Коментари - ЦЕРН на крачка от революционно откритие | IT.dir.bg
назад

ЦЕРН на крачка от революционно откритие

Учени от Европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН и САЩ съобщиха, че се доближават до проследяването на загадъчната тъмна материя, която изгражда повече от четвърт от Вселената, но досега не е наблюдавана, съобщиха световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - ЦЕРН на крачка от революционно откритие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те от години са на крачка.....

Hа тия от церн хич не им вярвам. Aко беше MIT, Harvard, Prinston, Stanford, UCLA ili Cambridge е друга работа. Bсе са на ръба, аха да открият нещо, ама само си откриват банкови сметки.

От коментарите по-долу подкрепящи това безумно харчене на пари разбирам, че има достаъчно учени блажещи от това.

Друго си е да ги изядеш, изпиеш и изсе*еш гледайки сапунки и пляскайки жената, а??!!

Дали Ви минава през ума, че сте безполезен паразит ?

Човешкото съзнание все повече се доближава до Създателя, но да не забравяме, че човешките сетива и разум са под контрола на "системния администратор" :)

Само хора с недостатъчни познания в науката търсят обяснения в "Създателя". Айде цъкайте минусите.

"Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз не се интересувам от този или онзи феномен, от спектъра на този или онзи елемент. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли." Айнщайн

Забележете минусите, които придружават коментарите тук! Тези хора като че ли са платени чиновници на ЦЕРН!... Нищо лошо човек да има мнение, но когато то е явно пристрастно, се налага впечатлението, че става дума за "платени публикации"...Абе, гУлем майтап...

Не са платени чиновници на ЦЕРН, просто имат усет, че науката трябва да върви напред, а не само да плюскаме и да се размножаваме ...

Гулем майтап! Тези хора продължават да ни занимават с всичко друго, но не и с това с което наистина се занимават- всъщност няма нищо странно. Истинската им дейност е такава, че ако хората я научат, ще има масово умствено затъмнение...

а каква им е истинската дейност, кажи ако знаеш

Най-добрия аргумент срещу демокрацията е 5 минутен разговор с произволен гласоподавател. У.Чърчил

Е хайде де, още малко, хайде още малко...........пари, че почнаха да свършват.

При толкова експерти и светила във форума, аз просто ще си замълча, за да не се излагам.

Момче! Учи се! Чети какво пишат тук във форума старите - няма да сбъркаш! Много мъдрост има тук. Чети, учи, осмисляй - ще стане човек един ден от тебе. Всички са тръгнали от там.

Да дойдат да да търсят тъмната материя в България. Тук имаме много. От 1944 година се вижда неиният гарвитационен финансов ефект. Едни парични потоци мистериозно биват привлечени към определени хора. Ама нито е съвсем ясно как точно са привлечени , нито пък е ясно към кого точно са привлечени. Абе тъмна материя и това си е !?! Учени от Церн ни трябват тука. Най - сърдечни пожелания за успех на всички търсещи тъмната материя!

Ефекта става особенно силно изразен след 1989 година.

Помагайте да му нащракаме минусите на този гнъсен антикомунист защото през комунизЪма кражби нямаше. ПОЧТИ всички бяха равни. А държавата беше богата и силна. Трупаше се държавно богатство с едничката цел то да бъде в последстие .... (ама това е друга тема) ->> Хайде да видим сега колко сте добри в "изваждането"! ;)

не си прав... тъмната материя е открита прво от известниот македонски учЕн Ванче

БГ журналята, яко бяха истински журналя щяха поне да споменат, че идеята за черната материя е предложил българин. Ама е по-лесно да се превежда 1:1 кво пишат западните лайнари... и да се възхищават...

Тия требе дигнат паметник на X-Бозона! До тук няколко стотин милиарда опукани да дирят на баба си... А става ясно че са открили старата максима "Апетитът идва с яденето!"

Не си прав. Много елементарно разсъждаваш. Това е само първата крачка. След някоя и друга година всяко семейство ще си има СОБСТВЕН Х-бозон вкъщи. Като телевизора и пералнята. Няма да се налага да ходиш до Швейцария за един Х-бозон.

А за какво точно ще използваш тия Х-Бозони бе, балъмо?

Тази чифутска алчност ни развали бозата и сега ни пробутва бозони. А аз като природен интелигент бях принуден да мина на по-високоградусни ферментационни продукти.

изхарчени са много пари ама трябвало още

Само на ТИМ "богата" България отпусна 1 милиард. По-добре за силикон и клипове, отколкото за "НЕКЪКВИ СИ УЧАНИ". Айде бе, на нас тия.

Cлед новините за епъл, тия са ми любимците. Bинаги са на крачка, или "почти" открили нещо. Tотално безмислен институт, обикновена перачница, финансираща свои хора. лек ден.

Зяпай си сапунките и не се напрягай с научни новини. Лек ден.

Tова са научно-популярни, не научни новини. Hаучните новини се публикуват на други места. A мястото на тази новина, си е точно тука в дира.

Тъмната материя е като внасяне на ДДС в бюджета от големите фирми. Засичат се някакви признаци, че има, ама на практика пак си липсва.

аз нищо не разбрах, а вие?

На който му е интересна темата е разбрал.

Поздравления на дир, за правилно и коректно отразена научна публикация.

Когато някой е на крачка от "революционно откритие" мълчи като г...ъз. Никой учен не си "сваля картите" до последно... Поредната пушилка според мен е това - може би - реклама / оправдания за усвояване на пари / искане на още пари/ подготовна на общественното мнение/ или нещо още

Много си прав; Историята досега е показала недвусмислено, че точно онези, които тихо и скромно са преследвали целите си, днес са останали в учебниците. Онези, които са обещавали всевъзможни чудеса, не са постигнали нищо.

Не е така. Това са изключително скъпи и трудоемки изследвания, които не са по силите на отделен човек, екип или институт.... Мина отдавна времето на великите открития от преди. Сега са нужни много, много работа от много,много хора и много,много пари за да се открие нещо ....

Пропускаш най-важното - много добро теоретично осмисляне преди това. А в случая го няма - тук е вложено много в неща, от които все още сме доста далеч дори като идея.

Ми предлагам ти да си направиш подобен уред за регистриране, след това да го изведеш в орбита и да си правиш наблюденията с него. И ще си конкурент на екипа, който се занимава с това. Може и да откриеш нещо преди тях. Давам ти и друга проста идея: Взимаш един процесор примерно Intel i7 и го разглобяваш. Устройството му е супер просто, само ми е интересно откъде ще вземеш технологията да го изкопираш и произведеш подобен. Хора като теб в науката се наричат "techlamer".

Тъмната материя не е нищо повече от нормална материя, която се движи срещу наблюдателя със свръхсветлинна скорост. Тогава тя е относително понятие спрямо различни наблюдатели, в смисъл за едни е тъмна, а за други видима. Боко Анщайната ;)

НЕнормална материя, искаш да кажеш. Коя нормална ще вземе да се движи със сръхсветлинна?! :D

Тия само се чудят как да оправдават безумните си харчове

Парите за наука може да са "безумни харчове" само за кроманьонци като теб!!!! Дори уебът, който ползваш заа да сееш плиткоумните си проблясъци должим на ЦЕРН, ама кухоклавци като теб няма от къде да го знаят! Аре бЕгай да си сипеш една пърцуца, да надуеш азис и да пращаш есемеси на биг брадър, 'щото тук НЕ ТИ Е МЯСТОТО!!!

Първо: Знанието трябва да е полезно. Второ: На фона на огромните средства давани за наука, фундаментални постижения няма. Помниш ли как ни продъниха ушите, че неутриното било по-бързо от светлината. С няколко опита го бяха доказали. И как нежно споменаха, че все пак е имало грешка. Те не търсят резултати, търсят слава. А славата може да бъде само вторичен продукт.

Май черна дупка ти е изпила акъла и жадна е останала:-DD

Всъщност тия "безумни" харчове са нищожен процент спрямо отпуснатите пари за "уместни' харчове като колене и убиване на цивилни.

Ай стига беееее,издрах ти новината!!!Открили Нищото!

Още не са! Но са на крачка!

Те може да не са ама аз го открих! Тази сутрин го открих. На две места го открих! Отворих хладилника и какво мислиш - вътре НИЩО! Отворих портмонето - и там НИЩО. Имам ли шанс да получа НЕЩО за награда.

Ако е като другите им "крачки"... От самото начало досега, ЦЕРН си извъртя становищата на 180 градуса по всеки въпрос.

Ако и анкетите, които пускате са също толкова адекватни, като информацията, която публикувате, то по-добре да започнете да измисляте произволни цифри. "Thus, dark matter is estimated to constitute 84.5% of the total matter in the universe.[5]"

ем "повече от четвърт от Вселената" е кажи-речи 84.5% :D :D :D

Наистина е повече от четвърт! Е....много повече ама пък е вярно! Крайно време е по-грамотни хора да ги пишат тези статии!

Kpюшo

Съвсем правилно е спомената тъмната материя, смята се, че е около 25% от общия състав на Вселената. Разликата до 100% (над 80% от състава) идва от тъмната енергия.

Kpюшo

Моя грешка, около 70%. Направих сумата по-голяма от 100%:)

84.5% от МАТЕРИЯТА :) И "само" 26% от цялата вселена :)

Да не ги затормозяваме толкова, че и без друго сме основно на хипотези. Поне ни дават поводи да си чешем пръстите :)