е ! И аз се смях много след като го написах. хубав ден.

Epic, epic fail! Жълтурите, които копираха като луди от Апл, а после им се подиграваха, че всеки следващ айфон прилича на предишния сега се изложиха като кифладжии и направиха точно това, на което се присмиваха! :)

жултурите копирали??? то гбонсуратлъка е голема работа...

Ако беше направен от алуминий , тогава айфеновете щяха пак да кажат , че Самсунг копират Айфон . От друга страна , какъв е смисълът да е алуминиев , след като 90% от ползващите айфони им слагат пластмасови протектори веднага след закупуването . И въобще за какво са всички спорове кой телефон бил най-добър , все едно тук всички са акционери или инженери в произвеждащите ги компании ?

кефите ме много,все едно присъствам на футболното дерби Левски ЦСКА.В споренето българите сме номер едно.Проблем за мен е че има страшно малко качественни български апликации за смартфони,а не пвц или алуминиева дограма

Интересно след новия S4 акциите на Самсунг падат с 2.21 процента, на Aplle се качват с 2.58 процента. Коментарите от вас ;):)

Е, да - защото Galaxy S4 идва на пазара чак в края на април... И HTC One също се забави до април... значи глътка въздух за Apple...

Тази реакция показва какво мислят за новия модел инвеститорите. Това са ключови моменти за всяка една компания пускането на новия модел и отклика на инвеститорите. Все едно кинокритици да кажат становище за нов филм.

Запомнете тази дата! Една компания, която не е произвела нищо /Епъл/ и досега благодарение на това, че е изключително силна в маркетинга и че зад нея стой една цяла държава /USA/ и платените издания наричаха технологична, завинаги бе поставена на мястото си. С една дума търговска компания. Нокиа, която бе размазана от Самсунг, в момента е в много по-добра позиция.

гледай как реагира борсата на новината

По-добре си премири температурата и после вземи хапчетата, които си пропуснал!

Е.ати тухлата! Сега ще пробвам и плазмата да си прибера в джоба, ама дано не ми паднат гащите.

Е.ати, пълно нещастие. А аз очакваш по-голям дисплей, нещастници.

Я ПВЦ и Алуминий не ползвам,оти имам Sony Z

Честито ! Браво на Самсунг ! Сбогом i-shit !

Защо няма преводач от глас на глас!Тъпа работа!

Тези параметри сме ги заложили в айФоня 15S дето ще го пуснем 2034 година. Ама вие не се отзомбирвайте. През туй време купувайте яко нашите малки екранчета с двуядрени процесорчета, важното е че пак ще е с алуминиев копрус, а това е най-важното за един айТилифон

jizast

А какво е важно за SamShit зомбито дето бичи игри по цял ден и дреме във Фейсбук докато не му окапят очите? Голям кеф, можеш също да си ползваш галаксито като сапунерка, тъй де, нали е пластмасово. Приготви си и раница, освен ако не предпочиташ да си го завреш някъде за по-удобно носене.

Кефите ме и двамата! (Клиент на Vertu) B-)

Друго си е да ти забива скапаният ios 6, да ти е ограничен софтуера, да ти цикли appstore, да ти замазва снимките на камерата, да ти свършва батерията до обяд, да можеш да си шерваш снимки, музика и интернет само с други i-зомбита, да се синкваш само с i-cloud, да имаш смешно малко опции и менюта, да се изнервяш от бавните двуядрени процесорчета, да не можеш да си избираш кой с какъв тон да ти звъни, да нямаш групи, да не можеш да си ограничиш обажданията, да не си сигурен точно кой контакт ще ти изтрие след ъпдейта и много други екстри на устройствата с алуминиев капак ! Понеже за днешните айфони най-голямата и единствена иновация е "изящният" алуминиевият капак ! Сори за истината - аз я научих по трудният начин, на теб ще ти отнеме повече време !

Ползвам S3 от както излезе на пазара.Уникално слаба батерия за такъв смартфон.Ще ъпгрейдвам с ябълката била тя и червива.

Я се стегни ! Цялата страна те гледа !

За да не кажеш, че не си предупреден: Аpple 4S - доста четене на мейла и атачмънти без обработка, 3 часа разговори дневно, никакви други приложения - зареждане всеки ден.

За 5-цата да спомена и аз. Цял ден проверка и четене на мейли, включени всички комуникации, доста разговори + игри цяла вечер (от сина ми) батерията остава на 40%

алуминиевия капак че без него накъде?))))

Повечето хора правят умозаключение без изобщо да четат. В LTE мрежата ще ползват Snap 6000 а в останалите Exynos Octa. Проблема е в радиото. И тройката беше с подобен проблем. Така че в БГ ще се продава версията с 8 ядра

Маркетингът и рекламата са си свършили отлично работата - пластмасови слушалки, издигнати в култ от потребителите, на нереално висока цена... Вече се говори за кой да е телефон като за личност. Цар Телефон Мобил 2-ри... :)

И дума не обелват , че S Translate работи онлайн, с изключение на ограничен брой фрази (и не е ясно в офлайн режим колко му е читав speech recognition-a). Потърсете в Play "7-in-1 Offline" или ако не ви се дават 6 кинта - "En-Bg Free Offline". Вярно, големи са, но наистина работят без нет.

е ти с такъв смартфон без нет ли мислиш да стоиш? Speach recognition-а е ужасно сложен, ползвани са гласовете на десетки хиляди хора (включително и аз участвах) и е нормално базата да е огромна, а и постоянно да се ъпдейтва, съответно си трябва и нет. Същото е и с транслатора.

И отиваш извън евтиния роуминг и става страшно :)

Много благодаря че ме светна за програмката, наистина работи без нет! А, гледам че има и версия за Apple...

Няма защо, мен лично миналото лято ме спаси в Италия в едно забутано село. Представи си физиономията на италианския селянин, когато устройството го попита "Къде е гарата" на неговия му език, при положение че аз не знам бъкел италиански. Е, аз не разбрах отговора, но поне ми помаха в правилната посока :)

Като в рекламата: Това ли е новото? Я, то същото като предишното :-) Можеше леко да попроменят дизайна...

Версиите с LTE ще са 4-ядрени, а 8-ядрената версия е по-скоро маркетингов трик. 4 от ядрата са слабите ARMv7 за по-леки задачи и за пестене на батерия, а другите 4 са ARMv15. Не е ясно дали може да работят заедно, но с тоя маркетингов трик бая хора ще останат излъгани.

Тоя "маркетингов трик" е една от най-прогресивните технологии при мобилните телефони и е постижение за Самсунг, че са първите които направиха реален процесор с асиметрични ядра. С потенциал да реши частично проблема с бързото изхабяване на батериите при смартфоните. Реална технологична иновация за разлика от "много пиксели на квадратен инч" с интересно име за зарибяване на балъци.

little.BIG концепцията е на Samsung? Едва ли :)

да бе тия ядра са пълна заблуда то 4 ядрения на самсунг се оказа по бавен на тестовете от A5 na Apple

най-важното е че отдолу стои Линукс ядро ... на тази машинария ...нищо че го наричат Андроид ...ябълките иначе в "плод и зелнчука " ,ако някой е гладен

А под IOS-a според теб кво седи ? Баница с боза ли ? Грам не съм фен на ябълките ама подобно малоумно изказване е под секва критика. IOS-a си е на основа UNIX от самото начало.

Памперсите да не пишат. iOS е базиран на Mac OSX, който е базиран на FreeBSD. Огромна е разликата между BSD и Linux... от архитектурна гледна точка. И двете ОС имат корени в UNIX но от това много много не им остава. Факта че доста програми работят и на двете е благодарения на общия toolchain на gcc а не на това че са базирани на UNIX

Аве кой ви говори да да сравнявате Linux и Unix ,че и BSD и основи на мултиплатформеност.Като казвам ЛИНУКС просто замълчете ...!!!

Давайте луди пари за Samsung и Apple, аз минавам на китайско, същото, но за по-малко кеш!

Телефончета....няма ли пичета за порене за вас:)ще си занимавате с глупости :)

Тесен ли си отзаде?

:))))))

Тесен и девствен...за сега нико не се наема да ми разплете космите на гъзът :)

До феновете на Самсунг- не виждате ли, че те са превзели цялата световна потребителска електроника? От телефони, таблети, лаптопи до телевизори и още много неизброени. Реално единственната фирма която все още им се опъва донякъде са Ябълките незнам докога ще е така, зависи от много фактори както и законови промени във водещите икономики. Незнам какво точно се кефите , но ако ябълката "сгъне" скоро телефоните на Самсунг ще станат и по 2 бона и незнам на какво ще се радвате тогава. Сега просто правят дъмпинг на цената за да задушат всички други. След това знаем как е монополно положение на пазара. И без това останаха 5 фирми на кръст за смартфони. Освен това цената на Самсунг е крос-субсидирана(от едни продукти наливат печалбата в други). Това ако незнаете е забранено в антимонополното законодателство, ама на кой му пука. Иначе се кафете сега на телефони по 1000 лева, защото скоро може и по 2000 да ги купувате. Хайде със задраве.

Mи ти си купувай сега телефони за по 2000 лв. Никой не те спира :)

Няма проблем купуваме. Твоита работа като повечето българи. Караме коли на старо ама обесняваме как са ни много добри горят ни малко и са всъщтност по готини от последните модели Мерцедеси дето ги купуват балъците от запад ;) Такивати ми работи хародна мъдрост струи отвсякъде.

С какво ли си се напушил? Samsung започна с евтини телефони и през 2011 почти се изравни с Apple по брой продадени телефони 36млн срещу 37млн бройки; 2012 година 64млн броя Samsung срещу 48млн за Apple. И въпреки че Apple смъква основната печалба при продажбата на смартфони въобще, смята се, че Apple ще се принуди да пусне и евтин iPhone за да може да задържи своята популярност. Samsung предлагат телефони на всички пазари в света и владеят пазара както при евтините (конкурирайки се с Nokia), така и при скъпите телефони (конкурирайки се с Apple). Да припомним, че Samsung са основният доставчик на компоненти за iPhone и съвсем естествено беше за тях да се стремят да вграждат своите електронни компоненти в готови изделия, при което печалбата е много по-голяма. Samsung е на второ място по брой на патенти в САЩ след IBM и е една от най-иновативните компании в света на електрониката. Въпреки, че разполагат с огромни парични средства и усилено купуват патенти, Apple не могат да се доближат никога до гиганта Samsung.

Ти с какво си се напил рано е още каза ли нещо по-различно от мен в тоя постинг.

Абе убавец, я ми изброй безбройните модели на самсунг, то не са young, poket, star и т.н. Това са абсолютни боклуци с куц дисплей и параметри, но с андроид и те си го броят в тази старистика. Хич не ми пробутвай като нахален комунист удобно съставени статистики.

Каквото и да пишат разни технически неграмотни селски гъзета, Епъл са вече догонващи в бизнеса. Едно време така пропаднаха при PC-тата, сега това ще случи и с таблети и смартфони. Когато и американците се преориентират към по-доброто - Андроид, Епъл просто ще стане посредствена фирмичка, а милиони балъци ще си загубят парите., вложени в този балон.

американците подкрепят собствените си компании като купуват техните продукти, така че скоро няма да има загуба на пазар за епъл на американския пазар

Тя Америка е пред фалит кво остава за "Епъл" американците от 15 години се опитват да смачкат азиатската икономика точно защото знаеха че това завладяване на пазара ще се случи и те нямат вече шанс.... Самсунг е номер 1 и ще става все по могъща ако не им измислят пак някой вирус като птичият грип през 1998 зада им смъкнат икономиката... всъшност вече настройват северна Корея за война..... Америка се разпада просто нямат шанс срещу азиатските "тигри"!

Какво е американското на продуктите на Apple след като са произведени в Китай с компоненти на Samsung, LG и други. Можеш ли да посочиш един американски компонент в изделие на Apple?

Брей как ги разбираш нещата. Епъл не са изпаднали в компютрите, сельо. В графичните и аудиообработващи сфери Мак е стандарта. Фотограф, графичен дизайнер и звукозаписно студио, ако са сериозни в работата си не признават друго освен Мак.

Не признават, щото не са виждали друго :)

Изостанал си с цели 20 години пич :)))

Чувал ли си за Market share, бе "гражданино" ? Когато аз съм се занимавал с компютри, ти още не си бил роден :) Напиши в някоя търсачка Market share of leading PC vendors и чети. Епъл ги няма никакви. Бяха паднали до 3-4 %. Сега пак са на опашката, въпреки, че Стив Джобс ги посъживи малко. PC-тата и лаптопите им са гола вода като хардуер (с изключение на macbook air, които са на ниво), софтуера им е на добро ниво, а цените са зверски надути. Няма нито една причина нормален и технически грамотен човек да си купи компютър от Епъл.

Говориш за среди, в които гъзарията е по-важна от функционалността.

Провери коя година сме, също провери в коя страна са произвеждат продуктите на Apple и дали може да откриеш дори един Apple компютър в някой data center... Apple е компания с добра маркетингова стратегия за свръхпечалби при продукти за домашно ползване без иновации... Все пак е добре, че във вашето село има Интернет, но първо проверявай и за да не пишеш глупави селски сентенции! :)

Истината, Ганьо е, че това са много различни продукти. Има милиони хора по света, особено в бизнеса, които не можеш да накараш да купят Самсунг поради много и то напълно обективни причини. Тук не става въпрос за догонване, компаниите винаги ще се гонят една-друга. От креативна и технологична гледна точка всички правят едно и също, като играта е кой ще изкара продукта си втори. Това всеки специалист по маркетинг ще ти го каже. А фактът, че Самсунг адаптираха презентационния модел на Eпъл и че продажбите им скочиха благодарение именно на този презентационен модел, говори сам за себе си...

Говориш за модел на Апъл с разработки на Самсунг.

Абе това Андроид е една абсолютна масовка с 10 000 разновиднсти на телефони. Имах един Галакси Асе еми няма такова дърво, толкова зле работи, стои на черен екран по 20 секунди или пък въобще не приема командата, която му подаваш. Просто това е пълна порнография, всичко друго е много по добро от самсунг и андроид

Ако Епъл бяха пуснали телефон с тези характеристики местни гейзери щеха да вият от радост и да си продават кравите за да си го купят. Обаче Самсунг не им звучи достатъчно "фиешън" и "туй ни стаа" :) Е, ние "глупавите" ще се "мъчим" с Андроид и Самсунг, оставяме на "умните" Епъл и дърветата им :)

Въпросът е с какъв 4-ядрен процесор ще се предлага - с S4 Pro или с S600.. . От различни източници има информация, че ще е с S4 Pro, дано не е така, защото излагацията ще е пълна. В БГ едва ли ще ни огрее за 8-ядрената версия, щом дори за Щатите не е сигурно, че ще я пуснат за продажба...

Колко злоба има по тая земя...

Горките Apple - сигурно не им е било много лесно да гледат това готино представяне/шоу!

Нормално е да няма чак толкова иновации точно в този модел. Все пак към този момент, С3 води на Айфон 5 по отношение на характеристики. Няма смисъл в този модел да се вкара всичко ново, което се гласи за отговор на следващия Iphone. Бил той 5S или 6. Последния път когато пряката им конкуренция извади 5-тата версия, пак бяха догонващи на S3. След няколко месеца може и да извадят по-добри характеристики от С4, ама след това Самсунг ще натъпче С5 до козирката. После Apple ще отговорят.... и така.

Феновете на Самсунг, не можете ли един път да кажете "Е тоя телефон е готин или нещо такова, а всеки път се почва Епъл това Епъл онова, фирмата щяла да умре(това Btw е най-тъпия коментар, който чета и определно тоя който го е писал е много под средното ниво на интелигентност), много злобни сте ей :) Да, телефона е е много раздут от към процесор а у, но си е грозен - пластмасов и гадно. Това си е лично много е мнение. Аре

Пластмасов е, което си е нормално за Самсунг :). И все пак мисля че е добър. Плюс това и този е класи над айфона :) Интересно ще ми е да го видя до новия Нексус и ХТЦ 1. Това според мен са му реалните конкуренти. Вижда се че не е иновативен, но все пак за по-малко от година има достатъчно нови неща;

Виж в cnet - Samsung Galaxy S4 vs. iPhone 5, HTC One, and BlackBerry Z10

феновете на Apple много ранобудни бе :-D Набързо успяха да намятат "n" на брой негативи. По темата - като характеристики звучи много добре, дано и в България да е 8-ядрен. Ще видим за какво става въпрос като дойде тук....

Медиите в САЩ направиха на пух и прах тва недоразумение. Някак си Самсунг не са Епъл и не могат да си позволят да пускат уж нов модел, а с леки козметични промени. Поне Епъл като пускат леко ъпгрейднати версии на iPhone им слагат едно "S" отзад, а не ги представят като следващо поколение модел. HTC пуснаха страхотно изработен телефон, а и другите производители масово започват да се насочват към алуминия, тая пластмаска няма да остиска още дълго да се пробутва в продукт, който струва 1 бон.

И къде прочете, че медиите в САЩ са направили на пух и прах телефона? И какво като е с пластмасови панели. Преди телефоните си бяха пластмасови (от най-обикновените до бизнес моделите) и нямаше недоволни, а откакто Apple наложиха модата с алуминия всички скочихте против пластмасовите панели, а те не се деформират и надраскват толкова лесно като безценния ти алуминий.

Няма нито един негативен коментар или оценка във водещите технологични сайтове.

И кои са новите "козметични" промени: По-голямият дисплей с HD резолюция ли? Може би ако го бяха нарекли "зеница" щеше да ти направи впечатление. Или пък 8 ядрения процесор? Или 13 Мр камера? Или това че наред с паметта има и слот за SD карти? Или софтуерните функции, с които можеш да правиш всичко без да пипаш панела с мазни пръсти? За всяко едно от тези неща APPLE правят нов супер "иновативен" модел. Или за тебе иновация е алуминиев капак? А случайно кретени като тебе да забелязват, че целият хардуер в телефона е разработка на Самсунг - и дисплеят, и процесора, и батериите, и камерите, и паметта и каквото се сетиш, включително и дизаина и асемлирането. А Apple имат само дизаин и асемблиране на чужди разработки.

"Ретина" дисплей е термин при дисплеите, когато при гледане от определено разстояние, точките на дисплея не могат да се различат от човешкото око - Apple използва този термин при реклама на свои изделия, но простите им фенове смятат термина "ретина" за техническа характеристика и за патент на Apple :) На практика в момента всички други водещи производители, включително китайски, предлагат телефони с дисплеи с по-добра разделителна способност от iPhone... И нека да не забравяме, че около 1/3 от собствениците на смартфони са ги изпускали в тоалетната чиния, случва се все пак доста често... :)

8 ядрен процесор-патент на С^анцунг много ядра-въййййй-те и без това ще работят като 4 ядрен,но в зависимост от натоварването 13мр камера -е и то 12мр имат и модели от 2009г Оставаше и да няма слот за SDкарта Floating touch или air view го има Sony Xperia Sola -да имам и иновацията Сигурно и ЛЕД индикацията при СГС 3 е било нещо изумително!

Провери си правописа, освен неграмотното писане, се вижда само пълна техническа неграмотност!

А за тия 1200 лв дето ще му искат, нещо ново и полезно прави ли ?

Прави. Може да пърже яйца. Следващия модел ще е 7 инчов за да има място за 2 яйца едновременно.

ПОВЕЧКО ОТ ФАЛШИВИ КАРТИ И ЛИЛАВИ СНИМКИ И БЪГАВА аЙОС ПРАВИ АМА ЩЕ ВИДИМ)))))

Да, определено е нужно да се стараят от Samsung, защото китайците бълват продукция с подобни характеристики на 1/ 3 от цената им, която започва да става и качествена, та в един момент може и да подлее вода на двата основни конкурента при смартовете Apple и Samsung!