Коментари - Мобилният телефон чукна 40 години | IT.dir.bg
назад

Мобилният телефон чукна 40 години

Преди 40 години, на 3 април 1973 година, американският инженер от компанията Motorola Мартин Купър звъни за пръв път по мобилен телефон, припомня РИА "Новости", цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Мобилният телефон чукна 40 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А всъщност първия безжичен телефон е изобретен от българин през далечната 1943г. В USA, където живее, не му издават патен с обяснениято "нямало как да работи без кабел - значи е измама". Но..военните взимат телефона за свой нужди. Кой е този българин - Асен Йорданов.

А аз си мислех, че руснаците са го изобретили.

Сега някой трябва да напише - И какво толкова са измислили ... някаква правоъчълна пластмасова кутия. Баси и наглеците да имат претенции за някакво изобретение. Нищо не са измислили само са сглобили някакви чаркове и ползвали радиовълни , дето си ги е имало много преди това ...

тц..бъркаш нещо..Ето тези наистина са измислили, и то не едно нещо! Това са големите! Не бъркай Apple с големите и истински иновативни компании !

Белите измислят, а жълтите копират и видоизменят. Така е било винаги и няма причина да се промени.

Много си прав ... като започнем още от електричеството , лекия автомобил ... та така и досега. Лошо няма нека се развиват нещата.

Едно не може да им се отрече - РАБОТЛИВИ са и то много повече от средностатистическия бял !!!

Не, не са работиливи, изобщо даже. Но са много. Философията им е друга.

Така си мислят тъпанарите А всъщност в ресърч отделите вече работят предимно азиатци и малко северноевропейци

Мда, тъпите жълтури ползвали хартия, компас и барут, докато в бяла европа са писали върху кожи, ориентирали са се по звездите и са се целели със стрели :)

Кажи им го, че са леко простички и не им достига обща култура, за да ги знаят тия работи. Ама то не става само със слушане на чалга и гледане на риалити програми. А примерите са още много, но тези които сподели са просто най-известните, които обаче не са известни на простите хора.