Коментари - Надежда за живот на сатурновата луна Титан | IT.dir.bg
назад

Надежда за живот на сатурновата луна Титан

Учени на НАСА откриха с лабораторни експерименти, че неочаквани части от атмосферата на сатурновата луна Титан са благоприятни за сложни органични процеси, които могат да доведат до поява на градивните елементи на живота, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Надежда за живот на сатурновата луна Титан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Органични съединения, като аминокиселини напр. са откривани и по астероди и комети, те не се рядкост! Животът обаче далеч не е само химия, иначе учените отдавна щяха да са създали поне живи клетки от мъртва материя. Дори няма и единно определение за живот! Така че за намирането на извънземен живот не е достатъчно само околната среда! Много повече трябва! Лично аз смятам, че поне в Слънчевата система органичен живот има само на Земата и в земните космически апарати!

Аз пък мисля че живота изобщо не е уникално явление в космоса! Предполагам че има живот извън земята в слънчевата с-ма поне на 2-3 космически тела. И не е задължително разбира се да е толкова сложен като нашия. Но не мисля че сме най, най уникалното нещо във вселената!!!

Онегавон

Ние можем да си мислим много! "Но дали природата е разумна или не, това не зависи от нашите размисли и чувства" е казал един велик Българин! Неоспорим факт е, че живот се среща само на Земята и това го прави уникален, до момента, докато не се открие живот другаде! А и все пак все още нито има единно определение за живот, нито учените са успели да сътворят живот! Така че по-полека с надеждите! И нека да пазим живота, той е рядко явление!

то един живот ще е при тия гадни условия- само за експерименти.

Всякакви новини за потенциален извънземен живот или поне за условия, поддържащи живот, някак си ме карат да забравя ежедневието. Поне за няколко минути.