Коментари - Аpple за първи път е №1 при смартфоните в Япония | IT.dir.bg
назад

Аpple за първи път е №1 при смартфоните в Япония

Американският технологичен гигант Apple е успял през 2012 година за първи път да стане лидер на пазара на смартфони в Япония, съобщи днес в годишния си доклад компанията за проучвания IDC Japan, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Аpple за първи път е №1 при смартфоните в Япония | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японците по принцип водят негласна икономическа война с Корея. И е нещо като национален спорт да не се купува нищо корейско.

По принцип японците почти не купуват телефони. Когато минават на някакъв план си избират безплатно телефон - това са 98% от ползващите телефон японци. Моделите там са разработени за вътрешния пазар и за съответния оператор. Останалите два процента си купуват телефон от гъзария. Плюс това, на фона на жизнения стандарт в големите градове, айфона не е скъпа покупка. Младите японци се увличат по всичко модно, особено американско. Това трае, докато не се появи някоя нова шарания, по която да се заплеснат. Но истината е, че там директните продажби на телефони са върху нищожен процент от хората ползващи мобилни услуги.

още повече че общото население там е 127мил. и 28мил. продажби!!!некой се е объркал какво ще ги правят после??по скоро са решили да освободят светът от този "Треш" и да живеем по спокойно хахах

Що не вземете и вместо да се карате на кои му е по-голяма пишката не си спретнете един хубав бои с телефончетата по главите и решете проблема веднъж за винаги :)...абсолютно безсмислени спорове водите :) Всеки нали си е доволен от телефона и му върши работа :) Аиде със здраве :)

Нормално, той е и най-продавания в света от 2006 насам. Хората в Япония не са от най-глупавите жълтури и затова шарени сапунерки от сорта на ЛГ или Самсунг не се котират.

Не знам доколко Google оправят бъгове в Linux kernel. По-скоро поправят бъгове в собствения си софтуер и най-вече Java виртуалната машина, но карай. Определено си прав за TouchWiz и за Nexus 4, боклуците на Самсунг никога не са били нещо забележително. Странното относно Android е, че уж е отворен код. А затворената платформа на iPhone получава повече обновявания. Все още обновяват софтуер на 4-годишни телефони (iPhone 3GS).

Смартфон N1 в света, поздравява Apple за първото място в Япония...:)

Смартфон номер 1 по продадени бройки в световен мащаб е iPhone 5. Нещо си в заблуда май ;) А за последното тримесечие на 2012 дори iPhone 4s е продал повече бройки от Galaxy S3.

опашата лъжа

Умря циганката ...хахаха

Луди са защото хората са по-образовани от Вас и разбират що е качество на изработката и удобство при работа

Ха ха - като гледам как фанатичните японци мразят корейците - никога няма да си купят вещо корейско ! Щом на второ място е Sharp - аз даже не съм и чувал за техни смартфони ... Само там им е шанса на айфоните - няма я корейската конкуренция, затова в нормалите дъжави епъл се борят за третото място !

Tи много неща не си чувал и това обяснява поведението ти. Светът обаче не се върти около теб и хората имат достъп и възможности да избират.

симпатичен луд, не си чувал за смартфоните на Sharp. В Япония през 98-ма имаха видеовръзка на мобилния, просто не изнасят навън, защото са на 5G от няколко години, но все още е скъпо да се направи навсякъде. Следват си техните цели и те така...

Изнасят , но за Сингапур , Хонгконг и други подобни. Там си се продават по магазините.

те нЕкои лемури и за PalmOS не са чували, не са чували и за 4 седмици батерия на хандхелд преди 10 години... въобще, че е имало смарт устройства без да имат ненужно вграден 'жиесем' - който се връзваше през инфраред, кабелче, слот, после през блутут. Въобще и изоПщо, парвенюта.

Шок и ужас !

Ти пък не знаеш ли , че японците още не са дорасли за великите корейски технологии и ще купят всичко де що е американско ... нищо , че и в самата Корея са луди по американската поп-култура ама карай. След малко разбирачите тук ще ти обяснят нещата .

Хи-хи-хи!Кореец май ти е дишал в ухото та си толкова запленен от тях !