Коментари - Фотоапарат оцеля шест години в океана | IT.dir.bg
назад

Фотоапарат оцеля шест години в океана

Американка получи обратно фотоапарата си, който изплува край тайвански бряг, след като тя го загубила през 2007 г. край Хавай, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Фотоапарат оцеля шест години в океана | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малка корекция: Не Китайските авиолинии, а China Airlines ( така се казва авиокомпанията, която е тайванска, а не китайска)

А Тайван какво е? Ако не е остров под управлението на Китай- какво е ? :-)

Не е под управлението на Китай още от времето на Чан Кай Ши ....

До колко е останал непокътнат е трудно да се каже!Никой не споменава ,че са правени снимки с него след намирането.

Ами за повечето хора по света е достатъчно като да се каже непокътнат да разберат,че е НЕПОКЪТНАТ.Какво по дяволите не можеш да разбереш? Не я ли разбираш тази дума? Само на нас-дивите балканци ни трябват разяснения и доказателства за всичко.Ужасна пасмина напарена сме.. Тези комунисти са ни превърнали(за 68 години) в идиотизирани параноици,че на всяка крачка ни дебнат да ни прецакат и излъжат(то не,че не е така де) и явно трябва да се превъртят поне 3-4 поколения да заприличаме на цивилизовани хора :(

В случаят фирмата правеща калъфа е за похвала, защото без него фотоапарата и извънземен да беше щеше да се накисне хубаво.

Разстоянието от Хавай до Тайван е около 8500 км. За около 6 години този фотоапарат, плувайки приблизително по паралела, е изминавал средно по 3,88 км в денонощие или по 0,162 км в час. Предполагам, че той не е плувал спрямо водата, а заедно с нея, т. е. неподвижен спрямо нея. Тогава значи океанските води имат на повърхността си и на тази географска ширина постоянно движение от изток към запад със споменатата скорост спрямо твърдото тяло на Земята. Вярно ли е това? Не съм го знаел.

Апаратът изглежда се е намирал в периферията на Северното пасатно течение в Тихия океан, поради което и скоростта на придвижването му е сравнително ниска спрямо тази на основния поток.

това е сюжет за съвременн детска приказка - да влезе в програмата за предучилищна подготовка,защото е пример за информирано,честно и отговорно междуконтинетално комуникиране,както и за продукт с издържливи технически качества,конкурентно способно поведение в неблагоприятна среда - горките деца!

Те това е Канон, фърст !!!

Предпочитам Nikon!

Стига бе,КАНОН е богиня от Япония.

азпък изгубих един лаптоп . ще ви кажа марката като ми го върнат

Canon сигурно не са и мечтали за по-добра реклама.

Нали това му е работата да седи под вода !

Странно , но не толкова нереално. Апаратчето е в калъф за подводни снмки , което напълно го изолира. По интересното е как се е озовало чак до Тайван , но явно теченията в тази част на океана са в тази посока. Преди две седмици намерих сапунерка Samsung в морето и за моя изненада я вкюлчих дори без да подсушавам и тръгна като и снимките си бяха OK. По тях разпознах хора на плажа и им го върнах. Все пак беше престоял само около час под водата , но това е предостатъно за да се прецака. Освен това не беше в калъф или нещо подобно ....

По този повод имахме рекламни ръчни часовници (китайка направа) преди години. Решихме да сложим във вода един с малък дефект, за да проверим какво ще стане, като не беше водоустойчив. След 1 ден още работеше и решихме да усложним задачата като махнем капака. Така остана по зъбни колела за още 1 седмица и нищо му нямаше. После го извадихме и изхвърлихме, защото не ставаше за подаряване. В сравнение с него златният ми часовник марка Л....н, след смяна на батерия ми препоръчаха да не го мокря, щото нямало да издържи (т.е. вече не можело да се гарантира водоустойчивостта му).

Преди години имах една Нокиа 7390, която случайно удавих в един язовир. По едно време нещо проблясва в краката ми и с ужас разбирам, че телефона ми звъни под водата :). Извадих батерията за всеки случай, а слънцето го изсуши за няколко часа и до сега телефона си работи без никакви проблеми... Предполагам, че е престоял във водата около 30-на минути. Та понякога и фактора "късмет" си казва думата.

Сигурно е звъняла жена ти - и под вода ще те намери, ейййй!

Хубави истории ;))

Нищо чак толкова чудно. Някои от съвременните джаджи са доста сполучливи. Аз още съм със Samsung, който съм прал два пъти в пералнята на 40 градуса и всички останали екстри. Даже не съм го чистил - оказа се напълно водоустойчив като конструкция, без да беше рекламиран като такъв :)

Готина реклама.

Ivaylo

И аз точно това си помислих... реклама на Канон и китайските авиолинии ;)

Дори и неволна, добре се е получила. А ако не е, то е много по-добре от стандартното 'Купи ме' по ТВ.

Плащайки й билета, китайците ще използват случая да я попитат за сниманите военни обекти.

Изгубих кюлче злато до Черноморец ,който го намери ида ме търси из социалните мрежи.....

Най-вероятно кюлчето пак си е там. Просто е леко заровено в тинята. Ходи го търси! Сравни плътността на кюлче злато с плътността на фотоапарат в калъф и си отговори защо златото най-много да се е позаровило.