Коментари - Новата централа на Apple ще струва $5 млрд. | IT.dir.bg
назад

Новата централа на Apple ще струва $5 млрд.

Строителството на сградата на новата централа на Apple в Купертино, щата Калифорния, ще струва 5 милиарда долара. По-рано ръководството на компанията планираше да похарчи за нея 3 милиарда долара, съобщи сп. “Блумбърг бизнесуик“.

Обратно в новината

Коментари - Новата централа на Apple ще струва $5 млрд. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Saehan Information Systems бяха патентовали МР3 плеъра Aко Theodore George Paraskevakos беше патентовал смартфона Aко Arthur C. Clarke беше патентовал таблета. Тогава Apple нямаше да ги има вече. А тези три неща са далеч по-подходящи за патентоване, защото са много повече иновация от отключването с плъзгане Затова наглостта на apple е дразнеща - ползват чуждите идеи, а искат да патентоват всичко, което по подразбиране е банално и всекидневно

Много си тъп. Не можеш да патентоваш цяло устройство. Все едно някой да патентова автомобила. Епъл патентоват неща, които са измислили. И къв е тоя ник Пляссс, ти некъв слабоумен ли си бе? Айде обратно при корейския боклук и се кефи как можеш да си го рутваш, хакваш и тем подобни комплексарски радости ;)

Не се заблуждавайте. Целта на тази сграда (колкото красива и функционална и да е) не е да радва очите на американците, нито да създава комфорт на работниците. Тя е част от цялостната маркетингова стратегия на Апл - да внушава чувство на СТАБИЛНОСТ и УНИКАЛНОСТ за компанията на всички клиенти, за да могат по-спокойно да харчат парите си за продуктите на компанията, както и да инвестират, купувайки безумно скъпите им акции. Същата стратегия следват повечето банки по света, както и други финансови организации, където освен фунционалност (която може да се постигне и доста по-изгодно) се цели внушаването на РЕСПЕКТ към съответната организация. Това е всичко. Просто бизнес, колкото и цинично да звучи. А приказките за красивата гора и разни други Шуй-Фен иглупости са за наивниците шерхолдъри и 'суперлоялните' клиенти на компанията.

А патентоваха ли кръга?

Този геврек обаче с много голяма дупка :)))

Представете си само колко кленови дървета от специалния вид ще бъдат отсечени за обзавеждане на интериора-това е разсипничество спрямо природата!

Ето я разлката между гения и търговеца: Wall Photos Without Steve Jobs (February 24, 1955 Â October 5, 2011) we would have: No iProducts No over expensive laptops Without Dennis Ritchie (September 9, 1941 Â October 12, 2011) we would have: No Windows No Unix No C No Programs A large setback in computing No Generic-text Languages. We would all read in Binary.. They died in the same year and the same month but it seems only few notice the death of Dennis Ritchie compared to Steve Jobs."

Понеже не е имало какво друго да напишеш си цапнал тази простотия ли? И двамата са гении, единият е измислил доста неща, другият е намерил начин да комбинира съществуващи технологии и да ги обедини в ултра лесни за използване от потребителя устройства, които всички да искат. Освен това като перфекционист е държал освен всичко да работи перфектно, без да е нужно потребителя да го настройва непрекъснато, и да има уникален дизайн, за да чувстваш естетическа наслада при работа. А ти я кажи какво си създал, та така критикуваш като последна инстанция, а?

Напротив, "тази глупост" обиколи света в дена когато Джобс почина Хората с мозък се възмущаваха на шума който се отдаден на този обикновен търговец пред абсолютната тишина при смъртта на човека, сътворил съвременното програмиране и оттам всичко което вие по-фешъните наричате "приложения"

Гений ? Ти знаеш ли кой е гений. Гений е Айнщайн, геной е Моцарт Стив Джобс е много добър търговец В очите на пейзаните като теб може и да е гений Но единственото му гениално изобретение е маркетинга, с който продава банални неща като "уникални" на плиткоумни мозъчета, облъчени от реклами като твоето

Трябва в средата на кръга да направят една статуя на Стиф Чобс, висока 30-40 метра с вечногорящ факел в ръката му. Жалко, че няма да види сградата си.

Явно подобна сграда няма да е по вкуса на почитател на мутро барока като теб.

Какво ше видите бе пр.дльовци? Сега може да сте добре и да лапате парите на комунистите, ма след време такива разходи като на любимата ви наркоманска компания Епъл и вас ше затрият. Епъл е пример за всичко най-пошло в Америка и нео-капитализма.

Вместо да направят един свястен телефон те ще ми строят централи! В строителения бизнес ли ще влизат.

На комунистите лапаме друго - вече 70 години лапаме от трите най-дългото А същото време хората с лодки, гуми и салове бягат отчаяно към лошата Америка

проекта е много хубав

Винаги съм се чудил на човешката черта - да се харчат луди пари за глупости. Едно работно място в тази сграда ще струва над 450 000 долара. Все едно че ще строят на всеки служител вила или имение с басейн и 10 спални!!!! Това показва, че ние не сме ХОМО САПИЕНС, - няма нищо РАЦИОНАЛНО в такъв разход! Ето този подход ще затрие цивилизацията ни!!!!!!

Глупост ,за теб и за рационалното ти захлупено мислене може би.Ако до сега всички следваха рационалният подход ,сигурно щяхме да сме в 15 век.

Цялата сума разделена на 12 000 служители прави около 415 000 долара, но в тази сграда вероятно ще има лаборатории, конферентни зали и други помещения не само за служители. Тези пари в щатите не стигат за къща с 10 спални, а предвид бутиковото изпълнение на сградата.

Паисий, времето на История славяно-българска мина доста отдавна... Това е спечелено с ум. Нека и нашият български ум да спечели. Това, че се харчи до някъде не разумно си прав...Светът се развива с такава скорост, че доста скоро неравноправието най-малкото няма да може да се крие от останалите хора. а това са стъпки към това, което ти искаш.

Напълно съм съгласен с теб Паисий Х. На фона на всичката гладия в световен мащаб някои си играят с толкова излишни средства за разходи.

Излишни са според теб. Българите са царе да правят сметка на чужди пари. Техни са си, ще ги влагат в каквото си искат. В България като са се събрали толкова умни финансисти, защо сме на такова дередже, че сумата за сградата на Епъл е почти колкото държавния ни резерв?

Тая грандиозна чалгаосграда е синтез на философията на фирмата Затова умните хора се дразнят от Ейпъл Защото заменят смисъла на думите "иновативно" и "уникално" със съдържанието на думите "шарено и скъпо"

Неграмотнико първо научи името на компанията - Епъл, или Апъл, но не и Ейпъл, ясно!? После вземи изпий едно успокоително, вместо да плещиш слабоумия. Епъл са еталон за дизайнерски усет и стил. Точно тях да ги обвързваш с чалгия е меко казано трагикомичен опит за хейтене. И много умни и преуспели хора, освен това и най-вече хора на изкуството, както музикалното, така и визуалното такова, от десетилетия ползват само продукти на Епъл. Фотошоп е направен именно за Мак и после е портнат за Уиндоус. Епъл не е само айфон, схвана ли???

Успокоително ти е нужно теб. Видно е от километричния пост Освен глупости и неверни граматически поправки нещо друго? Ейпъл или Епъл си е въпрос на БЪЛГАРСКА транскрипция. Няма правило за това нещо, драги кроманьонецо!

Умните хора не се дразнят на Епъл. Правят го лузъри като теб, с интелект на трактор.

Напротив, точно умните се дразнят, защото Ейпъл заменят ума и иновацията с лъскавото и скъпото АКо нямаше IBM и MaIcrosoft досега щяхме да имае all in one усторйства вместо PC на цената на един апартамент

Да знаеш пък на нас колко хора хи се дразнят и ни плюят. Хем работят с нашите продукти хем ни плюят. Такива ни били продуктите, онакива и прочие. Така че хеитенето си е човешка черта.

Абе тЪпан ,глупост ли е да създадеш по една по красива ,удобна и екологична среда за работата на служителите си ,а?

Не е разбира се. Хубаво е да се грижиш за служителите си Но не е хубаво, тъПан, да правиш скъпи и кичозни изхвърляния за милиарди

Приеми, че има хора, които знаят как да правят пари. Приеми също и че това, че харчиш много от парите си, за да създадеш нещо иновативно и изпреварило времето си, това не е изхвърляне.

ставаш само за смях. то iPhonе-а и за ятия не става, за какво ти е да си го купуваш :)

Я да видя днес какво пишат хейтърите?

Чувствам се странно, почти ме е яд, че не съм американец, за да се гордея, че сънародниците ми строят такава сграда! Поклон пред Apple! По-добри няма!

След като Apple патентоваха правоъгълника, сега се очаква да получат патент и за кръга :)))

Очаквам скоро и Самсунг да направят нещо подобно;)

А някъде по нея ще има ли изящно изработени алуминиеви капаци ? За да е иновативна ... Ще я наричат i-building - направо ще струят технологии от там ...

Явно голямото разграбване на "Ябълката" започна, но и тези 5 милиарда не би трябвало да са проблем, а по-скоро трилиардите които се наливат за война и които всъщност са причината за глада по света.Аз лично се оправям и без Айфоун доста добре в живота.

Така е кО.еле ,който го може ,го може. :)

УФ!

Мдааа, така се прави. Имаш пари, инвестираш в собствената икономика - нямаш пари, хората ти не могат да си платят сметките за ток !!

кат нямаш праи най-големият ти кредитор става Китай обаче!!! Факт!!!

Гледах преди няколоко месеца проекта. Наистина е уникален със своят архитектурен дизайн и архитектурна среда. Но май, май с това ще останат повече в историята. Иначе нямам представа от американски нагризани ябълки и корейски кални моркови. Просто нямам афинитет, а и нужда от кой знае какъв телефон или марка. Със здраве!

да не почваме с Нигерия и други страни, Индия Бангладеш и т.н., те там малко понамалиха прираста, разберете няма глад, просто едни живеят по-добре от други, логично, и всеки който не може да живее като германец или норвежец реве че умира от глад, докато населението не започне да намалява и то с бесни темпове - няма глад

къде видя глад бе лъжец, я коментирай - Сомалия 2000 г 7 млн 2012 г 10 млн, без детски и майчински, с 1 дол на година, сега има ли глад или няма, размножаваме се като хлебарки а вие с клишета за глад, като станем пак 100 млн тогава ми говори за глад.

Знаете ли колко хора могат да се изхранят с тези пари? На колко може да им се платят животоспасяващи операции, колко да се образоват, и на колко да им се предостави дом? Аа забравих, нацистката компания Apple, под водачеството на фашисткия си лидер Steve Jobs не дава пари за благотворителност... Изрично фюрерът, когато се върна да работи отново в компанията, беше забранил благотворителността! Лека му пръст и дано гние в ада!

Ти да не си Комунист?

Apple са от първите компании, които въвеждат политиката да допринасят за каузи, които техните служители подкрепят.Т.е. ако един служител даде за някоя кауза $1000, Apple дават същата сума, за същата кауза. Е, сумата е ограничена до $10,000/година. Допълнително, Apple подкрепят различни научни проекти, както правят и други технологични компании. Не искам да кажа, че са нещо забележителни, но и с нищо не са по-лоши от останалите компании.

ХОРАТА НЕ СА ДОБИТЪК, ЧЕ ДА БЪДАТ ХРАНЕНИ! На хората трябва да се дава работа, не храна!!! Епъл това ще направи! Останалото е гнил комунизъм!

Значи който има пари, да ги раздава на бедните, така ли? Парите си ги изкарват сами и ще ги правят каквото си искат. Ти не можеш ли да си даряваш 80% от заплатата всеки месец за благотворителност, вместо да се лигавиш и да си купуваш дрехи и храна в изобилие, а? Ненормалник!!!

горд сам че и аз сам допринесал с копуването на секи последен модел на айфоня за саздаването на таз зграда

Само така :)

нещо ми убягваше в цялата схема и сега проумях какво не ми се връзва - просто липсва отхапаното на кръга.. или са го предвидили за след въздушно посещение от саудитска арабия по повод "яй фун 6" :)

И да карат само на плодове и вода, и да не се къпят, щото не миришели :) Като гуруто си, Стив Джобс и неговата философия (феновете на ябълката да не тръгнат да ми цъкат минуси - това си е самата истина, и даже си го пише в официалната му биография) :) Впрочем, и Бил Гейтс е намирисвал на премиерата на своята ОС, ама неговото е щото не е спал с дни и се е подготвял за шоуто :) Докато Стив Джобс си е миришел перманентно, дори когато е ходил да иска пари за Apple.

ти беше там и дия всичко това нали? Ини ли на пронципа нещо е такова щото някой каза .. хейтър

във варна пък хидрсостроj ще пълни дупките по улиците. :)))

Ахахахх ,честито :)

Ако отидеш в щатите...където не е като да няма бизнес...използват МАС предимно...училища, университети

Е много ясно - лобито на Джобс не е малко. А и Хамериканците подкрепят своето за разлика от нас нашето...

Този пък...Ако имах толкова пари със сигурнот щях да си взема MAC! Тук няма лоби на Apple. A само да ти кажа, че не знам поради каква причина се обяснявате, че Iphona е скъп?!?! HTC и Самсунг не са по евтини...Бих казал, че са по-скъпи! Или вие говорите, за онези жалки подобия на телефони(смартфони) за по 400лв. дето не стават за нищо?!!!

Добре де - имат пари хората, имат идеи (или по-скоро Джобс имал) - нека си строят централа и за $10 млрд., ако искат. Като почнат да реват някакви, че хората по света били гладни, пък тези видиш ли харчели грешни пари. Техни са си бе - нека си строят космически кораби :-)

+1! Бих добавил, че парите не се харчат, а си сменят притежателя. Вместо да събират прах в една банкова сметка, те отиват по сметките на строителните фирми, на техните подизпълнители, и от там- в джобовете на работниците. Човек трябва да е тотално неук като Кретена по-долу, за да не проумее, че парите са за да се въртят и създават блага, а не за да се хвалиш с тях!

Безсрамни гадни чифути,5 млрд. за няква сграда?!?На този световен глад е безсрамие да се дават подобни пари.Обират парите на баламурниците със "дизайнерските" си продукти и после сгради за по 5 млрд ........ без ДДС.Затова света няма да го чака добро,навсякъде показност и лакомия.....

ВЕрно си Кретен!

като балъче си вече с нов айфон с "изящен" алуминиев капак нали ???хи хииииииииии

Като съм умен и произвеждам нещо, продавам го скъпо и се намират хора които да ми го купуват, ще съм богат. Защо да не си харча парите които съм заработил, а трябва да ги подарявам на другите? Пък и ти видял ли си колко пари дава тази компания за благотворителност? Абе хора, това е капитализъм бе, не е социализъм. Все държавата да ви дава, все богатите да ви дават. Ми не става така. Седни си на задника работи, измисли нещо иновативно, продай го, или продай труда си скъпо. Ти се съгласяваш да работиш за 400 лева, пък искаш някой богаташ да те храни. Грешна логика.

къде видя глад бе лъжец, я коментирай - Сомалия 2000 г 7 млн 2012 г 10 млн, без детски и майчински, с 1 дол на година, сега има ли глад или няма, размножаваме се като хлебарки а вие с клишета за глад, като станме пак 100 млн тогава ми говори за глад.

Много добре изглежда на визуализациите!