Коментари - Samsung пуска 85-инчов Ultra HD телевизор | IT.dir.bg
назад

Samsung пуска 85-инчов Ultra HD телевизор

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи нови Ultra HD телевизори, които ще се продават за 40 000 долара.

Обратно в новината

Коментари - Samsung пуска 85-инчов Ultra HD телевизор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквито и коментари да се правят, това е бъдещето. Повечето смартфони след 4-5 години ще записват видео в 4K резолюция, тъй че е нормално телевизорите, на които да си пускаме записаните клипчета, повечето да са такива. А и ще струват по 1-2 хиляди, тъй че ще са масов продукт. Един за хола, един за кухнята, кой където му е кеф.

Къв Ultra HD, кви 5 лева, като тук още се сме на стайни антени и питаме " как бе младеж, да свържа двата края? " Хи-хи-хи :-)

За пореден път доказват, че нищо свястно не могат да измислят освен ако не го изкопират от някой

Странен дизайн, безмислено висока резолюция, прекалено голям екран и нереално висока цена. Жълтите ще преброяват балъците с това моделче, което след 3-4 години ще струва 4-5К $.

Няма такова нещо като "прекалено голям екран". Освен че е перфектен за домашно кино приложението му в различните сфери на мултимедия, презентации, реклама и др. подобни е огромно! А коментара ти е "леко кух"!

Не, аз просто се притеснявам за такива фенчета като теб, които няма как да го сложат в 12 кв./м холче, нито пък имат тези пари, за да си го купят, нито пък има смисъл да гледат 700гб. филмче от замунда на UHD :))

Става за домашно кино само ако хола ти е минимум 50-60 квадрата. Вярвай ми това нещо е огромно ! Разбира се има и такива хора , но не вярвам да си сред тях, защото са твърде малко :-)

LG и SONY също имат вече на пазара 84' 4К телевизори. Имах възможност още преди 2 седмици да ги поразгледам доста обстойно вкл. и въпросният Samsung. Абсолютно няма как да се забележи разлика в картината спрямо FULL HD. Единствената разлика са големите екрани , та ако си имате хубав HD телевизор няма смисъл да мечтаете за тази нова технология ... отново създават потребителско търсене и ни карат да сменяме екраните вече през година .

Не става ясно това телефон ли е или таблет ... Иначе на 85 инчов Самсунг ще има достатъчно място за готини приложения.

нещастници аз очаквах новия Galaxy да е с 85 инчов екран. Какъв срам

Ша зема един за кухнята,да ми дърдори докат си пия ракията! За хола ша чакам по-големия размер....

Тия жълтури за дизайн чували ли са? Ква е тая стоманена рамка, излежда като промишлена арматура. И при положение, че HD не се е наложило, едва няколко процента от каналите по света предават в HD, от какъв зор се налага този абсолютно безсмислен стандарт UHD?

Сигурен съм, че знанията и съветите на един неизвестен бетонен лешпер от сплескана балканска държава са от решаващо значение за развитието на телевизорите ! Вероятно стотиците инженери и маркетингови експерти са просто смешници в сравнение с твоите бизнес постижения на световният пазар на електроника и смятам, че от Самсунг и други големи производители могат само да съжаляват, че не си в техните редици, за да съобразят продукцията си от този клас с твоите вкусове ! Като не ти харесва - не го купувай ха ха

Дизайнът е потресаващ, аз нямам амбициите да съм инженер, но имам вкус и високи очаквания към продуктите, които се предлагат на пазара. Тая метална пръчка да не искаш да кажеш, че е красива???

Прочети че "преобразува HD съдържание в Ultra HD." Докато например на 32 инча диагонал няма нужда даже от HD, към 50 инча вече се забелязва лошото качество, ако не е HD. Oчевидно при диагонал на екрана над 80 инча, резолюцията трябва да се увеличи. Това го прави телевизорът. Сигналът си е HD. Моят 55 инча Панасоник преобразува сигнала, ако е 720p на 1080p. link

Нали си наясно, че при източник с ниска резолюция, колкото и да се ъпскейлва няма да изглежда като истинкса UHD резолюция. Тоест пак ще гледаш картина с не особено добро качество. Понастоящем дори телевизията в HD не е 1080 p, а 1080 i, защото инфраструктурата не позволява толкова голяма скорост за пренос на данните за истинската HD резолюция, след колко ли още години ще можем да гледаме качествена картина на тези телевизори, ако не си забелязъл, на сегашното си LCD 90% от каналите, които гледаш са с доста лошо качество и изглеждат много по-добре на старите CRT телевизори. HD e още прохождащ стандарт, а те вече ще пускат UHD, пълен абсурд.